Siti Nur Fatiha dinoda,penipuan sekali lagi!


Assalammualaikum

Siti Nur Fatiha baru-baru ini mengejutkan satu Malaysia bila kisah penculikannya yang dilapor oleh keluarga cumalah penipuan bila dia sebenarnya turut merancang penculikan tersebut.

Kini,lebih menggemparkan,beliau turut membuat laporan dirogol oleh teman lelakinya semasa dirinya 'diculik'.Namun,menurut siasatan dari hasil pemerikstaan pihak polis mendapati tiada kesan diperlakukan sedemikian.

Pihak polis bakal mengambil tindakan tegas terhadap remaja perempuan yang berusia 15 tahun itu.


baca lanjut di SINI.

:: eca cakap-cakap ::
tak paham tak paham tak paham!.Seriously,eca tak paham apa yang adik ne nak kan sebenarnya.Dah tipu ibubapa dan keluarga dirinya diculik,sampai 1 Malaysia risaukan dengan keadaan sekeliling,kini nak menipu dengan mengatakan dirinya dirogol pula?.Serious,eca tak paham apa yang adik ne nakkan.

Tapi,eca cuma boleh cakap,15 tahun tu usia yang boleh dikatakan dewasa.Akil Baligh dah...dah macam-macam dilalui,bukan lagi seorang kanak-kanak perempuan tapi seorang remaja perempuan!.Kalau zaman dulu kala,moyang-moyang kita dan beranak satu dua.Dah boleh berfikir secara waras dan telus.

berfikir sebelum bertindak yer adik-adik.
#kalau dia ne jadi student eca,sure eca cuci otak dia bersih-bersih.bagi elok segala allignment,bagi elok IQ dan EQ.bagi nasihat free of charge >,<"

{ 28 comments.. read them below or add one }

Saya Disini Saya Disini 26 March, 2012
aduh...mcam2 la budak ni..baru 15 tahun dh buat perangai..mudah mudahan lebh berfikiran matang bile usia bertmbah nnti
emarieys emarieys 26 March, 2012
laa...kes dia lagi ke eca..ingatkan budak lain
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 26 March, 2012
@Mama Ema kes dia tak selesai2 lagi kak..huhu
Unknown Unknown 26 March, 2012
wat malu keluarge jer. anak xkennag jasa mak bapak.
fieda fieda 26 March, 2012
la..kejor glamer ke budak ni...??
Miss N™ Miss N™ 26 March, 2012
moga dia mendapat Hidayah dariNYA..!
Unknown Unknown 26 March, 2012
adoi sabar jelah dik oi...pikir la belajar..tak payah nak cakap itu ini.. tahun ni da la PMR..
Khumaera Ismail aka Mariam Ismail Khumaera Ismail aka Mariam Ismail 26 March, 2012
Allah..dia lagi? hurm..moga diberi hidayah dan keinsafan. Dosa tipu mak ayah, kemudian dosa fitnah pulak. Aduh..lebih besar dari mbunuh.
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 26 March, 2012
alahaiii kes kene rogol tu bukn kes eppy pun dik.. kes jatuhkan maruah je tuh.. adoiiii
ciksukaberangan ciksukaberangan 26 March, 2012
ish3~ moga matangla hendaknya :D
ZHAFWAN ™ ZHAFWAN ™ 26 March, 2012
anda di taggggg!!sila pergi ke web ni
http://jejak-sinis.blogspot.com/2012/03/aku-di-tag.html
Yoe Nicellya Yoe Nicellya 26 March, 2012
Remaja masa kini...unexpected..
Niza Romli Niza Romli 26 March, 2012
Kesian kat mak bapak. tak tertanggung malu dgn perbuatan anak sendiri. teruk betol budak ni. muka lawa dah tapi perangai...?
ruse76 ruse76 26 March, 2012
semoga dia sedar kesilapan yang dia lakukan.. masih muda byk peluang utk perbaiki diri
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 26 March, 2012
@Dak Fisha keluarga dia gk busuk nama kan?
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 26 March, 2012
@Cik Nur insyaallah,kita doa bersama-sama
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 26 March, 2012
@Khumaera Ismail aka Mariam Ismail dah popular betul ne kak...moga2 je dberi hidayah...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 26 March, 2012
@IntaNBerliaN jatuhkan maruah sndiri je tue.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 26 March, 2012
@Niza Romli rasanya dia dah xfkr mak bapak dia ne..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 26 March, 2012
@Niza Romli rasanya dia dah xfkr mak bapak dia ne..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 26 March, 2012
@Ummi Iman insyaallah,kita sama-sama berdoa :)
Syuhada Syuhada 27 March, 2012
kalo betol tipu...wat malu betol!!!
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 28 March, 2012
@Syuhada family dia dah malu betul ne

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*