Pinjamkan Senyuman Itu.


Assalammualaikum.

seriously, a week makes me really down.Disebalik tawa, hanya tangis jadi peneman setia...setelah bertahan hampir sebulan lebih, semuanya terluah.Cuba menyibukkan diri sendiri, tapi tiada penghujungnya.Bukan kesal, cuma pasrah ini jalannya. eca jarang cerita pasal cinta kan?!...sebab eca tak nak show off sangat,biarla hati ini saja yang tahu siapa dihati...tapi apa yang berlaku buat eca tak kuat.Kiri Kanan ada insan-insan tersayang.Ikutkan hati, takut dibenci...ikutkan cinta, takut kehilangan segalanya...tapi eca benar-benar hilang separuh jiwa ini.

Earwan Fariz,
kalau awak membaca ini, saya harap jangan baca dengan penuh kebencian.
kalau awak membaca ini, saya pinta senyumlah pada saya.
kalau awak membaca ini, saya doakan agar awak sentiasa bahagia.

20 April, detik pengenalan...awak cakap saya jual mahal kan?!.haha,memang pun.tapi hari demi hari, takpun kan kan?!. (*-*)...malam bday awak, awak terharu kan, saya orang pertama yang wish,padahal waktu tu saya takde hati pun kat awak!.sebulan lepas tu, saya tidur dengan senyuman yang terukir penuh makna,saya sayang awak!...10 November 2013, masih terasa saya mengenggam tangan princess, masih terbayang lirikan mata awak.

apa yang kita tak pernah buat eh sepanjang PJJ tu?
tidur depan laptop,
kredit habis masa tengah gayut,
bergaduh, merajuk, memujuk, manja.
perpisahan ini terpaksa kupinta demi permintaan orangtua.
bukan niat berdiam diri selama sebulan lebih ini,
tapi kesibukan sebagai guru & pelajar buatkan saya terkejar-kejar kesana kemari,
apatah lagi waktu itu, saya cuma ingin menjaga hati orangtua.

apa yang terjadi,
mari hadapi dengan senyuman.
kerana senyuman itu pengubat jiwa lara.
awak da ada dia, saya doakan semuanya berjalan lancar untuk misi kahwin tahun depan.
boleh la saya cakap, "dah kahwin exbf aku ne..." (mesti awak bangga kan?!.hikhikhik)
terkilan dihati tidak lagi mendapat senyuman Princess tersayang,

Thanks Princess Ibu,
selalu buat ibu tersenyum.
doa ibu princess ibu sentiasa melawan sakit itu
sentiasa ceria & menceriakan.
dah ada ibu baru eh?
jangan lupa ibu asha, eh auntie asha :)


hye Princess Nuraimy Farina,
auntie pinjam senyuman itu, boleh tak?

 


Hello Ms. Asha,
tolong senyum macam itu selalu,boleh?
senyum yang bukan plastik, senyum yang lahirnya dari hati.
mohon ya!



Terima Kasih OrangTua kerana kuyakin ini jalan yang terbaik,
Fazi yang skema, Kak Wid yang cantik, Kak Nyra yang cute..keep on fighting.
adik blogger kesayangan, Solehah, akak tak pandai nangis kan?
Amir Damsik,the only one & forever boybestfriend, jangan lebih emosi ya!


walaupun tangisan menemani hari, harus kuat menempuh hari esok
tutup buku lama, mari buka buku baru.
insyaallah, Allah telah janjikan KEKASIH untuk setiapnya.
Mari Berjuang mencari cinta Ilahi
Mari Berjuang esok pagi exam!

Doakan eca & geng Group 3, Master of Education Management, UMS.
  29/12/2013 : Kaedah Penyelidikan dalam Pendidikan
30/12/2013 : Pengurusan Pendidikan

ini sebuah cerita cinta, yang telah sampai kepenghujungnya.demi kasih sayang dan pengorbanan orang tua, demi cinta dan masa depan, aku undur diri dan mengalah dalam perjuangan cinta...moga akan ada sinarnya suatu hari nanti.mohon, terus tabah ya Asha. *-*