Nuffnang berakhir di blog ini.


Assalamualaikum.
Nuffnang berakhir bersiaran di blog Eca awal tahun ini cuma baru kali ini berkesempatan untuk cashout. Bukan tak sudi bekerjasama dengan Nuffnang, namun jumlah yang diperolehi semakin hari semakin berkurangan tidak seperti dahulu. 

hasil nuffnang

RM606.17 merupakan jumlah hasil iklan di blog Eca meliputi dua blog iaitu www.ecadwinkyasha.com dan mymaster.ecadwinkyasha.com 

Eca mula berblogging pada tahun 2010, namun ketika itu masih agak keanak-anakkan. Nuffnang pun kena study lama (waktu tu, tak ramai lagi yang buat entry camna nak tingkatkan earning). Letak iklan nuffnang pun sebijik ja malah tidak konsisten. Setiap kali tukar template, setiap kali tu jugak lah nuffnang hilang. Lama baru letak balik. Tapi sejak 2011, Eca dah "champion" dengan Nuffnang. Bermula dari Januari 2011, Eca dah konisisten dengan iklan Nuffnang. Letakkan ketiga-tiga iklan di tempat yang betul malah ketika itu ramai teman-teman blogger amalkan prinsis, "U klik, I klik"...indah lak masa tu!!!..HA HA HA HA.

Tahun 2012, Tahun ini agak aktif bagi eca...tambahan pula, eca kehilangan tiga rakan baik ketika itu menyebabkan eca semakin aktif di blog....income dari blog bukan sekadar iklan Nuffnang sahaja. Masa tu Eca rajin edit blog blogger-blogger lain. So, memang hidup pada tahun tu berback-upkan duit dari blog. Tahun 2012 - tahun 2014, memang masyukkk iklan Nuffnang. Kalau korang perasan, dalam setahun tu, sampai dua kali cashout...tu pun main-main banyak, cuba kalau SERIUS!..wahh gitu.

nak buat camna, Eca dah tamatkan perkhidmatan nuffnang di blog ini. Salah satu sebab, income makin kurang..biar CPUV banyak tapi income hanya 2 sen, 50 sen...rasa rugi!!!. Tambahan pula, Google Adsense dah APPROVE Eca untuk iklan mereka...adsense kena kayuh lebih, dah masuk grup support Adsene, siap beli e-book lagik tau!! Semoga makin mencurah-curah rezeki dari blog selepas ini...doa-doakan Eca ya.

ohya, ada sesiapa nak minta editkan BLOG?..tetiba nak buat semula edit blog tau!.
boleh email eca : ecasha.89@gmail.com

till next entry~
xoxo, ecadwinkyasha

{ 21 comments.. read them below or add one }

Shaidatul Aireen Shaidatul Aireen 09 May, 2017
Betul tu sis huhu elsa pun nak delete nuffnang dah dari blog elsa huhu
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 10 May, 2017
deleta ja kalau ada yg lebih bagus.
Asha Lya Asha Lya 10 May, 2017
Ada rezki d tmpt lain tu eca, aku pun maw close ni tpi tu la ada bbrapa ringgit lgi maw cukupkn baru blh cashout rasa syg plak
Amanda Suria Amanda Suria 10 May, 2017
Ikutkan malas dh dgn nuffnang ni...ada rumors ckp diorang pun dh close..x tau la betul.ke x
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 11 May, 2017
iya Lya..rezeki tmpt lain.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 11 May, 2017
tue la dgr cmtu jugak...since January lagi nak cashout tp asyik lupa.
Petak Bunga Petak Bunga 11 May, 2017
omg.. x pernh dpt hasil blog..
jelsnya
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 16 May, 2017
alaa..jgn cmtu..usaha lagi, insyallah dpt.
Jun Zie Jun Zie 17 May, 2017
fuh ! byk juga tu masa zaman glemer nuffnang =D
Elih Japahar Elih Japahar 17 May, 2017
Aku pun dah menyampah dgn nuff ni..tgah usaha kearah adsense n affiliate ja
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 17 May, 2017
alhamdulillah..duit aku guna tuk praktikal..hehehe
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 17 May, 2017
adsense juga bro?..bah ajar2 ya.
azizah green line azizah green line 18 May, 2017
terasa nak close nuffnang gak.. tp nk letak iklan apa eh..haha
Dedaun Comel Dedaun Comel 18 May, 2017
Pasal tu la saya tak guna nuffang.. sebab view kadang ok tapi earning tak ok
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 18 May, 2017
mohon apply adsenseeeee
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 18 May, 2017
kan...earnings xsemeriah duluuu
Mia Kassim Mia Kassim 19 May, 2017
Kmia pun macam malas suda tengo acc nuffnang tu .. satu iklan dapat 2 sen ja huhu
mamapp mamapp 21 May, 2017
Sejak mama x aktif blog nuffnang Ada smpailah setahun lepas lepas Tu sunyi dah xtau lah wujud LG ke tidak
Elih Japahar Elih Japahar 22 May, 2017
Tunggu saya punya adsense approve dulu ar buli ja kongsi2 tu hehe
mamapp mamapp 23 May, 2017
Eca... Googleads ok x?
QasehnyaRania QasehnyaRania 27 May, 2017
Ciksu nak edit blog
Eca boleh tak??

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*