jadi bila nak kahwin?!


Assalammualaikum cinta~
sekarang kan musim panas, nasib baik ada juga hujan turun semalam tapi kadang-kadang tetap panas juga sebab menjawab mulut-mulut-mulut orang bertanyakan soalan cepu emas!..."Bila nak kahwin?","Cepatlah kahwin!"..korang yang tanya tu, bawak bersabar oke?!...relax minum-minum greentea sambil pekena pisang goreng dulu.

Eca kadang-kadang pantang juga bercakap pasal kahwin!!!..Even my parents sendiri tak bercakap pasal tu...dulu before habis master, ada juga mama tanya tapi eca angin-anginkan soalan tu walaupun masa tu tengah bercinta dengan classmate. Lepas habis master, mama tanya lagi tapi diam-diam sebab masa tu dah takde apa-apa.hikhikhik....

Few months after convo pulakkkk, bapa tanya, "Bila nak sambung phd?!!!"...dan dan tu jugak eca tercenggang. MakPak orang lain sibuk tanya anak dia bila nak kawen, dah ada calon ke belum, nak dicarikan ke apa...mama dan bapa eca lain. Setiap kali parents datang rumah atau eca balik kampung, soalan tu akan keluar dari mulut bapa...penat menyiapkan thesis tak hilang gi, terngiang-ngiang proposal kena buat semula, teringat-ingat lapar masa jumpa supervisior....uwaaaa, eca tak sedia lagi amik PhD.....yang eca tahu, sekarang nak kumpul duit tuk next travel!!!!

tapi kan, sapalah taknak kahwin ke...cuma sekarang belum sampai JODOH..So, sementara kita tunggu JODOH yang masih sesat sampai...jom siapkan diri sendiri ke arah sebuah perkahwinan.



p/s : Sebenarnya, tiap kali orang tanya bila kau nak kahwin kat eca...eca macam nak tanya je dia balik, bila ko nak mampus?!....tapi, tue lahhh, kejam pulak jadinya!..hahaha~

6 comments.. read them below or add one

Kakzakie Purvit Kakzakie Purvit 05 May, 2016
Sebenarnya setiap org sudah disediakan jodohnya
Tunggulah akan tiba juga masanya
Tak di dunia di akhirat kelak
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 10 May, 2016
hahah soalan nk bls balik tu mmg kejam eca.
sbr ya.. kt sama. wakakak.
QasehnyaRania QasehnyaRania 11 May, 2016
jodoh di tangan Allah..
in shaa Allah..
org bertanya memang eca..
mcm ciksu dlu lah masa tak ade baby.

pppsstt: eca.. ambil tempahan edit blog lagi tak ?? msh guna no hp yg dulu ke ??
QasehnyaRania QasehnyaRania 11 May, 2016
jodoh di tangan Allah..
in shaa Allah..
org bertanya memang eca..
mcm ciksu dlu lah masa tak ade baby.

pppsstt: eca.. ambil tempahan edit blog lagi tak ?? msh guna no hp yg dulu ke ??
Husna Rahman Husna Rahman 13 May, 2016
Waalaikumussalam syg..hehe..cinta dah syg la plak
first2 dah sentap baca title...jawab jela bila2
yg bengangnya org yg sibuk nak atur pertemuan bagai...eee geram..muda lg kot..apapun sabar & doa byk2
LYAfrina LYAfrina 16 May, 2016
hanya Allah yang tahu..bila tibanya jodoh tu..hehe

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*