Download Movie melalui Telegram


Download Movie melalui Telegram | Assalammualaikum semua!.Hari ini Eca nak ajar korang bagaimana nak download movie melalui telegram. Lebih mudah dan cepat nak download. Korang boleh pilih samaada hendak download menggunakan telefon pintar mahupun melalui komputer. 


Muatturun Telegram dari Playstore : https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger&hl=en atau korang yang dah ada telegram tu, boleh buka Telegram Web : https://web.telegram.org/#/im

dah buka?..jom kita mulakan kelas download movie ye murid-murid sekalian. Baca elok-elok kalau tak faham sila tanya yer.

1st, korang kena cari group atau channel untuk download movie. Eca listkan dibawah ini beberapa yang korang boleh join. Buka group-group tu dan klik JOIN supaya korang akan sentiasa update dengan movie-movie terbaru.

@Faibersgate@FaibersMovieChannel@FaibersAnimeChannel @MusicSharingChannel@AhmadFaibersChannel@SSMOfficial@KoreanMovie@PencuriMovie@lubokvideo

Selepas dah JOIN, cariklah movie yang korang nak tu. Gunakan fungsi carian (SEARCH) - Taip tajuk movie/drama - kalau dah jumpa, korang klik pada tulisan Download. Mari Eca tunjukkan gambar dibawah ne yerr ::


Kalau nampak "anak panah" macam tu, korang terus klik tuk download. Pastu, movie tu akan terus download untuk korang. Camna nak tahu dah selesai download?..tengok pulak gambar di bawah ni ::


Nampak tak yang kat atas tu masih ada tanda X dan tepi ada titik putih tu?..hah, tu tanda movie korang masih dimuatturun (download). Bila da selesai download, akan keluar bentuk macam kat bawah tu, ala-ala icon document. tu tanda dah selesai yer.

Bila dah selesai download, korang boleh menonton movie...eh eh, untuk tonton movie yang korang muatturun tu kadang-kadang tak boleh buka kat Windows Media Player (guna komputer), Eca cadangkan korang tonton menggunakan VLC. Untuk tonton menggunakan telefon pintar juga boleh. As long as korang ada applikasi video atau boleh muatturun aplikasi VLC di playstore.Pastu kan, bila dah download movie banyak-banyak mesti confuse nak cari kat mana hasil download tu?..meh Eca ajar yerrr. 

1. Guna Komputer : Cari kat folder Download ja atau tekan Ctrl+J terus tengok kat situ.
2. Guna Telepon Pintar : Cari File Manager/My Files - cari folder Telegram. 

so, dah selesai tutorial kita ne. Korang boleh cuba dah terus download movie atau drama yang korang nak tengok. Last weekend, gigih tau download 8 episod Drama Black kat telegram tu. Gigih juga habiskan tonton drama tu dua hari cuti hujung minggu. Pastu habis kouta tau pulak bising kan?hahaha...dah takyah kisah, baik habis download movie dari korang hujung minggu tak tahu nak watpa kan?...

till next entry you'lls!
xoxo, ecadwinkyasha~

{ 10 comments.. read them below or add one }

Mrs Pip Mrs Pip 14 November, 2017
bah, habislah ni nanti kak pip terjebak. baru juga habis quota gara2 layan lee jong suk dan suzy ..adui. lepas tu top up balik quota tapi hati rasa mcm geram eeiiiii napa lah quota aku habis kunun....
shahdiana shahdiana 14 November, 2017
AKAK ADA JOIN SATU GROUP NI...TAPI BILA NAK DOWNLOAD DIA P KE LAIN..KLIK LAGI..P KE LAIN LAGI...NAIK STRESS MAK...TRUS LEFT GROUP TU...TENSIONNNN...NAK TRY YANG ECAH AJAR NI...MOGA2 JADI LA YER....TQ SAYAM.... :d
akubiomed akubiomed 15 November, 2017
Wow, first time baru tahu video boleh download melalui Telegram. Baguslah Telegram ada sokongan untuk data besar.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 16 November, 2017
sangat-sangat mudah kak.hehee
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 16 November, 2017
terjebakkkk lah kak pip.
best2 movie yg lama2 pun ada ne
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 16 November, 2017
dy xdirect download tu kak.
buat yg cm eca tunjuk tu..mmg dia terus download.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 16 November, 2017
aah..tu yg bestnya telegram...
Dedaun Comel Dedaun Comel 21 November, 2017
Yes.. boleh la tengok movie free sudah ni..

Terima kasih :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*