23to23 | cita-citaku nak jadi.....



^_ASSALAMMUALAIKUM_^



dulu,tengok cerita polis-polis dekat TV2,terus nak jadi polis!.
aku nak jadi polis?..kawad pun tak betul...
ne kan nak pegang pistol,maaf yer kawan-kawan,tangan kiri ne ada BENGKOK sikit,
tak pasal-pasal tertembak manusia tidak bersalah =.="

lepas tu,tengok artis malaysia lawa-lawa,nak jadi artis pulak dah!.
siap berangan menyanyi dalam bilik sendiri,katil jadi pentas!.
alahai,tak sedar diri suara tu ke laut.

bila tengok mama gaji besar,beli macam-macam...
nak pula jadi NURSE.
tapi bila dah membesar,dalam rumah semua NURSE,tolak tepi cita-cita itu.
Bukan taknak ikut jejak langkah mama,tapi bila ALL IN YOUR FAMILY keja NURSE,
paamlah tu apa perasaan saya.

nak pula jadi doktor.
tapi subjek SAINS pun dari zaman UPSR dah kantoi,
inikan nak study lagi mendalam.
"=.="

jadi pelakon pun,best kan?!.boleh nangis-nangis,peluk-peluk eh eh,sensored sikit!.
boleh make-up make-up,cantik woooo
tapi,bila diri sendiri join pementasan drama untuk Hari Guru,then wakil sekolah untuk pertandingan drama BI peringkat negeri,penat ooooo.
=.=" cancel jadi pelakon!.
*merana shahiezy sam takdapat berlakon bersama-sama*


tapi,dari kecil....cita-cita ini memang dah ditanam.terasa bahagia bila cita-cita tercapai,
walaupun tempoh yang agak singkat suatu ketika dulu/insyaallah,akan tertunai habis belajar ini.
memang dari dulu,kini dan selamanya dah bercita-cita
nak jadi seorang PENDIDIK.
walaupun merana,tak dapat menempatkan diri di maktab perguruan mahupun UPSI,
tapi tetap tak patah hati!.so,here I am,..
study in bachelor of education majoring in language & literature.
and hopefully my dream comes true.

eh eh,panggil kita Teacher Asha boleh tak?!.




0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*