nostalgia melankolik cinta


Assalammualaikum.

wah,tajuk...bererti betul...eh eh eh,saya masih single oke?!...takde lagi nak entry cinta-cinta bagai.Sebenarnya itu tajuk lagu ciptaan coursemate eca...boleh tak title coursemate tukar gi soulmate?!. <-- tolong tampar budak cute tu kejap,bagi dia sedar sikit!.haha.

err,malas nak cakap panjang,kita dengar dulu lagu beliau.




nama dia Ahmad Fauzi Ismail.kita panggil dia 'sayang' <---gediks sungguh!.hahaha
jangan salah paham pula,kita terpanggil dia 'sayang' kadang-kadang sebab hari tu,kami digandingkan jadi pasangan suami isteri dalam assignment teater.dia jadi suami  yang penat balik rumah dan mendengar bebelan sang isteri merungut sebab tak tahan dengan bunyi bising dikawasan perumahan mereka.

dari situ rapat jugalah dengan budak neyh.So,hari tu...tengah text-text him..tetiba dia cakap yang dia main gitar.Terus eca tanya lagu apa yang dia mainkan,then dia suh call dengar dia main gitar.Meantime,kredit celcom eca sangat banyak #banyak sebab tak tahu nak call/text siapa,yela orang single kan.call parents pun sudah.

lepas je dengar dia nyanyi,eca terus cakap dekat dia,"uploadlah p youtube!"
and there's the song.tapi ini bukan lagu yang dia bagi eca dengar tue.tapi his another song.
dia suh komen,dan ini komen eca ::

- ayat bagi gramatis sikit syg!!.ne kalau Mr Lim (our lecturer) dengar sure dia failkan ko.
- suara tu dah oke,tapi p ikut kelas vokal lagi. #wekk,eca sedar sikit..sore ko pun katak surrender!
- bunyi pintu tu kacau lah!.hilang mood dengar.
- kalau ko pakai baju angry bird ko tu,sure lagi ensem!.hahaha #takde kaitan langsung.
- ur voice make me melting to listen again and over again.
lagu tu oke,cuma certain part lirik ko tu,mengelirukan..bahasa tidak gramatis.
change the words to make it more life!.

ce korang komen pula,nanti eca sampaikan kepada encik Ahmad Fauzi neyh.

btw,lagu ini sebenarnya menceritakan.....kasih sayang seorang BF yang terlalu menyayangi GFnya.Kerana terlalu menyayangi,BF dia ne dilanda cemburu yang teramat sangat sehingga membuatkan GF dia pergi meninggalkan dia.Lastly,baru dia sedar akan perangai dia camtu.Baru dia nak merayu-rayu kembali. #touching!.hahaha 

#dia sudah berpunya,jangan kacaulah!.haha.
#dear his GF,jangan salah paham pula yer...kami kawan jak (*-*)

6 comments.. read them below or add one

:: Cik Nur :: :: Cik Nur :: 03 February, 2012
best gak suara dia kan...baru nak kenen2kan dia dengan eca..tapi dah bpunya eyh..hehehe
Mak Usu Mak Usu 03 February, 2012
wah..tkt ni nk komen..hihi..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 03 February, 2012
dia buat sendiri ke.. pandainya dia ..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 06 February, 2012
@:: Cik Nur ::...suara dia tu hah,wat org melting je.ahahaha...a'ah,lawa awek dia tu Nur.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 06 February, 2012
@Mak Usu,komen je la Usu...xyah nak takut2 :D

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*