saat diperlukan....



^_ASSALAMMUALAIKUM_^

alahai laptop,
saat kau diperlukan,engkau meragam.

alahai laptop,
saat banyak yang menanti,engkau buat hal.

laptop oo laptop,
sila jangan buat hal
aku lagi sedang sibuk
dengan kerjaya (ewahh,tetiba kerjaya!)....

psst,itu luahan hati.meh meh nak ceta apa yang terjadi sebenarnya.Last week,hari Selasa habis exam.Ingat malam lepas habis exam tu nak hangout dengan seorang kenalan baik.Tapi 'beliau' amatlah sibuk yang melampau-lampau tambahan tahap kesihatan yang tak begitu nak bagus,so,terpaksa melupakan hasrat terpendam.

Keesokkan harinya pula,sehari di rumah dengan aktiviti mendesign blog...eh bukan blog eca yer,tapi blog someone neyh....tunggu siap semuanya,baru kita REVEAL blog siapa mangsa nodaan kali ini!...tapi,tetiba.....LAPTOP BUAT HAL!....Skrin LCD laptop neyh hah,ada pula kaler-kaler berwarna-warni bak lampu liplap dihari raya!.Rasa macam nak...........#hempas laptop gi lantai!.tapi tak sanggup weiii,ne bukan barang murah..lagipun ne la laptop pertama eca beli dengan duit sendiri.'sentimental value' tue......Nasib baiklah abang eca sudi berikan LCD laptop lama beliau yang dah rosak tu untuk ditukarkan dengan LCD skrin neyh.Then,tunggu-tunggu Encik Amir datang rumah untuk 'tukang'kan laptop ini.yeahhh,my bestfriend my lappy technician..#save duit.

few days without my lappy memang macam xde erti.langsung takleh nak buat kerja.Bukan bergantung sangat dengan lappy neyh,tapi bila dah kerja melibatkan lappy,mestilah banyak yang tertangguh kan?.part tu yang tak suka benarnya.tapi apa leh buatlah.....So,bila lappy dah bagus,terus gi beli fan cooler buat lappy,supaya lappy tak merajuk lagi.Insyaallah,ada rezeki lebih,nak tambah RAM dan tukar ke Windows7,baru 'masyyyukk'wat kerja..stress betul takde lappy time tu!.

Then,bila dah dapat lappy,laju je sambung kerja terbengkalai.Sedang 'masyuuk'wat kerja,'kenalan baik' ne pula buat 'SURPRISE!'.Mula-mula dia text,tanya tengah buat apa?!....tak lama kemudian,dia cakap,'..I parking di luar neyh'.Ingat memain je,sekali tengok ada someone yang amat dikenali berdiri dekat parking area-area apartment neyh!..Siapa yang tak HAPPY ooooo,lebih kurang sebulan lebih jugalah tak jumpa,tuptup dia datang buat kejutan!...ooomakekauuu..He's really makes me happy after a stressful weeks.Takdelah gi mana-mana pun,just gi teman 'dia' makan jap.Then,sembang-sembang....#banyak mengadu dekat dia pasal semua yang terjadi bila dia 'çuti'.happy happy happy,tapi dia lak bersedih,sebab eca pula yang 'çuti' sehingga bulan februari!..#sabar je lah :)

That's what were happen last weeks!.Start from this weeks,blog akan bersiaran dari 'home sweet home'.Tapi tidak seaktif dulu,sebab banyak keja dekat rumah neyh.Lagipun,da 'volunteer' jaga sepupu eca yang berumur 3tahun tu...yeahhh,bakal-membuli atau mungkin bakal-dibuli oleh budak 3tahun?!.Kita tunggu dan lihat :)

saat diperlukan....

4 comments.. read them below or add one

IntaNBerliaN IntaNBerliaN 16 January, 2012
ooo akn jd baby sitter la ni ek.. hihii

good luck.. ;-)
Eza Boom Boom :) Eza Boom Boom :) 17 January, 2012
hope dah sihat la lappy awak tu. hii..Datang sini nak wish epi befday. hee. Semoga panjang umur & murah rezeki. :)

Datang dari blog jijah :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 17 January, 2012
@IntaNBerliaN..kiranya mcm tu la...tpi kazen xdatang2 lagi.ahahaha
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 17 January, 2012
@Eza Boom Boom :)...da oke da...thanks for the wishes :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*