ihosterz.com terbaik kerana.........


Assalammualaikum.


domain ecadwinkyasha.com ,eca beli 15 Ogos 2011 dan renew semula pada bulan Jun 2012 (renew awal sebabnya masa tu da dapat duit hasil nuffnang & exabytes)...so,tiada komplikasi berlaku melibatkan domain seperti domain expired atau pencinta blog pink ini tidak dapat baca entry merepek eca ^,^...domain ini eca beli dari pembekal domain & hosting ihosterz.com.

kenapa korang juga kena beli dari pembekal domain dan hosting ihosterz.com?

- kerana ihosterz.com merupakan pembekal domain & hosting yang murah,mesra selain perkhidmatan yang cepat.


hari tu,eca nak buka satu blog lagi....fikir-fikir,baik beli domain terus kan.baru semangat gitu.tapi bila fikir lagi,kos untuk satu domain untuk setahun ialah RM30...kalau dua domain da RM60.mana nak cekau RM60 dengan kehidupan sebagai seorang pelajar ne kan...(belanja seminggu je dah hampir nak RM60++ tau!!!).

so,decide la nak tnya pembekal ihosterz.com ne boleh ke tidak eca add-on domain under domain ecadwinkyasha.com....kurang dari 12jam da dapat reply.Selepas sedikit briefing daripada pihak pembekal,eca pun terus dengan try sendiri buka subdomain under ecadwinkyasha.com...tapi bila nak settings dengan blogger.com...tak dapat.Eca hantar ticket balik,tak sampai 30minit,dapat reply & pihak pembekal dah tolong settlekan masalah eca tue.

So,masalah subdomain untuk blog kedua eca da settle....terfikir untuk buka satu lagi blog under domain ecadwinkyasha.com,agak-agak berapa la subdomain boleh tambah tu yer....hihihihi.hopefully masih dapat tambah lagi ^,^.
muahahaha..subdomain tuk blog apa neyh?!..tungggu~

dipendekkan entry yang sedia panjang ini, eca mencadangkan anda beli domain dari ihosterz.com dengan harga setahun RM30 sahaja.Murah kan?!....perkhidmatan juga oke,setakat ini,eca takde dapat rungutan dari teman-teman blogging yang mengatakan blog eca tidak dapat dibaca.alhamdulillah.memang eca sendiri puas hati.


mari lihat dulu website ihosterz.com di SINI.


p/s : bagi yang nak tahu lebih lanjut mengenai perkhidmatan domain atau hosting,eca akan update kemudian.
p/ss : masa memula beli domain dulu,eca sangat 'noob' tentang dunia blogging...follower pun tak sampai 1k oke?!.
p/sss : Sayang,u bila nak beli domain ne...roger-roger I oke....untuk sayang saya yang macho ini! (ke blog syg~ saya!)

{ 30 comments.. read them below or add one }

Sop Nama Saya Sop Nama Saya 04 November, 2012
pakai domain dot com lebih byk kelebihan.. :)
x mahal kan? RM30 utk setahun.. kalau kumpul duit blogging pasti dpt utk setahun tu.. hehehe
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 04 November, 2012
@Sop Nama Saya betul..apalah sangat dibandingkan dengan hasil nuffnang segala kan.hikhik =)
boni kacak boni kacak 04 November, 2012
kalau tau, saya beli daripada sini atau serverfreak.. ni saya beli terus daripada google punya.. godaddy.com. nanti kalau ada masalah, saya pulak yang blurr nak buat macam mana..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 04 November, 2012
@boni kacak rsanya klu beli dgn godaddy.com tu nnti apa2 google akan hntr email..mustahil dorg xde CRM system kan?!....klu takut jadi apa-apa,lepas tamat domain tu,boleh transfer je.senang =)
adyna adyna 04 November, 2012
akak guna exabyes..dah nak expired 17.12 nie.. tunggu cek nuff gak tak dapt2 lagi nie..dulu rm38..nape skrg renew akak kena rm55 ye ??
IntaNBerliaN IntaNBerliaN 04 November, 2012
xpk lg nk domain... lnkali nk, akak tnya eca :-)
Syaifuddin Alias Syaifuddin Alias 04 November, 2012
saya beli dgn netKL ..okay laa buat masa ni ..hehe..tapi bagus pakai domain ni
Riena Haiqal Riena Haiqal 04 November, 2012
mo pakai domain sendiri tapi takut nanti nuffnang tidak meningkat.. betul ka?
azizah :) azizah :) 04 November, 2012
teringin nak pakai domain...tp ada sesetangah blogger pakai langsung tak naik nuffnang..so tunggu dulu la..hehe
Dunia Wilma Dunia Wilma 04 November, 2012
Wilma pun guna domain dan hosting sendiri...Tapi dari NetKL :-)
CIK TOM CIK TOM 05 November, 2012
ciktom dah 2tahn netkl..alhamdulilh semua ok :)
yana halim yana halim 05 November, 2012
apa2 pon nnti tanya eca balik. boleh ye?
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin 05 November, 2012
xterfikir nk beli domain sbb solehah lbih slesa gne blogspot je :)
Hazmin Hazmin 05 November, 2012
Saya menggunakan serverfreak... Agak mahal tp servis puas hati... Harap tiada masalah di masa hadapan.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 05 November, 2012
@adyna planning strategy.....ada yg 1st,rm30...renew rm35..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 05 November, 2012
@Syaifuddin Alias netKL pun bagus..eca dulu terfikir antara netKl @ ihosterz.com.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 05 November, 2012
@Riena Haiqal tiadalah..aku pun lepas pakai domain sendiri,nuffnang lagi bagus earnings dri dlu.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 05 November, 2012
@Dunia Wilma wahhh,siap dengan hosting sendiri.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 05 November, 2012
@Solehah Shamsuddin klu nak lebih profesional,jom guna domain :D
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 06 November, 2012
@Hazmin klu nak beli domain,baik kita survey dlu kan..eca pun dlu survey2 testimoni & harga.ehehe

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*