satu kepada dua kepada tiga


Assalammualaikum.

sedar tak sedar, makin besar keluarga kecil kami.Dari keluarga kecil, muncul lagi keluarga kecil yang lain.Alhamdulillah..kalau last year, parents terima seorang menantu dan seorang cucu, tahun ne bertambah seorang lagi....eh, eca tak pernah cerita pulak pasal anak sedara eca yang ke-dua kan?!..Asyik cerita pasal kakak dia aje...so, nak kongsi pasal dua heroin dan seorang hero dalam keluarga besar kami.


satu : Nurul Hasanah a.k.a babychenta


Anak saudara sulung, cucu sulung dalam keluarga.Of course la manja lebih kan?!.Memang tidak dinafikan tapi kalau takde dia, macam ada je yang kurang.Sekarang umur dah 4tahun, dah masuk sekolah..bab mengenakan semuaorang, paling RATU lah..semua pun dia kenakan.


dua : Nurul Najihah a.k.a babyjeeya


Anak saudara kedua..anak kedua kaklong eca.Lahir penghujung September 2014...sekarang dah masuk enam bulan.Dah mula makan bubur dah,..makin gendut anak sedara eca yang sorang ne..Ohya, BabyJeeya ne bagus tau...Tak pernah dengar dia nangis kuat sangat.Kalau nangis pun sebab lapar jer.


tiga : Akhil Rafiq Asriella a.k.a babyakhil

"Akhil kecik lagi, tak boleh tunjuk muka tau...Nanti Akhil besar sikit Mama Ca masuk dalam blog tau...
biar semua orang tahu Akhil Rafiq handsome sebab Mama Ca dia comellllll"

Anak saudara ke-tiga...anak sulung abang eca & cucu lelaki sulung dalam family.Lahir hujung bulan Februari..Nasib baik tahun ne bukan tahun lompat..hikhikhik~...dak kecik ne tak padan dengan kecil tau!!!..Menggeliat kuat sangat siap tangan buat gaya kuak renang..Pastu, pandai la buat muka suka mencebik, geram tengok!!!...


Alhamdulillah, dah tiga anak sedara...Should be 4 by this year, tapi takde rezeki kaklong eca...
ada hikmah semua ne, boleh kak long lebihkan babyjeeya yang masih kecil tu.
hikmah Allah beri, kita tak pernah tahu kan?!...


anak sendiri jangan tanya, AYAHnya aje belum ketemu sihhh~
#tolongcarikanboleh?!