DIY Task Board


Assalammualaikum.

Hari ne eca nak kongsi salah satu benda penting dekat meja belajar eca dan eca nak ajak korang ber"diy" sendiri pulak...macam biasa, eca suka recycle.ohseeeem & jimat disitu oke?!.SO, benda ne eca gelarkan "Task Board", sebab fungsi utama benda ne tuk eca letakkan segala 'task-task' yang nak kena buat.Tak kiralah blog task ke, assignment, project atau apa-apa je yang perlu di'reminder'kan kepada eca.


Benda yang korang perlukan :
1) Reben
2) Selofen
3) Kotak (ambil kat belakang kedai je, HALAL!.hahaha)
4) Thumbtack

Kotak tu korang buka, jadikan ianya lebih lebar.Kemaskan kat tepi-tepi guna selofen tu.Then, buat 'department' contohnya 'assignment', 'blog task',  'project' atau apa-apa je yang related oke?!...cari bahagian tengah & buat 2 lubang (guna punch) untuk ikatkan reben.Kemas lagi apa yang patutu & boleh gantungkan kat dinding.Kalau nak, boleh lapis dengan kertas pembalut hadiah tau =)

Cara ini lebih jimat & efisien.Tak kuar duit banyak pun, memandangkan nak beli benda kaler putih (yang eca tak tahu namanya tu) agak mahal tau.Ada yang mencecah RM12 tau...kopak weeei, dah tu benda tu kan klu da cucuk sekali, payah nak cucuk thumbtack lagi.Kalau guna kotak, klu da tak leh letakkan thumbtack, boleh BUANG je.hahaha.....tapi betul jugak kan?!.

So, mari berjimat cermat & dekorasi ruangan belajar anda sendiri.
till then, Stay Healthy, Stay Postives