bekerja dengan hati gembira


Assalammualaikum.


tahu tak perasaan yang ada dihati bila kita bekerja dengan hati yang gembira?..mestilah extremely happy dan kerja pun smooth je jalan.Kalau takde mood,hati pun tak gembira,apapun tak boleh kan?!..SO,bila bekerja,kenalah dengan hati yang gembira,ikhlas dan dan ......

Jom terjah pula 3 blog yang eca edit sebelum exam bermula ::

My Wonderful Family 
owner : Kak Azni.


klik BANNER untuk kesana.


Blog ini bertemakan kuning jingga.dan more to nature dengan adanya butterfly dan burung  di background blog.Eca suka tengok banner tu..kelip-kelip gitu.hikhik.Untuk blog kak azni,simple je edit...eca letakkan scroll bar untuk bloglist dan satukan kesemua gambar-gambar (anak-anak + gambar kahwin) dalam satu kolum dan letakkan border untuk sidebar.




Kisah Cinta Ketawa Airmata.
owner : Kak Mimie.


klik BANNER untuk kesana.

Blog ini bertemakan love+pink.Header tu mula-mula kosong je....maksud eca,just ada swirl dan gambar dalam frame love.....nampak SANGAT KOSONG,so eca tambahkan butterfly dari warna yang kontra dengan dark pink.Eca pilih butterfly warna ungu dan turqoise.Nasib kena dimata owner blog.hehehe.Sama seperti blog Kak Azni,blog kak Mimie pun eca satukan gambar dan letakkan scroll pada bloglist dan label serta tukarkan scroll kepada scroll berwarna (warning:scroll berwarna hanya untuk pengguna google chrome)







My Little Family
owner : Kak Sue.

klik BANNER untuk kesana.


kak Sue bagi eca pilihan sama ada hijau+putih atau pink+purple.Disebabkan nak cari kelainan,eca gunakan hijau+pink........eca paling suka tengok frame dekat header tu.comel sesangat!!!.dan yang paling eca utamakan,letakkan scroll di bahagian bloglist.yeahh =)

So,ini antara 3 blog yang sempat eca editkan sebelum bermula exam.Lepas habis exam ne,eca akan sambung kembali blog yang telak tersenarai dalam "waiting list".So,kepada sesiapa yang terdapat dalam "waiting list",mind to wait and keep in touch.oppps,peringatan buat semua sekali :
kalau korang nak batalkan tempahan sebab dah tempah dekat blogger lain or taknak edit blog,just let me inform oke?!.Jangan buat eca tertunggu-tunggu..eca dah siap buat draft,tapi sampai 3,4 kali dah inform korang tapi tak dapat feedback seperti yang eca harapkan.Dan ya,please be wait oke?!...eca sekarang final exam,lepas final exam baru eca dapat sambung buat.So,yang berada di waiting list,korang boleh mula cari gambar atau idea untuk edit blog.kalau tak,konfirm eca akan dahulukan orang lain.eca akan email sorang-sorang lepas ne.....

nak SHARE juga,...eca bangga bila blog yang eca edit KUAR TV.ececece,mestila korang dah tahu blog IntaNBerlian tu..ala ibu alisha tu yer kawan-kawan..


housemate pun hairan tetiba eca tercongok depan TV jam 3 tadi...dah memang eca jarang tengok TV kan sekarang...asyik depan laptop je...nak gambar tak sempat,sebab fokus sangat.hahahaha.yang tak sempat tengok jom ke blog Pink Ummi,ada rakaman kat situ --> IntaNBerlian @ Apa Kata Wanita.

tumpang bangga dan teruja!!!.hikhikhik.jom jom hantar lah REQUEST juga,kot kot masuk TV lagi.
perasan tak,beberapa hari ne,eca update satu entry sehari?..sebabnya lagi exam,entry pun semua AUTOPUBLISH yer...curi-curi masa nak UPDATE.urm,,jam 02.30pm Exam TRW(teaching reading writing),tips exam baru dapat tadi ++ extra notes.bagus kan?!..hukhukhuk

=.="

{ 28 comments.. read them below or add one }

Fadzmie Mohamad Fadzmie Mohamad 21 May, 2012
Masuk TV? Fuh, tumpang sekaki la kau Eca. Haha. Femes, femes.
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 21 May, 2012
sue zainun tu guna my little family ke?.. sbb setahu akka yg my little family, sue @ syawalsimpson..

http://syawalsimpsons.blogspot.com/

wah.. semangatnya eca duk dpn tv yer... yela, hasil kerja sendiri nk kuar tv kan.. hehhehe
yana halim yana halim 21 May, 2012
wah....terernya Eca edit. Blog akak pun sendu je headernya. hanya tempek muka Qisya je. kikiki..
Riena Haiqal Riena Haiqal 21 May, 2012
good luck for your exam Eca.... :)
anisalya anisalya 21 May, 2012
tumpang hepi sbb hasil keje eca masuk dlm tv. hehehe...
kay_are kay_are 21 May, 2012
rajin nye edit blog orang lain.. aku nak edit blog sendiri pun tak reti sangat.. memang tak r aku nak edit blog orang.. tak mampu.. T_T
Mieya Atiera Mieya Atiera 21 May, 2012
Wahh, best nya boleh masuk tv. Jelesnya.
Myra Jay Myra Jay 21 May, 2012
Hijau+Pink memang kombinasi yang mantap :)


Tahniah blog Ina masuk TB, MJ lak jarang nengok TV especially ari Ahad...huhuu
pinkcolour82 pinkcolour82 21 May, 2012
betul kata eca tue.......bekerja ngan hati yg senang,,baru keje menjadi.....:-)
Azi Azi 21 May, 2012
cantik...

akak pn tgk gak tv smlm, hrp2 program tu ada kena tempias servis eca jugak .. leh tambah customer..
Arol Mubin Arol Mubin 21 May, 2012
Hasil kerja kak Eca cantik & menariklah! Arol teringin nak belajar edit blog cmtue. Wah! Terkena sikitlah tempias populariti kak Ina. Hehe! :D
azizah :) azizah :) 21 May, 2012
makin cantik hasi edit eca! memang patut di tempah ni.. gudjob eca!
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 May, 2012
@azizah :) hehe..belajar dair hari ke hari. :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 May, 2012
@Arol Mubin erk,kalau dekat..senang je nak ajar.hehehe
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 May, 2012
@Azi thanks...hahaha,janganlah tmbh customer dlu.yg ne pun byk lgi belum siap.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 May, 2012
@pinkcolour82 klu xde mood,xbest...idea hilang
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 May, 2012
@Myra Jay baru tau kombinasi yg tu..xpena try sebelum ne.... :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 May, 2012
@kay_are keja keja...tu pasal rajin.hahaha
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 May, 2012
@anisalya hahaha....kita tumpang2x je kak :D
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 May, 2012
@IntaNBerliaN hahaha...tang header tu balik2 tayang.....malu wa :D
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 May, 2012
@Fadzmie Mohamad femesnya tang mana aku pun xtau.hahaha :D
fieda fieda 21 May, 2012
blog yg eca edit semuanya comey2 tau...ni betul2 puji tau nak kasi eca kembang sikit..hehehe..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 21 May, 2012
@fieda org nak kurus la akak.hehehe :P

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*