lawak sengal




^_ASSALAMMUALAIKUM_^

1) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?
> Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik.

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
> Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
> Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape yang power dalam bab berKarate?
> Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
> Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

 6) Pintu ape yang walaupun dengan 10 orang pun tak leh nak tolak?
> Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

 7 ) Saya ada 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
> Answer: Pembohong...

8) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
> Answer: Usus

9) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
> Answer: Kutu rambut

10) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
>Answer: Neneknye si katak

11) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
> Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

 12) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
> Answer: - Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'
> - Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'

 13) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
> Answer: Dua-dua tak kenal korang...hehe

 14) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
> Answer: Tukang gali kubur

15) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
> Answer: Tahi hidung

 16) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
> Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

 17) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
> Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile ape...

 18) Gajah terbang dengan ape?
> Answer: Dengan susah payah......

sekali-sekala kongsi ceta lawak!
kalau tak gelak sehari,tak lengkap hidup.
baur awet muda..tapi kalau nak gelak,
jangan gelak berhabis ye!
kang ILMU lari pula
(^.^)
lawak sengal

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*