keliru dan celaru


Assalammualaikum.

pernah tak korang berada dalam satu keadaan dimana korang dihimpit oleh perasaan keliru,suka,benci dan membuatkan korang datang migrain sehingga terpaksa disuntik dengan sebatang jarum yang agak-agak besar untuk membuatkan adrenalin korang kembali kepada biasa?!.<--asal hiperbola berbola-bola sungguh ayat ne!

dalam erti kata yang lain,seseorang yang dulu 'dump' a.k.a menolak cinta korang tetiba menghubungi korang semula dan mengharapkan cintan kembali.apakah?!.dan masa tu,korang dan hampir 85% berjaya melupakan kisah lalu.\wtf/


so,here's my story.
Last Sunday,tetiba adalah seorang ne..bukan BF tapi hampir nak jadi BF.eca dah hampir terima dia nak jadi BF tau...tapi,tetiba dia cakap,"kita kawan jak lah!".Mestilah hati ne hancur lebur macam iphone4s yang dihempas ke lantai kan,tapi nasiblah hati eca ne macam Nokia3310 yang dihempas ke lantai sehingga menyebabkan lantai pecah |tak logik langsung!|reaksi eca time orang tu call eca,"oke,fine..nda mau ambil tahu!".<--he dump me a.s.a.p he make me fall in love with him!

Another story orang yang berbeza,
berlaku masa eca tengah khusyuk bersiap sebab housemate minta ditemankan supper dekat kedai mamak.Memula 'dia' call eca.Nampak je nombor,terus tahu its him.Rasanya dah dua tahun kenal dengan dia.Seriuosly,jatuh hati dengan dia...dan dan dia sentiasa terbayang-bayang.Tapi one fine day,eca tercakap dekat dia,"if u dont want me to be your love,stop giving me hope.stop call and stop sms me.bukan taknak berkawan dengan u,tapi u sentiasa beri i harapan dan buat i jatuh hati!" <--tak kejam pun kan?!.
text dari dia tanya khabar,rindu dekat eca,nak sambut birthday dia bulan April nanti..erm,macam-macam perangai!.text eca balas dekat dia,"i tak rindu u pun,dan i tak boleh buat apa kalau u rindu i.Better u sambut birthday u dengan family u,lagi berkat hidup u!" <--tak kejam juga kan?!.


Sekarang ne dah macam-macam perasaan,orang yang pertama tu,kalau terjumpa dekat mana-mana,rasa nak lempang semacam je....dia tu macam tak layak je bercinta tapi dengar-dengar "dia mengurat hampir setiap gadis di uni!".omg,rugi rugi dapat lelaki macam dia.hahahaha.Tapi orang yang kedua tu,eca akui la eca suka,sayang,rindu dia..tapi yela,kalau dia sendiri tak bersedia,nak buat macam mana kan?!.hehehe.

dari eca keliru dan bercelaru,baik eca edit blog korang...tak sakit otak ne main coding dari main cinta!.muahahaha.servis edit blog-RM20 sahaja [lengkap header,banner,watermark,icon-icon mengikut permintaan].hantar email ke ---> ecasha.89@gmail.com

#sempat pula nak mempromote bisnes sendiri *-*

{ 11 comments.. read them below or add one }

Cik Nur Cik Nur 28 February, 2012
erm..belum pernah mengalami rasa sperti eca..hihi..
Syuhada Nasya Syuhada Nasya 28 February, 2012
SY LTAK AWAK DI BLOGLIST SY :)
dyabunga dyabunga 29 February, 2012
dya pernah..sakit hati jugak masa tu.. terus senyap kan diri..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 29 February, 2012
dulu dia jual mahal so skrg eca pulak jual mahal..hihii
kay_are kay_are 29 February, 2012
takpe2.. kne jual mahal r sekarang ni.. baru padan muka sape yang jual mahal dulu tu..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 01 March, 2012
@Cik Nur,nanti kalau dah tahu,leh inform eca betapa bestnya perasaan tu ;)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 01 March, 2012
@Cik Nur,nanti kalau dah tahu,leh inform eca betapa bestnya perasaan tu ;)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 01 March, 2012
@dyabunga,sakit sgt kan yang?......errrr
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 01 March, 2012
@IntaNBerliaN,eca jual murah je kak..12k,dia sanggup ke tidak.hahaha XD
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 01 March, 2012
@kay_are,muka dia handsome la abg kacak..tpi biarlah.sapa suh dulu jual mahal kan?.hahaha
Mama Ema Mama Ema 01 March, 2012
buat benda yanh menghappykan....cayalah eca..

akak pergi KK 27-29 Mac ni..INSYAALLAH kalau berkesempatan kita boleh jumpa..eca duk KK ke?

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*