#throwback 2014


Assalammualaikum.
tetiba rasa nak throwback tahun 2014...nak kata bermakna sangat, takde juga.cuma bagi eca, banyak pengajaran yang harus simpan sendiri & tentu saja mematangkan fikiran.jom throwback perkara-perkara yang manis-manis je, supaya 2015 akan lebih manis.... :)

jan14.
turning 25years.yeahhh, tak menyangka dah 25tahun hidup dengan bahagia.Special on my bday, si kakak ipar belikan Kek Baskin Robin.Hadiah bday yang istimewa, Mr Tabby (Samsung Galaxy Tab 3)...peneman setia sepanjang hari.hikhik...kalau tahun ne ada orang hadiah sonyexperia Z series pun daku terima dengan hati yang terbuka.paling cikai bagi lenovo je lah!.hahaha~


feb-apr14.
nothing special except BERAT BADAN TURUN...tu pun tak timbang, tau turun sebab baju lama boleh pakai.hikhikhik

ohya, dapat result Sem 1 masa ne..tak menyangka result baik.3.67 tu.TAHNIAH buat diri sendiri!


may14.
akhirnya selepas beberapa tahun dari zaman sekolah sampai zaman masing-masing dah kerja...abang eca yang sorang tu (abang daku memang sorang je kot!), mendirikan rumahtangga dengan si ipar.HAPPY la dapat kakak ipar, bulan Mac nanti si kakak ipar nak due..ohyeah, tahun depan dapat anak sedara lagi.

jun14.
exam semester 2.Alhamdulillah, dapat buat dengan baik walaupun tak join study group.
..last month kerja kat Ceria Educational Centre sebab dapat kerja baru. ^-^

julai14.
mula kerja sebagai Pensyarah Jemputan kat ILP Kota Kinabalu.satu pengalaman yang tak kan dapat dimana-mana.1st week kerja, mampu senyum sebab segan nak tegur sesiapa.hahaha~

ogos14.
sibuk-sibuk-sibuk dengan aktiviti ILPKK.Tapi kesibukan itu membuatkaan diriku ini lebih bijak dan berani bergaul....tambah sibuk, majlis resepsi kat rumah parents di kampung.lama tul baru buat kan.kes ramai orang kahwin masa cuti sekolah & before Ramadhan.oke..nak kawen masa bukan cuti sekolah, BOLEH?!.hehehe~

sept14.
1st month bawa kereta even kereta tu dah lama beli.1st passengers selain daripada my own family is U....gigil kot bawak kereta ada orang tu disebelah sampai siap cakap, "kalau ehem ada disini, ndak mau drive"..takut punya pasal.ngeee.
ehh U...i know u read this~...i just want u to know...this is the lovely month of the year.#hubbyayang.kalau ada jodoh, kita doakan ia kekal.kalau takde jodoh, kita doakan juga supaya ada jodoh.Boleh ka macam tu?!..hehehe.

oct14.
bulan yang tahu dah tak boleh main-main sebab kena siapkan PROPOSAL THESIS.hukhuk.sangat-sangat stress tapi daku relax je....dalam hati tak siapa tahu.

nov14.
anak-anak murid exam dan cikgunya pulak yang neves..nasib baik semua lulus dengan CEMERLANG...hehehehe~

dis14.
yeah, berjaya siapkan proposal thesis before christmas...terus rasa best sangat sebab boleh bercuti dengan gembira tanpa fikir apa-apa ^-^

itu cerita 2014.kita tutup buku, kita simpan jauh-jauh.Jadikan sebagai satu kenangan dan pengalaman...2015 yang bakal kita tempuhi, doakan semuanya baik-baik..Azam 2015, sama je macam tahun-tahun lepas ^-^ banyak yang akan, bakal, mungkin terjadi untuk tahun ini.paling tak sabar tunggu November2015, hari Konvo...semoga dapat konvo dengan baik & cemerlangnya.hikhikhik!

azam baru korang pulak apa yer?
share sikit......
#throwback 2014