Kerja Sebelum Kerja


Assalammualaikum.

Cuti sekolah ada seminggu je lagi.So,seminggu lagi lah juga jawabnya eca mampu bermanja-manja dekat rumah.Boleh lah,tidur lewat,bangun lewat....mandi jam 10 pagi,tengok TV sampai bosan,boleh online sepuas hati even coverage berukband mengatasi segalanya.

Dalam seminggu ne memang banyak yang eca kena selesaikan.Antaranya :

Edit Template Blog.
Ada 4 blog yang tak siap lagi.Satu dah siap edit,cuma tunggu nak letakkan kat blog.Satu lagi nak edit colour,colour sebelum ne owner tu tak berkenan.Satu dah start design.Satu lagi masih belum sentuh.Banyak keja.Insyaallah,siapkan juga!...sabar eca sabar =)

Name Tag.
err,serious tak sempat-menyempat keluar gi kedai tuk buat name tag ne.Tunggu parents balik kerja,kedai tu pula dah tutup.Ingat nak buat esok,hopefully sempat siap sebelum hari Jumaat.ke ada yang nak tolong buatkan?!...alamat eca ada diruangan 'contact me'.kihkihkih.
Kalau guna nametag yang macam ne boleh tak?!.Rasanya nametag masa sekolah dulu,elok lagi.Jahit kat tudung,tiap-tiap hari jahit,sebab guna tudung yang berbeza.ahaks!

eh eh,nak tulis apa kat nametag yer?!..Siti Ashah atau Ashah je?!.tolong-tolong.....

Fail.
Untuk praktikal eca,kena sediakan 3 fail wajib.
nak fail warna pink ble?!.

1) Fail Sekolah.kena buat research tentang sekolah.Senang kalau sekolah ada majalah ataupun website,copypaste je.muahahahaha..gelak jahat!.kerja nampak senang tapi....(kita nantikan je lah!)

2) Fail Rancangan Pengajaran.Nak mengajar kenalah sedia rancangan dulu,nak ajar apa,aktiviti nak buat camna...erm,, I can smell so many works~.~"

3) Fail 'Log Book'.Log Book ne merupakan 'reflection' harian eca.Semua yang eca lakukan setiap hari kena catatkan.Kat blog pun akan buat 'daily reflection' dengan gambar seorang cikgu-perasan-comel.ngeee =)

nervous and excited!.eca harap praktikal kali ini berjalan dengan lancar..kerja pun senang dan paling penting dapat A+,amin.erm,,fikir-fikir lagi apa yang tak selesai untuk praktikal neyh?!..rasa macam banyak lagi benda tak selesai.Korang doakan lah yer,semuanya OKE.

{ 22 comments.. read them below or add one }

Ezy Chiaki Ezy Chiaki 04 June, 2012
selamat berpraktikal!
hehee

kire selamat bekeje jugak la..
ekekeke
Cik Nur Cik Nur 04 June, 2012
wahh...buka sekolah ni eca bz yee.. :)
Fadzmie Mohamad Fadzmie Mohamad 04 June, 2012
Di mana ka ko praktikal yang betul-betul ni Eca? Haha.
Uncle Jonni Uncle Jonni 05 June, 2012
huhuhu... slmt berpraktikal...
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 05 June, 2012
bz betoi cikgu ni... hihii
sueshe sueshe 05 June, 2012
akak pilih siti ashah..cantik dan sopan gitteeeewww..hihi..nnt anak murid leh panggil cikgu siti..:)
Riena Haiqal Riena Haiqal 05 June, 2012
Siti Aishah ar.. kan lagi cantik nama tu.. hehehehehehe.. :)
Cik Kay Jue Cik Kay Jue 05 June, 2012
good luck eca.. ckj lak baru je habis praktikal..


buat persediaan betul2 seblum start praktikal tu tau.. kang susah lak kalau ada yang tak lengkap.. hehehe...


tag ni tu jgn lak lupa buat... tak fasal2 pakai tag name kerta hehehe...
Azi Azi 05 June, 2012
happy school holiday cikgu..
semoga praktical berjalan lancar dpt A++++
azizah :) azizah :) 05 June, 2012
mesti excited nak paktikal kan eca! hehe gudluck yang!
fieda fieda 06 June, 2012
wow..byk keje sebelum nk mula bekerja ye cikgu..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 06 June, 2012
@IntaNBerliaN bila xbz pun eca xthu la.hahaha
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 06 June, 2012
@sueshe hahaa..sopan ke?..ne grg ne.hakhakhak
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 06 June, 2012
@Cik Kay Jue hbs la kalau pakai name tag kertas.ngeee
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 06 June, 2012
@azizah :) tersangat excited suda ne XD

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*