hati aku pun pandai sakit juga!




^_ASSALAMMUALAIKUM_^

*ini entry meluah perasaan*

housemate I cakap: .."Eca kalau marah,nda nampak macam marah.Eca kalau sedih,tiadapun kesedihan.Eca kalau sakit hati,kejap jak".

Itulah saya,based on my housemate view.Memang betul lah,I mungkin seorang yang kurang express apa yang I rasa,tapi bagi I,I selalu luahkan semua itu dalam blog.So,orang sekeliling I mungkin tahu,mungkin tidak dan mungkin mereka paam apa yang I rasakan.Dan mereka memberi saya ruang untuk mencari mood saya balik.

Seriously,hati I sangat sakit sejak dua menjak ne!.Ehh..orang period memang camne kan?.Mood tak menentu..tapi for me,as long as I can hold my tempature,I akan go along with it.Lainlah kalau I memang totally tak dapat kawal mood,agak-agak ada gak pecah something dekat rumah ne.

nak meluah dengan korang neyh...last week kan,adalah seorang adik ne,which she also a blogger.Dia minta I editkan blog dia.oke,fine....I cakap lah dekat dia,"boleh,tapi tunggu weekend dulu.Sebab sekarang busy dengan quiz segala".Dengan harapan dia paam.So,dia pun oke je la.I cakap dekat dia bagi detail,tag gambar,email&password blog.Dia pun bagilah,tapi I cakap lagi sekali,"..dik,akak busy lagi,nanti akak dah waktu free,akak editkan.BTW,ne kena bayar eh".Seriously,I memang amik upah untuk edit blog.I amik upah sekali je,then kalau nak I tambahkan apa-apa dekat blog korang,memang I akan tolong(ikut kesesuaian masa) secara percuma!.Then,waktu I tengah HIGH TENSION menghadap notes ne,I pun gatal tangan edit blog.Editlah blog budak ne.....tuptup semua dah oke,tinggal nak letak header,footer,banner je lagi!.Sempat I msg budak ne inform I dah start edit blog dia.Lepas dua tiga hari tu,I dah siap buatkan banner,header dan footer dia,tinggal nak letak je dekat blog dia.bila I masuk blog dia..alahai cik kak,da lain ah!.demmm,korang tahu tak perasaan tu?!.I pun msg lah adik ne balik.takde perkataan nak maki-maki ye kawan-kawan!.Seriously,kalau I maki tu,dengan kawan-kawan je,setakat main-main..orang terima,bagus.orang tak terima,baik duduk dunia kau sendiri!...sambung balik,adik ne langsung tak reply apa yang I msg.HELL-O,tak nampak ke msg akak tu!.then,suatu petang yang amat busy,dia chat I dekat FB,tanya camna nak masukkan gambar diantara menutab.So,I bagi dia kod.Boleh pula dia cakap,"akak boleh tak buatkan yang ini?".I jawab lah,"boleh tolong,tapi tunggu akak free,sekarang busy lagi quiz".Esoknya,dia chat lagi,"akak busy lagi ke?".I jawablah,"ya.xdapat tolong g ye"...yang buat I terkejut ala-ala beruk tu,dia siap tanya,"akak ne busy apa juga!".demmm =.=".[kalau korang ditempat I,korang nak buat apa ek?].

ne kes sakit hati number #2.
Hari Isnin tu,I tidur awal,lepas je mandi hujan,mandi lagi dan minum milo with my housemate,terus terlena dibuai mimpi dalam jam 7.30pm.Then,dalam jam10,I terjaga balik.Teruslah online lagi,siapkan edit blog seorang blogger ne.Sedang sibuk tu,tetiba ada pula classmates I chat tanya ada kelas ke takde esok.I pun terkejutlah,ntah dari mana dorang dapat berita tak menggembirakan itu.So,disebabkan I ada number my lecturer(I guess everyone have my lecturer's number!),I pun TEXT lah.eh,bayangkan lah dah pukul 10pm++,tapi I tetap TEXT him!.Nak call tapi takut 'beliau' sudah tidur.Keesokan harinya,I dapat TEXT dari lecturer I komfirmkan pasal kelas.Disebabkan waktu itu,I sedang sibuk buat revision(cari maklumat dekat internet),I pun update lah pasal kelas via facebook.Siap dekat our class group dan status I.(dengan harapan everyone will read it and update with it ++spread to others).Nak TEXT sorang-sorang takleh,bukan kedekut tapi I sendiri 'pokai'.Petang tu,seorang hamba Allah ne baikhatinya share RM1 dengan I.[terima kasih awak!].So,I pun TEXT lah beberapa classmate I ne tanya if dorang dah dekat kelas,ingat nak minta ambilkan seat.Rupa-rupanya,dorang baru tahu ada kelas.Then,one of them,tetiba balas msg I,"kenapa tidak gtau awal-awal?tidaklah aku dapat pergi kelas ne!".Demmm,aku pun tahu tengahari tadi,siap update dekat FB!.Takkan korang tak nampak.errrr,sakit hati lagi!.
kalau korang ditempat I,apa perasaan korang?!.err,sakit hati juga kan?!..tapi seriously,I takde lah nak maki-maki orang.I masih boleh kawan emosi ini.Kalau takdapat kawal,I takkan libatkan orang lain dalam masalah ini,apatah lagi nak salahkan orang lain.Better diam-diam dan biarkan hal ini berlalu macam angin.

last
Don't make yourself controlling by your mood,but you need to control your mood :)

sorry,kalau buat korang terasa,tapi ini luahan hati I,harap korang paam!



hati aku pun pandai sakit juga!

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*