TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

TUTORIAL |Buang Navbar Blog|

.assalammualaikum para readers dimana saja anda berada :)
hari ini nak kongsi lagi tutorial tuk korang sume...camna nak buang NAVBAR BLOG.
btw,tau apa tu NAVBAR?..mustahil tak tahu..disebabkan I da buang navbar blog I,so tak dapat nak print screen.sorry yerr.oke,navbar tu benda kat atas blog kita ne...before header...which yang ada tulis 'dashboard','sign up' sume tue...itulah NAVBAR...oke sekarang I nak ajar camna nak buang,sebab kadang-kadang benda tu tak cantik dinampak kan?..heehee.

From ur blog: Dashboard - Design - Edit HTML - click Expand Widget Templates.

sekarang guna Ctrl+F,cari code ini
/* Variable definitions
dan copy code dibawah ini kemudian paste diatas code diatas
#navbar-iframe {
height:0px;
visibility:hidden;
display:none;
}
preview dahulu,kalau da OKE,baru u'll save k...
lepas ne I akan ajar camna nak buat dashboard button.kenapa kena buat?..tunggu entry selepas ini(n_n)

7 comments:

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*