Welcoming Maera Ismail


Assalammualaikum.



Seorang lagi blogger,Khumaera Ismail a.k.a Mariam Ismail kini telah beralih arah menggunakan domain sendiri setelah sekian lama gunakan sub-domain blogspot.com....yeah,TAHNIAH TAHNIAH sis :)


Terkejut juga eca dapat email dari sis Maera hari Isnin tu....beliau nak minta settingkan untuk blog ...wahh,diam diam beli domain ye.dah orang nak minta tolong,takkan lah kita menolak pula..dah tentu-tentu eca tolong,sebab tak juga sibuk sangat masa tu.

yeah,memula memang ada sedikit masalah.Mungkin sebab pihak terbabit (tempat sis Maera beli domain) lambat update,so agak lambat jugalah proses.Alhamdulillah,pagi esoknya dah dapat pun.Cuma,bagi sesetengah pengguna broadband macam eca memang hadapi sedikit masalah nak masuk blog sis maera.Sebabnya,broadband server memang agak lembab (sama juga bila broadband dah sampai limit.pergerakan line pun slow macam ciputnyevavi).Tapi sekarang dah dapat terjah!!.Sebelum ne jeling-jeling je update sis Maera dekat bloglist eca ne. >,<"

siapa nak Blog Feed mereka difeaturedkan dalam blog sis Maera,mari JOIN....

tapi untuk blog yang ada follower 500 kebawah...kita tolong blogger baru dulu yer kawan-kawan.
dan segmen ini masih dibuka sehingga peserta cukup 20 orang!.

ohyeahhh,berkenan dengan design blog sis maera?!..muahahaha,sila JELES oke,sebab itu eca yang editkan 
atas kesudian sis Maera menaja My Little Giveaway.eh eh,My Little Giveaway masih lagi dibuka sehingga hujung bulan Mei.jom JOIN yer.




bila ada domain sendiri,baru terasa keghairahannya.Terasa kita ada 'brand' sendiri.
nak beli DOMAIN,jom check ihosterz,servis baik tak tipu tau!...renew domain RM30 15 Ogos 2012.
tolong-tolong renew domain dengan klik yang mana patut.hikhikhik.

{ 14 comments.. read them below or add one }

Riena Haiqal Riena Haiqal 24 May, 2012
bestnya ada domain sendiri.. saya ni masi tengah fikir2 juga nak guna domain sendiri ke tidak...
nak juga rasanya kan...
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 24 May, 2012
akak xminat lg nk guna domain sndiri..hihii
anisalya anisalya 24 May, 2012
sama la. dok jeling2 jgk sbb tak blh bukak. hehehe... tp skg dh ok.
azizah :) azizah :) 24 May, 2012
sampai masa t jijah pon nak ada brand sendiri.. hehe eca tolongkan yer..ngeee~
Papa Mifz Papa Mifz 24 May, 2012
nak mintak tolong editkan blog papa mifz boleh ke??brp ek bayaran nyer...:)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 25 May, 2012
yui mmg tak tahu menahu bnda cmni..hihi.
Cik Aish Cik Aish 26 May, 2012
hmm mmg best pakai domain sdiri..tp byk kene setting balik
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@Riena Haiqal kalau mahu serius,xsalah guna :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@IntaNBerliaN nnti minat,cari eca ye,hahaha :D
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@anisalya kan kan..jeling2 je tu.. :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@Papa Mifz email ke ecasha.89@gmail.com
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@nuyui a.k.a miss YUI xpe,pelan2 je bljr.nnti paam tu :)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 29 May, 2012
@Cik Aish set DNS je..senang.yg lain2 pihak tersebut akan buat =)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*