pulangkan laptopku!.


Assalammualaikum.Selamat Berhari Isnin. #mondaybluess gitu!.


KUALA LUMPUR – Finalis Anugerah Juara Lagu ke-26 (AJL26), Aizat Amdan dan abangnya, Anas Amdan merayu kepada sesiapa yang ‘terambil’ atau ternampak komputer riba milik mereka yang hilang agar memulangkannya kembali.
Aizat dan Anas sanggup menghadiahkan dua buah komputer riba baru kepada sesiapa yang mengembalikan MacBook Pro tersebut memandangkan komputer riba itu mengandungi pelbagai maklumat dan hasil kerja mereka.
“Aduh nak nangis. Bukan sebab kalah tapi sebab laptop kena curi. Tolong la wahai rakyat Malaysia. Bagi balik laptop aku.. Dalam laptop tu ada semua lagu-lagu baru yang aku sayangi. Please la sape yang curi. Aku nak balik..Ya Allah..Tolong la bagi balik..Please return my laptop! My life’s work is inside my Macbook pro 15.“Special nye laptop aku. Macbook Casing bawah bawah dia warna hitam mmg takleh bukak.. Siapa2 yang nampak.. Tolong la pulangkan balik..kami sanggup bagi 2 laptop baru. What a shitty day,” rayu Anas yang dipetik dari laman sosial Twitternya.
Aizat turut merayu kepada pencuri berkenaan agar memulangkan MacBook Pro milik Anas dan sebuah kamera Canon DSLR 60D milik Alif Amdan.
“Sesiapa yg ambik atau ternampak laptop mcbook pro AnasAmdan dlm stadium putra please pulang balik. Byk kerja hidup kami ada dlm laptop macbook pro dan camera canon tu.
“Tolong sesiapa yang ambik dr dressing room saya, pulangkan. Kalau sesiapa ternampak org yg disyaki masuk dressing room sy sepanjang AJL26 berlansung tolong beritahu,” mohon Aizat pula di Twitter miliknya.
Komputer riba berjenama MacBook Pro 15” itu adalah milik Anas yang diletakkan di dalam bilik persalinan Aizat untuk AJL26 semalam dan dipercayai bilik tersebut telah dipecah masuk oleh seseorang sehingga menyebabkan adik beradik penyanyi itu kehilangan beberapa barang peribadi mereka.
sumber
tolonglah kembalikan laptop dan dslr tue.......cian dekat aizat & siblings.......kerja keras dorang dalam laptop & dslr tue......cian weiiii.eca paam perasan bila laptop dan dslr hilang.samalah bila laptop eca ne rosak...semua keja takleh buat!.argghhh,tekanan wei..So,silalah berperikemanusian sikit rakyat Malaysia,sila beri kerjasama..ada ganjaran untuk anda juga tue....

tahniah buat Hafiz,M. Nasir dan Budi Hekayat  kerana memenangi Anugerah Juara Lagu 26 menerusi Awan Nano.Vokal Terbaik buat tahun kedua bagi Hafiz.Rezeki melimpah ruah buat beliau......tak sangka performance beliau yang biasa-biasa tu boleh menang...tapi lirik lagu awan nano tu memang terbaik,maksud tersirat tu kena paham weii :)

buat aizat & team......takpe lah tak menang,yang penting u'll enjoy atas pentas tue ^.^


5 comments.. read them below or add one

ieda ieda 30 January, 2012
ya tuhannn
dah x der kerja lahh tu
memang pencuri betul tuu dik
hurmm agak2nye pencuri tuu tahu tak kegunaan laptop tuu huhuhuh
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda 30 January, 2012
la..siannye Aizat.. huhu~..
sape la eh yg amik tue,, xbaik btul..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 30 January, 2012
@ieda...itulah,...dy nak buat apa pakai laptop tu.dahlah laptop curi.xberkat a. tu.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 30 January, 2012
@Nisa Greennnpanda...ntahlah sapa sngp wat aizat camtu.cian dekat dia kan?
cikpuanhady cikpuanhady 31 January, 2012
ya Allah kesian betul, lappy boleh dibeli, tapi data2 dalam lappy tu takde galang ganti dah..

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*