Final Result


Assalammualaikum.
yeah, nak kongsi final result eca dengan korang.Khas buat akak-akak dan abang-abang yang nak sambung belajar tu, ingat kat dalam hati..."kalau orang lain boleh, kenapa aku ndak boleh?".Dugaan tu biasalah, tapi insyaallah kalau kita usaha, pasti kejayaan akan jadi milik kita.

Masa nak dapat result ne pun dugaan yang amat tau takkk?!..Pandai tangguh-tangguh keluar result..Tengah bulan Ogos tu, dapat dah result tapi untuk 1subjek je dan result disertasi tak keluar lagi. Kitaorg semua memang NERVOUS tau!!!..sebabnya untuk disertasi, 12credit hour.Kalau dapat B- dan ke bawah tu, semua orang memang dah tertanya-tanya, dapat konvo ke tak ne?!..

1 Sept 2015, Isnin.
Selalu eca memang bawak phone masuk kelas.Kot-kot kengkawan kat opis cari ke...Tapi haritu, eca gi cas phone kat opis....Khusyuk tau ngajar anak didik kat dalam kelas.Habis kelas 4.30pm, terus naik opis dan siap nak balik...tengok tepon je, kawan call tanya pasal result. Apalagi, laju je tangan gi buka website cek result tapi HAMPA..Result kena block takleh tengok dah.

Sakit hati dia, hanya Allah je tau!!! ...ex-BF pulak dok cakap-cakap dia tak puashati result dapat B-.kawan-kawan pulak da wish tahniah-tahniah kat dalam group....geram betoi!...konon result keluar 4hb, tapi dari pagi dok tunggu xde pun keluar.Petang 4hb tu pulak gi amik kawan kat airport..OTW nak balik, terbaca whatsapp kawan tanya pasal result.Apalagi, terus whatsapp ex suh dia cek-kan result eca (tengah driving tak sempatlah nak cek result, kebetulan berhenti kat traffic light, terus minta dia cek kan).

puashati sangat tau!!!.Alhamdulillah result memberansangkan. Masa degree dulu merasa 3.33 jer.

Alhamdulillah, bersyukur dengan result ne. Boleh konvo dengan senang hati~
Konvo bulan November, misi kuruskan badan sekarang!