Keperluan Kad Nama


Assalammualaikum.

Ada segelintir orang kata "membazir je ada kad nama ne,bukan leh buat apa pun kan?".Tapi sebagai seorang blogger yang 'sebenarnya' ingin lebih serius dalam bidang ini...tak salah bagi eca untuk kita ada satu set kad nama sendiri.Betul tak?!.

Kepentingan Kad Nama kepada blogger
(diolah dari entry blogger Sop,Keperluan Kad Nama kepada Blogger)

1) Perkenalkan diri.
Sebagai seorang blogger,kita mungkin akan dijemput menghadiri event-event rasmi ataupun tidak.So,dengan adanya kad nama blogger,kita akan lebih senang untuk perkenalkan diri.Mungkin kita akan berjumpa para pengiklan mahupun blogger-blogger yang ingin bekerjasama dengan kita.Lantas,tak salah adanya kad nama,lebih memudahkan orang lain untuk 'track' atau hubungi kita kembali kan?!.[cakap je taak guna,manusia mudah lupa...dengan adanya KAD NAMA,orang akan rujuk bila-bila...SETUJU TAK?!]

2) Maklumat blogger.

Blogger sinonim dengan penulisan secara online.So,nak cari blogger....buka blog mereka.Tapi dengan adanya KAD NAMA,tak perlu susah-susah cari seseorang itu di alam maya.Senang cerita,cari nombor telefon blogger di kad nama tersebut.kan kan?!..[ada blogger yang masih bujang tak nak hulur kad nama dengan eca,leh eca SMS malam-malam..hikhikhik]

3) Promosi Offline.
Jika kita sering ping entry sebagai promosi online terhadap blog,tak salah jika kita mempromosi blog kita secara offline.So,dengan adanya kad nama kita....tak perlu lah susah-susah sangat nak ping blog kan?!...ini satu cara je untuk orang kenal kita.Betul tak?!.

4) lebih PROFESSIONAL.
ouch,terCAPS LOCK pulak yer?!.ngeengee...kan dah mention diatas,kad nama ne kita boleh edarkan kepada semua.So,untuk kelihatan lebih professional (yela professional!)...tak salah kan.Lagipun,ramai diantara blogger menjadikan blog sebagai medium menimba rezeki. =)

so,..dengan itu,muka tak malu,eca pun tempah la kad nama blogger.Ini dia ;;



tempahan printing : JFZ Pakar Printing Bisnes Kad (sila ADD FACEBOOK untuk maklumat lanjut)
Harga Promosi (single side SAHAJA)
RM10/box.Setiap 1kotak,ada 100keping kad.Minimum belian 2box
Design oleh pihak printing - RM5.Design sendiri oke je =)
Harga Pos : RM6 (Semenangjung)    RM9 (Sabah/Sarawak)

untuk kad nama eca ne ::
Kad Nama = RM20 (2box)
Design = SENDIRI :)
Harga pos = RM9
Jumlah keseluruhan cuma :: RM29 sahaja.

Tempoh masa disiapkan , 3hari selepas anda confirmkan design...dan sehari proses penghantaran.Disebabkan eca berada di Sabah,so agak lewat sedikit...ambil masa 3hari untuk kad berada ditangan.Nasiblah sempat sampai sebelum event iftar Blogger Sabahan,boleh la edar dengan kawan-kawan blogger yer.

kalau nak kad nama sendiri,boleh la PM beliau tu ye.
kot-kot masih ada harga promosi!.
^_____________^

p/s :: siapa nak kad raya,boleh tinggalkan alamat diruangan komen,eca takkan publish.kad masih banyak ne =)

{ 12 comments.. read them below or add one }

nini nini 14 August, 2012
wah cam best je...comel la eca nye namecard=D
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 14 August, 2012
great.. tp leeza ni bukannya ramai kenalan blogger. kenal2 mcm dlm on9 ni jew.
tak pernah bersemuka or join mana pertemuan blogger2.
ayut ayut 14 August, 2012
comel ye kad dia...pink gitu..hihi.ayut tak jmpe sesape lg..nnt nk jmpe blogger2 len try la :D
Izwa Kamaruddin Izwa Kamaruddin 14 August, 2012
wahhh..blogger pun dah jadi mcm bisnes man kan :)
- AZIE - - AZIE - 14 August, 2012
wahh hebat, blog pun ada kad nama ehh.. cantik pulak tue
Fadzmie Fadzmie 14 August, 2012
Bah, Eca. Bila mahu bagi satu sama aku? Haha.
rAIHan rAIHan 14 August, 2012
murah gak eh print kad nama tuh..
Unknown Unknown 14 August, 2012
murahnya..dulu masa jijah kawen tempah kad nama/kalendaer mahal tau...huhuhu masih ada lagi kad tu..
Shida Radzuan Shida Radzuan 14 August, 2012
wahhh kad blog ke dear?? bestnyer..nk satu heheee :)
Masya Masya 15 August, 2012
up date lagi ...
capai satu tahap eca dah ade kad sendiri yer..

bertambah² popularlah blog eca ni... eca pun rajin design blog² org kan.. good job
Miss N™ Miss N™ 15 August, 2012
cantiklah kad nama eca...!
gnesop gnesop 18 August, 2012
tahniah Eca kerana kad dah siap
Sop baru jer comfirm byr dan tunggu artwork

harga yg Eca bg tu harga promsi..
masa Sop dapat sebutharga ialah RM20 sekotak. Sop dapat last prmosi RM10.. nasib baik.. heheh

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*