Gelagat Lepas Exam


Assalammualaikum....

Exam dah habis!!!!!!....muahahahahaha, sesaja nak bagi korang yang tengah duk exam tu tension-tension sikit.final exam eca tuk semester 2 dah berakhir ahad lalu.ala, 2paper je kot, haruslah habis awal kan?Lagipun rata-rata classmate @ pelajar master pendidikan ne adalah golongan cikgu, haruslah habia awal sebab cikgu-cikgu nak kena keja lagi kan.....

Semester ne, eca tak dapat join study group!Sebabnya keja, lagipun da amik cuti panjang hujung bulan 5.So, study sendiri jawabnya.Nasib baik kawan-kawan sudi share nota mereka.BAHAGIA DAPAT CLASSMATES MACAM TU!.

Lepas exam 1st paper, eca tengok muka kawan-kawan semua ketat.Mesti dalam hati cakap, "legaaa.....", "habis aku hentam jawab soalan ntah pa-pa", "yess, dapat jawab!".....bagi eca pulak, lepas exam eca cakap, "apa aku baca apasal nda kuar, yang aku nda terbaca pulak kuar...grrrrrrr!"....biasalah masa tunggu paper kena kutip tu, mulalah sakat kawan-kawan.Bagi dorang semangat konfirm lulus paper tu!...syok benar bincang jawapan masing-masing, sampai classmate eca cakap, "ishhh, da da...xyah bincang.tension je!"....eh, nampak sangat semua jawab ntah apa-apa paper tu kan?!

Tu 1st paper, 2nd paper pulak....omaigushhhhhhh.eca rasa 3jam tu tak cukup tuk jawab 4soalan esei..Terlalu banyak nak cakap tapi eca rasa duk ulang-ulang je jawapan daku.Yelah, soalan lebih kepada "memasyarakatkan sekolah", pembudayaan perubahan dalam profesion keguruan, "meningkatkan profesion keguruan"....dan semuanya memang berkait rapat oke?!..cuma perlu bijak mainkan ayat dan lebih utarakan fokus pendidikan.Even dapat jawab, eca tak berapa nak yakin dapat result sebagus semester lalu =.="

Apa-apapun, SELAMAT TINGGAL semester 2!
Jumpa semester 3 lagi 3bulan..nak mula mencari idea untuk siapkan tesis pulak :)
Result?!...kita tunggu dan tunggu je lah!

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*