Loading...

Temuduga Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah Gred DG41

[ Eca Dwinky Asha][ Thursday, July 04, 2013][ ]
Assalammualaikum.
seriously,nak kongsi.tak peduli la orang cakap "riak" ke apa..nak kongsi juga.Sebab ini adalah hari yang penting dalam hidup eca.....Ceritanya begini : eca dalam perjalanan pergi keja,my mom call.Tapi tak dengar kan dalam bas,bising betul tu.So,masa eca tengah jalan kaki menuju opis...my mom call again gtau eca dapat interview.Rasa macam tak pecaya,pastu cakap dalam hati ,"mungkin mama cakap ada surat".
Setibanya di opis pulak, dah siap-siap buka pintu opis sementara tunggu students datang,eca call mama sekali lagi.Then, mama cakap "Surat Temuduga"....and its for me.Ya Allah,rasa waktu tu, excited sangat.Inilah yang eca nantikan selama ini sebab,....
official shirt for Bachelor of Education (Language & Literature).
nak pakai baju tu gi interview,boleh tak?!.

eca kan graduan Universiti Tun Abdul Razak (Cawangan Sabah) - which universiti swasta je dik oiii.Orang kata "swasta, guna duit jak banyak,kerja kerajaan belum tentu dapat"...betul la tu, sebab senior-senior eca masih ada lagi yang belum dapat kerja di sektor kerajaan dalam bidang pendidikan.
'open market", ramai yang cakap dekat eca, jangan putus asa,habiskan study...sebab nanti akan ada juga pengambilan.Bila dapat ne (setakat yang eca tahu,ada dua-tiga orang kawan batch eca juga dapat panggilan ini), rasanya betul la, da mula Open Market..kena bersaing dengan graduan IPTA..so,sila jangan pandang rendah kepada kami di universiti swasta ini oke?!.






 
bukti nak pergi interview!..oh,eca nak jadi cikgu betul-betul!.hikhikhiks~


nak SEMAK Temuduga anda, sila layari pautan dibawah & masukkan No Kad Pengenalan saja :
http://anggerik.spp.gov.my/semakan/jadual_temuduga_view.php
nanti akan kongsi TIPS temuduga yeahhh!
3K end of this year,boleh tak?!
3K - konvo,kahwin,kerja.