BETWEEN - Aplikasi untuk pasangan kekasih/suami-isteri.


Assalammualaikum.
Sekarang ne dah menjadi-jadi kan aplikasi untuk berhubung  melalui telefon pintar..Bukan tu sahaja, aplikasi nak berkenalan & mencari jodoh pun berlambak...yelah, makin banyak aplikasi seperti Wechat, Line, Beetalk dan macam-macam lagi..eca sendiri ada Whatsapp, Wechat, Beetalk & Messenger kat dalam phone J5 eca tu. kali ne, eca nak kenalkan korang dengan BETWEEN. 

BETWEEN - satu aplikasi khas tuk pasangan (couples) yang bukan sahaja menjadi medium untuk chatting malahan dapat berkongsi gambar, "counting days" dan sebagainya. untuk apps ne, eca paling suka adanya "counting days" ne. siap letak birthday eca & dia, tarikh mula kapel, tarikh mula kenal..kalau macam ne, konfirm pasangan korang takkan LUPA...dan kalau LUPA juga, barulah kita ada HAK untuk marah... Janganlah marah tanpa sebab kan, kita sebagai perempuan ne kalau asyik marah, orang lelaki pun mudah jemu.

minta maaf, terpaksa pulak sembunyikan nama pakwe eca.
risau dia lagi popular dari eca! hahahaha~



eca dengan Encik M (wahh gitu letak nama pakwe) sentiasa akan share macam-macam.
contoh : gambar selfie, gambar apa-apa je dalam FB yang sesuai untuk dibincangkan. 
kalau korang nampak gambar kat atas tu, eca share pasal BSN Home Loan. ada lah topik tuk kitaorang bincangkan.... eh eh, nak tanya, kalau dalam proses mengenal hati pasangan, banyak je kan cerita wajar kita bincangkan, tapi member eca bercakap kat phone dengan awek dia sampai 2 jam tapi selalu cakap kat eca dia bosan dan tak tahu nak cakap apa. pelik disitu. nasib baik Encik M kita ne, ada je topik dia!...yeah.

Antara lain yang eca paling suka, dalam apps ne juga ada berkongsi lokasi & keadaan cuaca. Takyah la nak tanya sangat kat pasangan dia ada dimana atau macam mana cuaca kat sana. Jangan risau, kat BETWEEN jugak banyak sticker-sticker comel korang boleh kongsi.

ohya, korang boleh download aplikasi ini di PlayStore mahupun AppleStore..Bukan tu sahaja, korang juga boleh download di Laptop/PC tak kira pakai Windows ataupun Mac. sila ke LINK BETWEEN.

pstt : yang baru nak kapel-kapel tu, apa kata korang invite pakwe/makwe korang install BETWEEN kat smartphone, kalau dorang taknak...hahhhhh, adalah tu something dia nak sembunyikan.

till next entry.
loves : eca!

{ 7 comments.. read them below or add one }

raihanah raihanah 16 January, 2017
budak2 mesti suka main ni.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 17 January, 2017
erkk,,,terasa lak diri ne budak-budak lagik.hahahaha!
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 17 January, 2017
aah Yui..best sgt..eca ada nampak je pasangan buat grup whatsapp pdhal dorg je dlm tu..cth : Taska/Tadika?Sekolah Anak- grup tuk update psl sekolah anak, Barang Dapur- Grup tuk update psl brg dapur..mcm leceh!..mcm between ne, ada Memory Box, semua leh update kat situ.
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda 21 January, 2017
owh... app baru lak eh... tp memory phone mcm xbesar je nak download huhuhu...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 25 January, 2017
Lama da kot..cuma eca baru nak guna.baru de pakwe gitu.hahaha!
Uyul Rosli Uyul Rosli 13 March, 2017
cam best je eca. nak download
JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*