BERSIH3.0,terdiam tak terkata!


Assalammualaikum.


cepat ngaku,hari SABTU 28 April 2012,siapa ada gi perhimpunan BERSIH tu?!...
ngaku jangan tak ngaku yer.
eca kelas hari sabtu tu,dari kul 10.30am -02.00pm.Tapi keluar awal,nak pergi hospital melawat Miss Rain with my family...terus stay one night disana.....

even,takde dekat Perhimpunan tu,tapi janganlah buat tak ambil tahu pula kan.
media itu ada,media ini ada.
yang tulis si anu bersalah ada,yang cakap si anu tak bersalah pun ada.
sampai naik pening kan?!.....hohoho.

tapi,dalam banyak-banyak video yang eca tengok,eca paling suka video ini ;;


amik ko makcik!!!!.
janganlah kurang ajar sangat..kita ne warganegara MALAYSIA,
yang kaya dengan sopan santunnya
yang kaya budi bahasanya
yang cantik tutur katanya.

kan kan,dah kena tegur oleh 'orang lain'.
tue la,bila nak menegur (atau lebih tepat lagi,memaki hamun),
jangan sesuka hati macam negara ne ko duduk seorang diri.
ok makcik?!..ne ko cakap engelish dgn omputeh,sekali tengok dia balas ko melayu!.
terdiam terus eh!.kelakar puwn ada.

so,moralnya disini,bahasa jiwa bangsa.eh eh?!.
moralnya,janganlah berlagak biadab dan buat macam negara ne negara ko sorang je.

Alhamdulillah,perhimpunan BERSIH 3.0 di Sabah tiada sebarang unsur-unsur pergaduhan.
eca bangga eca orang SABAH.yeah!!!.jom korang tengok perhimpunan BERSIH 3.0 di Sabah.


perhimpunan yang benar-benar BERSIH kot.
bangga dengan orang SABAH yawww.

yang tidak BERSIH di SABAH ialah...
Pendatang Tanpa Izin (pendatang haram) yang kini sudah ada 'rumah' dan 'tanah' sendiri disini.
Seriously,government kena ambil jalan yang berkesan untuk hantar balik mereka semua ne.
please be doing something!.kalau tak,mereka bakal jadi raja di negeri kita kan?!.


#agak-agak ada tak manifesto mana-mana parti politik yang sebut pasal,"menghantar pulang pendatang haram di sabah"..kalau ada,eca nak gi daftar undi dan undi mereka!!!.(nampak sangat eca tak daftar undi lagi kan?,hikhikhik)


5 comments.. read them below or add one

fieda fieda 30 April, 2012
mencik tgk keganasan bersih ni..cubalah buat sesuatu yg bersih..makcik tu mmg memalukan la..

iklan takder kuar langsung ye mlm ni..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 30 April, 2012
eh, eca dah cukup umo ke ek?..hihii

akak ni dah 29 thn, xpnh mengundi lagi.. ms g kusus kawen br daftar.. so, lps ni dh blh undi..hihii
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 30 April, 2012
akak singgah mlm sblm g pulau pangkor esok.. singgah sambil klik2 volkswagen.. :-)
Cik Nur Cik Nur 30 April, 2012
sakit kepala dengan bersih ni...

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*