tabik dengan Apek!



^_ASSALAMMUALAIKUM_^

percaya atau tidak,I amat mengagumi adik lelaki I sendiri!...wekk,dia hebat (pada pandangan peribadi I).Umur adik lelaki I baru 12tahun.Next year nak  masuk 13tahun,dan menjejak alam persekolahan sekolah menengah.Tak sedar,dah 'dewasa' adik I neyh.nama dia Apek dan dia peminat number 1 Saiful Apek & Khairul Fahmi Che Mat.oke,sebab dua-duanya juga dikenali sebagai Apek,tu pasal dia minat agaknya!.ngeeee.

Apa yang I buat I tabik dengan Apek ne,sikap dia!.Eh,korang ingat anak bongsu ne manja eh?..memang manja pun tapi takdelah nak mengada sangat(walaupun mengada-ngada gak!).Tapi,Apek ne pun patut di'salute'.Dia sudah ada gadget-gadget hebat kepunyaan diri sendiri,beli dengan hasil duit tabungan sendiri.

kes manja Apek.
situasi: Ruang Tamu rumah,baru balik sekolah.
pelakon: Apek,Didien(our cousin),Bapa.
Apek: Din,kau rasa sapa hebat,anak sulung ka,anak bongsu?.
Didien: anak sulung lah!.(didien is 9 years-old,my uncle's 1st son)
Apek: mana ada,anak bongsu hebat.semua yang dia mahu dapat.
Didien: nda pecaya lah abang apek!.
.....
Apek: Pa,kasi beli aku milo kotak dengan mr potato.
Bapa: bha,kejap!.
.....
Apek: kan,kau tengok,suda bapa kasi beli aku milo.
Didien: urmmm (>.<)"


kes Apek Hebat.
situasi: Ruang Tamu rumah,lepaking with mama.
pelakon: Apek,Mama
Apek:..dulu,aku kumpul duit raya beli PS2.
Mama:..baguslah PS2 kau juga.
Apek:...lepas tu aku kumpul duit belanja lagi,beli PSP.
Mama:..lagilah bagus,nda payah orang kasi beli kau.
Apek:..lepas ne,aku mau kumpul duit lagi.
Mama:..apa lagi kau mau beli? telefon macam Kakak Eca?(refering to my vivaz)
Apek:..ndalah,gloove tuk penjaga gol bola sepak.
Mama:..hahahaha.(alahai anak aku ne,pandai betul mau simpan duit!)

Tabik la dengan Apek,dia dah buat I percaya anak bongsu itu hebat!.oke,fine jeles benarnya...apakah?!.dengan adik sendiri nak jeles!.buang masa dan tenaga.So,berbangga dengan adik lelaki I tu!

rindu dengan dia.even sabtu lepas baru je balik kampung.Takpe takpe,weekend ne family turun KK,nak pergi 'memanah' pula..sapa nak  join?.

tabik dengan Apek!

{ 12 comments.. read them below or add one }

Qil_H0shi Qil_H0shi 20 December, 2011
wah2.,bag0z2.,pndai berdikari :0
Khumaera Ismail aka Mariam Ismail Khumaera Ismail aka Mariam Ismail 20 December, 2011
haha~ dia mau jadi mcm apek, main bola pun kaya. best2.memang hebat. =)
Azzah Azzah 20 December, 2011
gloove yg dia nak beli..he..he
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 20 December, 2011
@Azzah..itulah.my mama pun terkejut dy nak beli tu.hahaha
Cik Azizah Cik Azizah 20 December, 2011
wah hebat2..ada bakat pemain bola ni..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 20 December, 2011
@Cik Azizah..hahaha,ntahlah nk cakap camna..main bola dkt ps2 n psp dy tu boleh agaknya...yg real,xthu a.ahahaha
Maii Yusre Maii Yusre 21 December, 2011
Anak bongsu memang hebat ;DD
Qyla Qyla 21 December, 2011
bahahaha . bkal goal keeper malaysia ni ! :P
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 December, 2011
@Maii Yusre..eh eh,mentang2 dia pun anak bongsul.kata hebat lak :P
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 December, 2011
@Qyla,insyaallah :)

tpi dia cita2 nak jadi cikgu mcm kakak dia ne hah...

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*