Boyfriend & his Girlfriend.


Assalammualaikum.

kekadang kan eca rasa macam tak tahu camna nak 'LABEL'kan lelaki-lelaki ne.like seriously asyik nak tanya je kat si dia, "awak suka ke mainkan hati perempuan?"...dia ada GF lain, memula macam boleh terima siap kata dalam hati, "ala, kawan-kawan jak kali..main-main panggil syg-by"..fikir camtu lah, sebab eca dengan kawan sekelas eca ada yang macam tu, gelarkan diri "hubby-yayang".Tapi, si dia & perempuan tu lebih-lebih pulak.

Memula, taknak ambil kisah...tapi bila nampak da pompuan tu post macam-macam, mulalah hati rasa TAK TAHAN.huhuhu..tanyalah elok-elok kat si dia,"S*** dengan budak tu, betul-betul ke main-main?"...dia jawab, "Jumpa pun tak pernah, macam mana nak cinta?..giler la tak jumpa tapi cinta"...eca terus fikir,..eca dulu dengan exbf yang bapa reject pun tak pernah jumpa, tapi cinta gila juga.Tak mustahil kan, bila bercinta takpernah jumpa WUJUD juga rasa CINTA...bila si dia cakap lagi, "S*** dengan dia cuma kawan dalam phone jak, kita ne serius kan?..Dah selalu spent masa sama-sama.Janganlah risau, takda apa-apa pun dengan dia"...Semakin si dia cakap macam tu, makin pula pompuan tu eca rasa menggedik post-post status BAHAGIA berdua....(walaupun tak pernah jumpa =.=")

Sebab cemburu eca kan, selalu jadi pergaduhan.Selalunya, bila si dia jauh kat sana (ala, outstation je ke Sandakan).Sometimes, boleh sabar tau!!!.Cuma bila tengok status pompuan tu, siap cakap orang PERAMPAS, PENCURI, JANGAN KACAU PACARKu....Makin sakit hati sangat-sangat.ala, pompuan mana takde rasa cemburu, sakit hati kan kan kan?!....makin hari, makin sakit.Eca ambil keputusan BIARKAN & TINGGALKAN...kalau cinta, nanti dia akan datang semula kan kan kan? (taknak berharap, tapi kalau datang semula...tengoklah kalau hati masa sama!hahaha)

pening bila dia cakap, "FB tu memang ada, tapi dia yang pegang.Password pun tak tahu"..ada eh macam tu?!..hahaha.(rasa SUCI je bila percaya bulat-bulat kata-kata tu, sebab sayangkan dia, daku percaya 10% je)...tu pasal, orang selalu pesan, BILA SAYANG,JANGAN SAYANG SANGAT.NANTI MELAYANG, KAU JADI GILA BAYANG.

Bila fikir isu ne, mulalah rasa taknak makan, takdakmood nak makan, takdapat tidur lena.mulalahhhhh, giler a fikir pasal cinta.KAN?!..kan bagus kalau da berkenan, takyah cinta-cinta, TERUS MASUK MEMINANG, boleh? (eca is serious)


dari terus fikir si dia yang ada GF lain,
cari BF lain lagi senang kan?!....
tunggu-tunggu-tunggu pun
macam gaya dia taknak lepaskan pompuan tu.
huhuhu~

Boyfriend  &  his Girlfriend.