cbox diblock,sebab tak tinggal jejak.


Assalammualaikum.

aktif lak mendraft dan mengauto-publish segala entry.bukan apa,masa masa masa amat mencemburui daku yang comel ini (dah,jangan jeles pulak dah!)....berkat membayar broadband hari Sabtu yang lalu,line kembali laju di Taman Ehsan,Kudat....memang ada 3G kat kawasan perumahan eca ne,tapi sejak balik cuti semester yang lalu,line lembab semacam..baru ne je laju macam cahaya.[kelajuan cahaya adalah yang terbaik di alam semesta].

omakkekau,panjang benar mukadimah....sebenarnya nak cerita.....UNTUK PENGETAHUAN KORANG,kat sekolah.....cbox telah di BLOCK oleh kpm.tau,dia BLOCK untuk mengelakkan kelalaian para cikguru..erm,patutnya kena block FB tu...ne dok rata-rata cikguru online FB masa rehat...erk,student pun ada,siap bawah laptop 1Malaysia.

Ini BUKTI pemBLOCKan cbox yang korang letakkan di blog masing-masing....



kan sudah terang lagi bersuluh.."web chat" is FILTERED!..ngeee =)
jadi,sesiapa yang gunakan cbox,sah sah eca tak leh tinggal jejak segera kat situ.kena melalui ruangan komen...tapi kalau dah komen kat entry tu,komen balik-balik je lah kan?..tak pasal-pasal daku kena SPAM.muahahaha. =.="



so,kepada pengguna cbox...kadang-kadang eca tak sempat nak drop down kat ruangan chat kamu itu,bukan tak sudi..tapi memang dah kena block kat sekolah..kat rumah jarang online kerana berukband ne lembab.......sorry yer,kadang-kadang tinggal jejak kat komen sambil komen cakap "terjah sini...singgah sini dsb"...sorry lah eh kalau ada yang tak puas hati ke,marah ke......hehehe.


yeah,suka line 3G kat KUDAT ne..laju semacam je musim hujan.
kalau macam ne,nak hujan sepanjang tahun je lah.....hikhikhik.
4GB broadband kadang-kadang macam tak cukup bila dalam satu hari download 10lagu,5movie.
wedefek!

{ 18 comments.. read them below or add one }

Riena Haiqal Riena Haiqal 16 July, 2012
sepatutnya FB yang di block kan..
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin 16 July, 2012
eh pesal cbox kena block? aneh betul ni.ramai cikgu yg da blog ye??? klu fibox dan len2 lak, cmne...
Alieza Dayasari Alieza Dayasari 16 July, 2012
ohh tak per....
ada pro kontra kpm block tu...
on9 di sek saya bebas.. pernah sekali ada cikgu ngajar, budak dok bukak fb. bila suruh buka emel tak tahu.. masa tu tajuk nk hntar emel.. aii yaaaaa
Boni Kacak Boni Kacak 17 July, 2012
takpe.. saya pun sebenarnya tak berapa guna pun chatbox tu.. sebab tak sempat,hahaha.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 23 July, 2012
@Riena Haiqalbetul tu..patut fb yg kena block.hehehe
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 23 July, 2012
@Boni Kacakmcm tu la..org busy melampau :P
Si Matatajam Si Matatajam 23 July, 2012
M mmg suka tinggalkan komen dari tinggal jejak kat cbox.. Lebih mesra gitu...
Yumida Yumida 23 July, 2012
lama dh sy xde cbox ni..tringin nak ade 1..nanti2 nk buat la...
ayut ayut 23 July, 2012
hahaha..komen pon boleh.cikgu shat arini?bru dpt jejak balik..tlmbat menjejak :)
azizah :) azizah :) 23 July, 2012
okeylah tu..yang penting dpt tinggal jejak kat komen..hehe
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 24 July, 2012
@Yumida buat guna ishoutbox la..terbaik
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 24 July, 2012
@ayut klu xde kotak komen..tu yg pyh..hehehehe

sihat2x je :)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 24 July, 2012
xpalah cikgu.. tinggal komen je.. hihi

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*