kakak gaduh-gaduh!.


Assalammualaikum.

kakak gaduh-gaduh merupakan gelaran baru dari kazen eca kepada eca...and he's only 4 years-old oke?!...hikhikhik..tak tahulah dia tetiba nak bagi gelaran macam tu kat eca =.=".Kami tahu pun yang eca dapat gelaran 'kakak gaduh-gaduh' sebab hari tu,dia + parents dia gi ambik eca dari kerja.So,his mummy cakap,"nahh,kakak eca kau ada sudah!"...dia pulak boleh cakap,"yeh yeh,kakak gaduh-gaduh sudah sampai"....urm,kakak gaduh-gaduh?!.#apekehel?!.

then,tadi my dad pegi interview dia,"pong,napa kau panggil kakak eca,kakak gaduh-gaduh?"...dia pula boleh cakap,"sebab dia banyak cakap"...muahahaha,memang la daku banyak cakap,lebih-lebih lagi dengan budak kecil 4 tahun tu...ada je dia nak melawan cakap dengan daku.ohyeah,menyakat budak adalah hobi yang sangat awesome.Lebih-lebih lagi,bila budak yang disakat enggan mengaku kalah.Sampai eca pula yang kena sound oleh my mom,"sudah-sudah la dik...kasi menanglah pong"...mana boleh?!.kakak yang berusia 23 tahun tidak dan tidak boleh mengalah ditangan budak berusia 4 tahun!!!..serius,tak boleh. #sambilgelengkepala!.

 tahap kegedikan mencapai 200%?

btw,kazen eca ne namanya Awang Airil a.k.a cipong/airil.....next week 7/7/2012 dah masuk empat tahun.Hobi tentulah bergaduh dengan kakak sepupu dia ne....gaduh-gaduh pun,dia tetap cari eca tuk makan aiskrim...sesajala tu nak menghabiskan duit daku..muahahaha!.dia tahu,dengan eca je dia leh buat gitu,kan kakak dia ne nampak garang tapi dalam hati ada taman bunga kembang semangkuk.
KISS FREE,ada sesiapa nak tak?!
dia panggil eca,"kakak gaduh-gaduh" pun,....kalau bergambar,tangkap lentok juga
muahahaha.

semalam kan,dinner kat rumah uncle.Then,masa nak pulang tu,dia tengah mandi...bila dengar je kami nak balik,laju ke keluar dari bilik mandi tu.Siap cakap lagi...

"esok kamu datang lagi ah".
"bha,iya la kau ambil kakak disekolah".
"iya,nanti daddy ambil kakak eca....kita beli eskrem lagi a"
"erm,habis la duit kakak eca beli eskrem seja".

kalau macam ne,memang HABISlah duit daku.
*_________*"


{ 14 comments.. read them below or add one }

IntaNBerliaN IntaNBerliaN 28 June, 2012
hahahhahha... kakak gaduh2.... nampak sgt eca sk 'gaduh' hehhehe
Riena Haiqal Riena Haiqal 28 June, 2012
hahahahahahahaha. pndainya budak ni bodek kakak gaduh-gaduh ya.. hahahaha
pintar nya budak ni bha.. tembam bam bam lagi tu. mo dicubit ni pipi bambamnya tu.. :)
Ummi Iman Ummi Iman 28 June, 2012
Sweet. Suka tgk gambar No 2 tu comel. Susah apa echa buat je aiskrim Malaysia ;) boleh biz sekali ;)
Khumaera Ismail aka Mariam Ismail Khumaera Ismail aka Mariam Ismail 28 June, 2012
kakak gaduh2? hahaha~ mesti kaki buli tegar tersgt nie =P
♥ ...mummy SHAKIRA...♥ ♥ ...mummy SHAKIRA...♥ 28 June, 2012
hahaha...cumilll baa...kakak gaduh2... ;D
Wanieys Wanieys 28 June, 2012
comel :)...ni mesti eca suka gaduh2 hikhikhik
Cik Rongoks Cik Rongoks 28 June, 2012
hai kakak gaduh-gaduh :) hihi
Syuhada Nasya Syuhada Nasya 28 June, 2012
tak nmpak mcam kakak gdoh2 pon . hee
fieda fieda 28 June, 2012
ooo..eca kaki gaduh ye..
nn lylyn nn lylyn 28 June, 2012
adoi nama itu yg dapat ya =)
salam pkenalan
azizah :) azizah :) 28 June, 2012
alalala cumel.. eca kaki gaduh ke?? takkanlah..haha
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat 28 June, 2012
kiutnya budak tue hihihi...gaduh2 manja ya eca..
Cik Nur Cik Nur 29 June, 2012
hahaha..kakak gaduh2..kita samalah..! suka myakat bebudak..!
Papa Mifz Papa Mifz 29 June, 2012
muncung tuh ala-ala angelina jolie la...hehe

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*