Lazada Ramadhan Raya 2017 Blogger Contest



Lazada Ramadhan Raya 2017 Blogger Contest

Assalammualaikum semua!..hari ini Eca nak kongsi satu contest dari Lazada..Maybe ramai yang dah tahu tapi Eca still nak kongsi dengan korang semua...Lazada juga pernah menganjurkan contest sebelum ne dan sambutan amat menggalakkan, so apa kata kita join pulak contest kali ini. The more, the merrier orang kata! 


JOIN RAMADHAN RAYA BLOGGER CONTEST.
1. Pertandingan ini bermula 19 Mei - 23 Jun 2017.
2. Selama 4 minggu pertandingan ini dijalankan, peserta akan diberikan 4 tajuk berbeza setiap minggu. Peserta boleh menyertai lebih dari satu pertandingan.
3. Setiap 4 minggu, peserta akan diberikan tajuk-tajuk yang berbeza tau seperti :
  • Minggu 1 : Resepi Ramadan (19 Mei - 1 Jun)
Setiap peserta perlu menyediakan entry bagi menjawab soalan-soalan berikut :
a. Apakah hidangan iftar kegemaran anda?
b. Kongsi resepi hidangan tersebut.
c. Nyatakan produk daripada Lazada yang boleh digunakan untuk membantu korang menyediakan hidangan tersebut.

  • Minggu 2 : Hiasan Rumah untuk Raya (2 Jun 2017 - 8 Jun 2017)
Setiap peserta perlu menyediakan entry bagi menjawab soalan-soalan berikut :
a. Bagaiaman hiasan rumah untuk menyambut raya?
b. Kongsikan tips menghias rumah untuk menyambut raya?
c. Nyatakan produk daripada Lazada yang boleh digunakan untuk membantu korang menghias rumah (contoh : perabot pilihan)



  • Minggu 3 : Tampil Cantik & Menarik. (9 Jun 2017 - 15 Jun 2017)

Setiap peserta perlu menyediakan entry bagi menjawab soalan-soalan berikut :
a. Apakah tema warna Raya korang?
b. Kongsikan butiran pakaian Raya korang?
c. Nyatakan produk daripada Lazada yang boleh korang gayakan di hari Raya.

  • Minggu 4 : Balik Kampung (16 Jun 2017 - 25 Jun 2017)

Setiap peserta perlu menyediakan entry bagi menjawab soalan-soalan berikut
a. Di manakah korang akan balik beraya?
b. Senaraikan barang keperluan apabila balik ke kampung.
c. Nyatakan produk daripada Lazada yang korang akan bawa balik ke kampung halaman.


3. Perkara itu mesti mengandungi screenshot produk yang dinyatakan di titik 1.c, 2.c, 3.C dan 4.c 
4. Peserta perlu menyebut Marhaban Ya Ramadhan Sale dan Riang Ria Raya (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) yang akan berlangsung dari 19 Mei hingga 30 Jun (di mana anda boleh mencari khas diskaun sehingga 90%!).
5. Peserta dikehendaki menyerahkan pautan Artikel mereka melalui e-mel kepada contest@lazada.com.my dengan subjek bertajuk: Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest
6. Peserta adalah dialu-alukan untuk menghantar artikel dalam mana-mana bahasa.
7. Pemenang akan dipilih secara rawak.

Jom kita meriahkan!..Eca sendiri tengah karang entry tersebut. 
Mana nak tahu rezeki kita sangkut hadiah utama keeee...kan kan?! 
Tak cuba, Tak tahu!!!!

till next entry,
xoxo : ecadwinkyasha

{ 8 comments.. read them below or add one }

Mar Mansor Mar Mansor 29 May, 2017
ramai dah join...akan join juga nanti..in sha Allah
JanjiKita
Nur afiqah Nur afiqah 29 May, 2017
Good luck..masih blur xtahu nak share resepi apa..ahaha
Shaidatul Aireen Shaidatul Aireen 29 May, 2017
goodluck sis! :*

http://elsaalicious.blogspot.my/2017/05/tutorial-wallpaper-lock-screen-gambar.html

jemput join ga elsa jugak tau
Jun Zie Jun Zie 29 May, 2017
Bru sa baca pelan2 rules dia ni. Mcm siuk pla tauu
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 30 May, 2017
yui xbuat lg.tak sure la smpt ke x.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*