Sabah Bagus Bah!


Assalammualaikum.


oke,fine!!!.Panas mata ne melihat gambar yang kawan-kawan duk share kat FB.dah,nak SHARE kat sini pulak ::

mari kita selidik keBODOHan mereka sendiri ::

1) kat Sabah takde jual baldi,kalau boleh bawah la sendiri dari Sarawak DiBawah Bayu...cop cop...Sarawak DiBawah Bayu?!...(BOOOOOOOOOOOOOOOOOOO)...ko FAIL sejarah eh?.takde ambil subjek SIVIK dan KEWARGANEGARAAN?..sekolah rendah PONTENG kelas Kajian Tempatan eh?...sila ingat : Sarawak Bumi Kenyalang,Sabah DiBawah Bayu.oke?!
2) kat SABAH TAKDE JUAL APA-APA?!...yang orang  sana melancong kat sini,siap bawa balik keronsang,mutiara.....eh eh,ikan masin,udang galah..yang tu apa eh?!.
3) jln blum berturap?!....oke fine,cuba tengok dekat KK,mana jalan yang
belum berturap?!.JALAN YANG BELUM SIAP!hahaha.Ya,eca admit......ada sesetengah jalan belum berturap,sebab kawasan luar bandar,kemudahan kurang......and yer,peruntukan ntah kemana!.
4) tinggal atas pokok?!...eh,camna tau?.nak eca tolong RESERVEDkan satu pokok untuk kamu ke,nak tak?!....janganlah cakap kami ne tinggal atas pokok.Elok je rumah eca ne...takde nak atas pokok.elok letaknya diatas tanah.So,janganlah cakap kami tinggal atas pokok yer.
5) kat sini takde keta lembu,keta kuda...lain-lain keta ada,jangan risau.Jiran saya (guru semenanjung) siap menambah 2 buah keta bernombor flat Sabah.dah dah,nak SEWA keta,HELLO-HELLO eca,I will recommend you to my cousin.
6) pakai cawat.bro,lu hidup zaman bila?..dah dah,nanti eca belikan je boxer kat pasar tu,murah je RM10,dpt 3.jangan risau lah weiiii.
7) 23tahun eca kat Sabah ne,alhamdulillah hidup juga.jangan risau,hidup la juga awak tu nanti.
8) mcD takde kat Sabah?!.LOL...we have 2 mcD-drive-thru oke,takyah nak risau.takde mcD,ada Burger King.....ke awak ne mati kalau tak makan mcD?!.
9) nak datang Sabah,tak perlu takut.Orang kat sini makan nasi,tak makan orang.kami kat sini mengalu-alukan kehadiran anda semua. =)

adik-adik,abang-abang,kakak-kakak.....kat Sabah ne semua ada.Jangan risau.Kalau takde,kita usahakan ada oke.Tak perlulah nak hina Sabah ne sebelum datang sini......boleh kan?!.Kesian kami kat Sabah,tahu la orang-orang kat Sabah ne tak kaya raya,tak update gadget-gadget macam korang,tapi at least,kami hidup aman damai.OKE KAN?!.

kata 1Malaysia,tapi saling hina-menghina?!.
baik buang NEGERA,tak yah mengaku orang Malaysia.
*sekian*


p/s :: ex-BF eca orang Kg. Hj. Yunus,Baling,Kedah...kawan baik masa PLKN orang Johor...makcik eca menetap + kahwin orang Kedah...ustazah sebelah eca,asal dari Pasir Putih Kelantan...kat sekolah selalu berborak dengan cikgu yang asal dari Kubang Krian......ini bukti eca terima orang dari SANA yang datang SINI dengan bahagia dan hati terbuka!

{ 17 comments.. read them below or add one }

ezy.xixii ezy.xixii 02 August, 2012
yg kutok2 sabah ni kan, kalo dorg dtg sabah pakat belasah rmai2.
huh..
xbaek kutok2..
duk satu negara pon nk kutok2..
Leeza Dayasari Leeza Dayasari 02 August, 2012
leeza pernah jg pergi sabah.
makanan mmg thumb up.
Unknown Unknown 03 August, 2012
ekk sengal la siapa kata sabah macam tu..silap la tanggapan dia tu.. akak pegi sabah tersangat la ok! mcd berlambak2 jumpa. baldi ko nak saiz ape? semua ada..hei hei sape kata pakai cawat.. amboii laser mulut hang na.. meh nak cili sikit!
gnesop gnesop 03 August, 2012
sop rasa dorang nih melawak
mcm dorang x tahu langsung.. x logik2
Cikrosecute Cikrosecute 03 August, 2012
kenapa duk kutuk2 negeri sabah nie....macam2lah dorang nie nak tarik perhatian...dekat wall fb
Kancil 8349 Kancil 8349 03 August, 2012
tu bezanya orang ndak belajar di sekolah...kesian pada dorang terlalu cetek pemikiran...berbangga dengan benda sikit..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 03 August, 2012
trok toi..ok je yui p sbh..leh je hidup..ceh!
sueada sueada 03 August, 2012
sabah xder apa?
peliknya....

saya yg teruja2 nk p sabah.
sal ya sal ya 03 August, 2012
siapa yg sempit sgt fikirannya tu? ex-roommate akak lu sabahan. berkawan pun dgn sabahan. ok je.
Unknown Unknown 03 August, 2012
macam2 kan orang ni... bila bercakap tidak menggunakan aqal... huuu~
fieda fieda 03 August, 2012
yg kutuk2 tu bengong2 belaka la..tak gi sekolah la tu..
Jiwa Perempuan Gila Jiwa Perempuan Gila 03 August, 2012
Rumah drng xda TV or buta IT kali . p try google la bha if mau tau sabah ada benda tu semua atau xda .
ajax85 ajax85 03 August, 2012
orang itu rasanya bodo..heheheh
Nor Suhaiza Nor Suhaiza 04 August, 2012
hahahahha..yg pasl cawat tu yg xleh bla tu..lawak....kt sini org yg rumah ats air pon pakai astro la baiiii....canggih x canggih...
Kathy Rospin Kathy Rospin 07 August, 2012
dorang tinggal dalam gua kali. tu pasal tak tau psl sabah. huhu
ADMIN ADMIN 28 October, 2012
Kasihan, rupanya masih ada lagi manusia JAHIL! Dia ke SABAH under jab pendidikan ke? Guru? Kasihan murid2 dia nanti, takut sejahil gurunya..:(

SentiasaPanas[dot]com

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*