Tonton Online World War Z


Assalammualaikum.
hari ini takde WW walaupun eca tahu hari ini hari Raby..mood masih mencari rentak mengupdate blog...kena minum Cool Blog kot ne baru dapat ilham.Last weekend,penuh timeline eca dengan status kawan-kawan yang cakap tentang tak bestnya filem World War Z....dan seperti biasa la kan,daku memang kaki jeles tak dapat pergi tengok wayang!!!!!...akhirnya,keluar juga filem itu di website yang eca selalu masuk tuk tonton wayang..ibarat GSC dah website tu oleh eca...bukan takat popcorn yang dimakan sambil menonton movie,malah siap kaki atas meja....kaki terkangkang kekadang..#buruk betul perangai,bakal bini siapa lah neyh weiiii!nasib baik si dia sayang.hahahaha.jangan bakal-mak-mertua tau dah lerrrr.
sebelum tonton movienya,jom review sinopsis pulak....

Sinopsis World War Z

Dibintangi oleh Brad Pitt yang memegang watak Gerry Lane, filem ini mengisahkan mengenai pertarungan zombie.Dimana satu virus perkembangan yang mampu mengubah manusia menjadi zombi telah menyerang bumi.Gerry Lane dengan pasukan PBB berusaha untuk memusnahkan virus tersebut daripada terus berkembang.Berjayakah Gerry Lane memusnahkan serangan zombi sekaligus menghentikan penyebaran virus tersebut?!.....
Filem ini diadaptasi dari karya Max Brooks terbitan tahun 2007. Didalam versi adaptasi filmnya, dipasang nama-nama beken di perfilman Hollywood layaknya Brad Pitt, Anthony Mackie, Matthew Fox, Mireille Enos, serta James Badge Dale.


(seperti biasa, jangan harapkan paparan jelas seperti di panggung wayang.hikhikhik)
eca dah download,balik kerja malam karang baru gi tengok balik...setakat ne dah tengok 1/3 dari movie tu dan saya tidak mengantuk!!!...means, OKE la kot.hehehe~