Apa Cerita Sponsored Post?!


Assalammualaikum.

Refresh ingatan sayang-sayang sekalian di entry ::
Terima Kasih Sifu
Entry Luahan Petang

Setelah direject dua kali,eca diberikan tempoh 1 week untuk siapkan entry percubaan yang ketiga.Tempoh yang agak lama juga tapi disebabkan eca ne masih student,ada banyak tugas menanti,lebih-lebih lagi sekarang masih dalam proses menyiapkan thesis...so,hari Selasa tu memang da mindset..apa nak jadi,dibelakangkan.kena tumpu buat SP tu.kena dan wajib....sebelum tu,eca hari-hari terjah website Tourism Malaysia & Tourism Singapore...tengok tengok cari idea.

Dengan lafaz bismilah,eca terus send email selepas eca sendiri puas hati dengan hasilnya.Tak sampai beberapa minit,eca dapat feedback dari sifu.........................*oke,ini kejadiannya bila draft entry lelama..ceta dah basi dan ............idea dah lari.grrrr!!!!*

*penguat tenaga bila dah rasa lemah.haha*

Actually,SP yang eca siapkan tu telah pun diUPDATE didalam blog SIFU..jom baca Tourism Malaysia VS Tourism Singapore.....penat dan hampir putus asa sebenarnya bila menyiapkan entry itu.

oke,sebenarnya apa yang eca ingin HIGHLIGHTkan disini adalah ::

1) Jangan Putus Asa - bila kena reject,try buat lagi dan lagi dan lagi.Tak salah kita gagal dalam percubaan kali pertama.Cuma haruslah belajar menerima K&K (kritik & komen)
2) Perbanyakkan Membaca - bila menulis sesuatu topik,haruslah pelbagaikan sumber bacaan.Tidak perlu tumpu pada satu-satu laman sesawang sahaja.Macam eca,memula eca tumpu pada Tourism Malaysia,tapi bagaimana nak buat comparison dengan Tourism Singapore?!
3) Berbincang dengan lebih pakar -eh,pakar?!.hahahaha.masa siapkan SP tu,eca ada tanya beberapa pendapat teman-teman dan keluarga eca sendiri.So,ada sedikit idea daripada mereka.
Actually,sepanjang siapkan SP tu banyak yang eca belajar.Baik dari Sifu,baik dari teman-teman dan family eca...did I ever mention,my family SUPPORT me 100% in this blogging area...but as well,mom's always be remind me,"stop dulu dekat exam".hikhikhik.

So,kalau korang rasa nak jadi bertuah dapat menulis entry jemputan di Blog Eyriqazz.com...rajin-rajinkan aktifkan diri korang dekat blog ataupun fanpage beliau.tak rugi,sebab orangnya sangat pemurah...dan dengan itu,kalau korang nak rasa bertuah,jom cuba nasib dalam GA & Contest yang dianjurkan oleh Eyriqazz.com ::

My Happy Moment Contest (end on 24 December 2012) dan pelbagai lagi GA melalui page Eyriqazz @ Great Teacher Onizuka.

Jom Bantu beliau pula disini ::

1. Klik G+ entri iPhone 5 Gadget Impian (angka akan bertambah).
2. Undi blog Eyriqazz.com :
- Pergi ke link ini –> https://denaihati.com/undi-blog-pilihan-anda
- Klik register, dan registerkan details anda
- Kembali ke link –>https://denaihati.com/undi-blog-pilihan-anda dan Log in
- Vote Eyriqazz.com dan 2 blog lain terpulang kepada anda. (boleh undi hari-hari jika rajin).
UNDI HARI-HARI lah yer korang!!!!.

p/s :: sangat penat minda,hati,fizikal....
hari jumaat ne,budak ne nak tidur dari pukul 1petang sampai 1petang keesokannya!.TQ~

{ 10 comments.. read them below or add one }

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 20 December, 2012
drft2 lama tp dipublishkan takpe.hihi.
Sop Nama Saya Sop Nama Saya 20 December, 2012
usaha tangga kejayaan
yg ptg kita belajar dan perbaiki diri kan?
miza yusof miza yusof 20 December, 2012
Good luck and all the best :)
Eyriqazz Eyriqazz 20 December, 2012
thanks eca..hik3..masa reject tu bukan sengaja reject,tapi nak berikan pelajaran...coz, niat masa kasi SP tu not totally on money,tapi memberikan pengalaman ...

Who know suatu hari nanti berpeluang buat SP kan?

Once again,thanks for ur support...
Arol Mubin Arol Mubin 20 December, 2012
Tahniah, kak Eca! Mesti rasa gembira sangat dan puas hati setelah penat berusaha kan? :)
Myra Jay Myra Jay 20 December, 2012
Usaha tangga kejayaan, ilmu ada dimana2 yang penting kita mahu belajar ;)
ayut ayut 20 December, 2012
:) nak blajar mmg mcm2x kan....usaha dan trus usaha la mkna ye ni...
azizah :) azizah :) 20 December, 2012
chaiyok2..jatuh dari kegagalan beroleh kejayaan..InsyaAllah..
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 26 December, 2012
punya sdp tu mkanan hehe minta ckit

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*