TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Senarai Peserta My Little Giveaway

Assalammualaikum

My Little Giveaway dah sampai ke penghujungnya....JOM semak penyertaan anda disini::

1.http://loveyoucontest.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
2.http://ezzamalik.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
3.http://ablogforgiveawaylovers.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
4.http://thinkaboutitproperly.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
5.http://flyinkicksweet.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
6.http://zakmalstory.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
7.http://cerita-amna.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
8.http://ceritaakulahh.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
9.http://y-and-m.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
10.http://aduduvsalienpink.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html

11.http://imvenessajane.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
12.http://prefect-three.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
13.http://sukahati-fieda.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
14.http://ainilittlesweet.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
15.http://erahonlinediary.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
16.http://cempakakuningku.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
17.http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
18.http://szainun.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
19.http://mujadafewa.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
20.http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html

21.http://azzafdzal.blogspot.com/2012/03/my-little-giveaway.html
22.http://iemagurlz.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
23.http://thelittlefh.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
24.http://cikharty88.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
25.http://afiman81.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
26.http://applecranberrybits.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
27.http://fafazira.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
28.http://naekkum-e.blogspot.com/2012/04/klik-saya-untuk-ke-ga-yauu-f.html
29.http://hairulizacontestga.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
30.http://eikanurviolet.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html

31.http://izzairdina.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
32.http://www.akmarwati.com/2012/04/my-little-giveaway.html
33.http://rochellesecret.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway-by-eca-dwinky-blog.html
34.http://nurinassyahira.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
35.http://izzatisyazwani97.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
36.http://tiqachan.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
37.http://lavender498032.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
38.http://kisahsidairy.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
39.http://alwanixoxo95.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
40.http://suhadarazman.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html

41.http://shahsya.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
42.http://chibbyabby.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
43.http://intanberliangacontest.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
44.http://ceritaceritaeirayusoff.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
45.http://mun-rah.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
46.http://salldann.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
47.http://itsmetira.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
48.http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
49.http://zaynheng.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
50.http://ceritaladiespurplegc.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html


51.http://umikasum.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
52.http://mylove-norazumi.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
53.http://manjelurvehijau.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
54.http://mimihazirah.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway-dianjurkan-oleh.html
55.http://alongnidar.blogspot.com/2012/04/my-little-giveaway.html
56.http://nurulezateeob.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
57.http://bintangsantex.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
58.http://dayang73.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
59.http://pinknlavender.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
60.http://sayameeya.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html

61.http://missmyra0810.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
62.http://bertuahx.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
63.http://sikecilaina.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
64.http://storyofnurnajwa.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
65.http://iralone09.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
66.http://norsyuhadajohan.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
67.http://farhanahadzlan2.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
68.http://lurun-niaraf.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
69.http://nurfarahfadzil.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html
70.http://princesseha.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html

71.http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2012/05/my-little-giveaway.html

Semak URL Link Blog korang dan inform eca jika TIADA dalam senarai selewat-lewatnya jam 12.00am.
Insyaallah,keputusan pemenang akan diumumkan selewat-lewatnya,1 Jun.

My Little Giveaway

Assalammualaikum.

My Little Giveaway dilanjutkan sehingga 30 Mei 2012.
Keputusan pada 31Mei / 1Jun 2012.


Syarat-syarat Penyertaan :
1) Anda hendaklah seorang BLOGGER,mempunyai BLOG dan berALAMAT dalam MALAYSIA (Semenanjung,Sabah,Sarawak)
2) Buat entry bertajuk "My Little Giveaway" (dialu-alukan entry yang kreatif!)
3) Tepek Banner diatas dan LINK-kan ke entry ini.
4) Follow dan Like Fanpage kesemua penaja-penaja giveaway ini.
5) Link entry anda hendaklah dihantar ke ruangan komen.(Letak URL entry penyertaan diruangan KOMEN BLOG bukan FB KOMEN,jika TIDAK,penyertaan tidak akan dikira)
6) Tag kepada rakan-rakan (amat digalakkan)
7) Sila sertakan Blog ID,FB ID bagi mengelakkan penipuan (tak follow dan tak like penganjur!!!)
8) Di akhir entry anda,diwajibkan untuk letak ayat ini: 

" My Little Giveaway dianjurkan oleh

~penaja-penaja GiveAway~
[do FOLLOW and LIKE]



tips untuk MENANG!!!


.REVIEW PENAJA GIVEAWAY.
(klik nama untuk baca REVIEW penaja)


peringatan  :: Link URL Entry Penyertaan hendaklah diletakkan di ruangan KOMEN BLOG bukan KOMEN FB.Sila TEKAN Button Comments (dengan logo blogger.com) untuk berbuat demikian.Jika GAGAL berbuat demikian,penyertaan anda TIDAK AKAN DIAMBIL KIRA.


UPDATE!!!!!
eca LANJUTKAN tempoh untuk JOIN My Little Giveaway sehingga 30 Mei 2012 memandangkan sekarang eca lagi SIBUK dengan persiapan FINAL EXAM.Keputusan eca akan umumkan pada  31/Mei atau 1/Jun dan cabutan akan dilakukan oleh ahli keluarga eca.



"semoga ada rezeki korang untuk memenangi salah satu daripada hadiah-hadiah tersebut"



Tarikh Tutup  :  30 Mei 2012.

Wordless Wednesday #4

Assalammualaikum.


korang ditangga yang mana?


Menjejak Kaki ke Sekolah.

Assalammualaikum.

Ingat tak entry yang lalu,eca ada mention tentang "lapor diri" di sekolah.yeah,,we did it.Maksud eca,kami (eca dan dua kawan praktikal) sudah berjumpa dengan tuan pengetua SM Lok Yuk Kudat.

100 years | 1921-2011

Tuan pengetua ini adalah merupakan pengetua yang baru saja menerajui sekolah ini.So,sistem pun agak berlainan dari zaman eca menuntut ilmu disini.Nasib je,masih ramai lagi guru-guru eca yang mengajar disini....yeah,jumpa cikgu lama :)

Kelmarin,tak sempat nak ronda-ronda sekolah lagi,kawan dua orang tu nak balik dah...Sementara tunggu bapa ambil eca,sempat jugalah bercerita dengan pakcik guard sekolah tu.
eca : eh,pakcik masih kerja disini.Sejak dari aku sekolah disini lagi pakcik keja sini.
pakcik guard : kau ne anak si Awang Aman kan...dulu pengawas disini kan?
eca : ya pakcik...ne datang lapor diri tadi.
pakcik guard : jadi cikgu disini ka?
eca : praktikal seja pakcik 3 bulan.
pakcik guard : Tercapai juga nak hasrat kau mau jadi cikgu di sekolah lama.


owh,sweet pula dah bila pakcik guard cakap macam tu...ish ish ish.
Sementara tunggu bapa ambil,sempat pula merenung 'public phone TM" tu...kenangan betul,zaman takde phone...pastu takde kredit phone,public phone tu lah harapan nusa dan bangsa.Sempat lagi tokkk,gayut dengan mantan kekasih lama.Masa tu SPM!..ish ish,tinggal kenangan semuanya!

phone sebelah kanan tu pula,baru je.

Tapi kedua-dua phone neyh tak leh guna...ish ish ish,apake jadah simpan barang takleh guna ne?!.Ini jugalah punca kenapa para pelajar bawa HP ke sekolah.erkkk,eca tahu la,sebab zaman eca sekolah dulu pun,daku bawa HP juga...hikhikhik.tapi tak peduli!..nanti kalau ada student daku yang didapati bersalah SMS/on call/main games dalam kelas,sah sah daku nak 'pinjam' harta mereka buat seminggu dua.kot-kot student lagi advance pakai iphone ke,samsung tab ke,BB ke...nangis airmata teacher ooo,teacher pakai HP itamputih je *-*"

pengetua suruh datang balik 5 June 2012.
sebab nak atur jadual untuk kami bertiga.
eh eh,macam tak caya je daku nak mengajar.
persoalannya,bersediakah diriku?!


oh yeah,nak kongsi dengan korang semua..Papa Hot sudah tegur blog ini.Jom baca yer....
entry di SINI,kalau korang sudi baca =)

Kalau nak menyewa,buat cara nak menyewa.

Assalammualaikum.

peringatan : ini entry luahan rasa tidak puas hati.sekian!

Last few weeks,kami cari penyewa baru untuk gantikan dua orang housemates yang sudah keluar dari rumah sewa ne.So,jumpalah 3 orang budak (sumpah,kalau ko nampak,mesti dalam hati nak cakap,"Pujaan Hati Kanda"..wekk,abaikan!) ..eca suruh housemates inform dorang bertiga tu datang rumah dan tengok rumah ne sendiri.Setelah berkenan dengan rumah sewa daku yang serba kekurangan ne,mereka EXCITED!..so,its dealing time =)

eca cakap :: rumah ne sewa sebulan RM550,kalau sebelum ne kami 5 orang jadi seorang cuma bayar RM110.Bil air,bil elektrik...tidak lebih RM15-20 seorang.Peti ais,aku punya.Boleh kongsi letak juga yang penting pandai jaga.Aircond 24jam on,tapi bil elektrik sebulan memang bawah RM25 juga.Ada washer machine...TV.Air pun oke laju seja keluar dari paip.Yang penting ne ruma ground floor,nda payah susah-susah naik sampai bertingkat-tingkat.kalau kamu bertiga,aku minta RM440 untuk cover balik deposit penyewa lama.Sewa lepas ne RM90++ seorang sebab kita berenam.

one of the girl :: Kalau kamu pindah masuk selepas exam means bulan 6 boleh kah?!
eca jawab dengan selamba dan skema :: boleh,kami tidak kisah.As long as deposit kamu bayar...sebab boleh cover penyewa lama punya deposit dulu,dorang pun memang perlukan duit.

them :: oke ka?!.So,bulan Mei ne kami tidak perlu bayar la kan?!..lagipun kami pindah masuk selepas exam.
eca :: oke,sebab kami pun uda bincang,bulan Mei ne kami boleh cover ne sewa ruma..tapi bulan 6 sebelum balik kampung,kamu kena bayar sewa.Owner akan kutip sewa pertengahan bulan 6.So,kalau kamu mahu,kamu tinggalkan deposit.So,kami boleh beri kepada penyewa lama.dan kami akan make the space available untuk kamu.So,if ada pun orang tanya pasal rumah sewa,its not available,sebab kamu uda bayar deposit.

mereka :: oke oke,mari kumpul duit bayar deposit!...untung kita dapat ground floor ne,nda payah naik tingkat 4.....syukur syukur. (tolong bayangkan keGEDIKan mereka)

Lepas dorang bagi deposit,eca text Patma (one of my housemates yang pindah),suruh dia ambil duit deposit.yes,dorang dihospital dan perlukan duit.Korang paam kan another housemates,Miss Rain masih berada di SMC Damai (Hospital Queen Elizabeth II)..dan selepas tu,ada dua tiga orang tanya rumah kosong ka tidak..boleh sewa?!.And I said,"Sorry,baru seja ada orang bayar deposit.its not available anymore!".

A week before exam,budak tiga ekor ne datang rumah (eca masa tu keluar dengan anak sedara).Dorang tetiba cakap dekat housemates,"c A nda jadi menyewa sini.So,dia mau ambil balik deposit."I text my housemates,"the deposit cover by her another friend.Sebab deposit asal RM220,hari tu aku minta RM440 seja dari dorang tiga orang"...so,mereka said : OKE!.


Last few day during exam (eca dengan penat,puasa baru balik jalan kaki dari exam),dorang datang lagi dan inform,"kami nda jadi sewa sebab pihak hostel cakap,kami kena bayar sewa untuk bulan 6 ne,,,,,so kami terus seja tinggal di hostel.Kami mau deposit kami balik".

can you imagine my feel thats time!!!!.serious,dengan penat dan sakit hati,sakit tangan,puasa lagi.
Untung daku ne penyabar juga orangnya *penyabar lah sangat*.



eca slow talk dengan mereka dibantu oleh my housemates,Aji dan our dear bestboyfriend,Matt.
"kalau kamu tidak jadi menyewa,kami tidak boleh pulangkan deposit kamu.Sebab deposit tu kami dah bagi dengan penyewa lama.Tapi,nda juga bha sanggup kamu rasa lain macam,kami boleh bagi tapi kamu kena carikan orang baru untuk gantikan tempat kamu.So,their deposit will be given back to you".

one of them cakap : So kami kena cari penyewa baru untuk kamu?.Kalau lah kami tiada jumpa,macam mana?
eca : kamu kena cari penyewa untuk kami.Kalau kamu tidak jumpa sampai pertengahan bulan 6,kami akan consider deposit kamu hangus.Sebab kamu sudah cakap yang mahu masuk selepas exam.So,kami pun sudah bajet,bulan 6 nanti berapa sewa dan semua tu.Tapi bila keadaan kamu jadi macam ne,kami pun tidak dapat tolong gantikan balik duit deposit kamu.Even,duit kami sendiri keluar untuk cover bayaran sewa yang suppose kamu bayar.

Selepas clear dan mereka berjanji akan tolong cari penyewa baru untuk kami,barulah eca dan aji berbuka puasa.Minum air je sebab sebenarnya PLAN dah nak berbuka dekat KFC.Masa tengah syok makan "pokkits" (iklan :: sumpah pokkits sedap gila berbanding mcd foldover) ,the girls text my housemates dan cakap ,"Aji,nda payahlah kamu cari orang lain.Kami jadi masuk juga,tapi berdua seja"...see,we SUPPOSE to be happy kan?!.sebabnya,kami tidak perlu tergesa-gesa cari housemates.its happen on Wednesday..rabu ye kawan-kawan =)

Then,sabtu..on my way untuk ambil exam terakhir,eca dapat text dari aji,which dia forward text dari the girls...its mention ,"Assalammualaikum Aji.Kami nda jadi menyewa di ruma kamu.Sebab kami nda dapat selesaikan hostel ne.kami minta maaf sebab nda dapat carikan penyewa baru,kami sudah sedaya upaya cari untuk kamu.Kami mahu deposit kami balik untuk bayar hostel sebelum cuti".

tak ke hangin korang macam tu?!.The girls buat eca dan aji macam tiada perasaan.HELL-O,its SATURDAY,and everyone is already going back to their hometown.Semester Holiday already!!!.Sama juga dengan situasi eca.Today,eca akan balik Kudat.Esok,lapor diri disekolah.Dua minggu cuti,siapkan dan lengkapkan diri untuk hadapi 3 bulan latihan mengajar.So,mana kami nak cilok penyewa baru kalau most student dah balik kampung masing-masing?!....haishhh,the worst part bila dorang cakap,"kami mau deposit kami balik"......FINE,selama ini yang eca tahu,deposit tu akan hangus macam tu saja,unless kamu ada pengganti.Betul kan?!

untuk pengetahuan korang,selepas dorang bayar deposit last few weeks,ada dua orang text eca tanya "ruma still available?".Mestilah eca cakap,"sorry,ada orang bayar deposit dah".Sama juga pagi Sabtu kemarin.Jiran sebelah tanya kalau masih kosong (waktu tu tak terima TEXT aji lagi),jawapan yang eca berikan sama juga,"sorry,not available"

Serious,sakit hati!.tu pasal update status dekat FB pun,sampai tertulis SIAL segala.erm,my mistakes,Im Sorry!.Tapi,cuba tempatkan diri korang di tempat eca dan aji...perasaan korang?!.Even mereka paksa untuk bayar balik deposit,eca will refuse to give them back.HELL-O,tiada resit yer dari kami,kami pun boleh consider tidak terima apa-apa dari kamu.*owh,itu sangat kejam*  Seriously,be nice with me..I'll giving you my best I can.Kalau kamu slow talk,tak menyusahkan,kita boleh pertimbangkan apa-apa cara untuk keuntungan kamu,keuntungan kami.Ini,,,,tambah gua sakit kepala,pening,terkejar sana sini cari penyewa baru..siapa yang tak naik darah?!...erm.susah kan?!

tahu,entry ne panjang sangat.tapi nak meluah juga dengan korang.
serious,sakit hati.


Disebalik Wordless Wednesday #1

Assalammualaikum.

Jom rujuk balik entry Wordless Wednesday #1,bertarikh 23 May 2012,publish pada jam 06.30am.
Entrynya disini kalian ---> Wordless Wednesday #1

(klik SINI untuk lebih jelas)

Ramai diantara rakan-rakan blog yang datang tak berapa faham sangat dengan komik troll ne.
meh meh eca rungkaikan apa sebenarnya yang terjadi!.....

Nokia 3310 tu yang pecahkan mangkuk tandas.

itu hiperbola je sebenarnya kalian,untuk tunjukkan betapa "TAHAN LASAK" nokia 3310 ne.
yela,dah ramai cakap nokia 3310 ne tahan lasak,tuk umban(baling) kat anjing dan macam-macam lagi.
tapi,memang tahan pun kan?!.HP pertama yang eca gunakan tu.

so,harap-harap semua yang tertanya-tanya tu dapat jawapan disebalik entry ini ye.
eh eh,hiperbola ke?!...ke metafora?..personafikasi?..arghh,tak ingat..macam mana nak ajar 'literature' nanti ne?!....huhuhu,lagi dua minggu nak 'latihan mengajar"

Welcoming Maera Ismail

Assalammualaikum.



Seorang lagi blogger,Khumaera Ismail a.k.a Mariam Ismail kini telah beralih arah menggunakan domain sendiri setelah sekian lama gunakan sub-domain blogspot.com....yeah,TAHNIAH TAHNIAH sis :)


Terkejut juga eca dapat email dari sis Maera hari Isnin tu....beliau nak minta settingkan untuk blog ...wahh,diam diam beli domain ye.dah orang nak minta tolong,takkan lah kita menolak pula..dah tentu-tentu eca tolong,sebab tak juga sibuk sangat masa tu.

yeah,memula memang ada sedikit masalah.Mungkin sebab pihak terbabit (tempat sis Maera beli domain) lambat update,so agak lambat jugalah proses.Alhamdulillah,pagi esoknya dah dapat pun.Cuma,bagi sesetengah pengguna broadband macam eca memang hadapi sedikit masalah nak masuk blog sis maera.Sebabnya,broadband server memang agak lembab (sama juga bila broadband dah sampai limit.pergerakan line pun slow macam ciputnyevavi).Tapi sekarang dah dapat terjah!!.Sebelum ne jeling-jeling je update sis Maera dekat bloglist eca ne. >,<"

siapa nak Blog Feed mereka difeaturedkan dalam blog sis Maera,mari JOIN....

tapi untuk blog yang ada follower 500 kebawah...kita tolong blogger baru dulu yer kawan-kawan.
dan segmen ini masih dibuka sehingga peserta cukup 20 orang!.

ohyeahhh,berkenan dengan design blog sis maera?!..muahahaha,sila JELES oke,sebab itu eca yang editkan 
atas kesudian sis Maera menaja My Little Giveaway.eh eh,My Little Giveaway masih lagi dibuka sehingga hujung bulan Mei.jom JOIN yer.




bila ada domain sendiri,baru terasa keghairahannya.Terasa kita ada 'brand' sendiri.
nak beli DOMAIN,jom check ihosterz,servis baik tak tipu tau!...renew domain RM30 15 Ogos 2012.
tolong-tolong renew domain dengan klik yang mana patut.hikhikhik.

soalnya hati

Assalammualaikum.

lama tidak membicarakan soal hati dan perasaan dalam blog pink ne kan?!...errr,maksud eca soal cinta!.cover je tu tulis soal hati dan perasaan.(hikhikhik)....
Ceritanya macam ne,awal bulan Mei secara tetiba tu kan,ex-bf eca TEXT me once again.Selalu eca tak layan sangat SMS dia,salah timing.....yela,dah dia SMS waktu orang nak tidur.Betul-betul salah timing tu bro!.Ntah kenapa one night tu,dia SMS dan eca masih online.Tak balas langsung SMS dia,tapi pergi STALK FB dia.boleh pula yer?!.Then,ternampak lah status dia yang baru tukar ,,,

fb ex.ngeee!

perasaan ketika itu,..."uina jo!.ne kali la,sudah ada GF pun mau juga SMS aku.Adeiii,mesti GF suda tidur,tiada kawan SMS ne.tu pasal ko SMS tengah malam!"...oke,fine.jeles agaknya kan?!..at least eca ngaku.Bukan gak tunggu dia nak kapel balik ke apa,dah memang tak nak menerima dia pun.Kalau ada jodoh dengan dia pun,suatu hari nanti Allah SWT akan tunjuk juga depan kita kan?..dan untuk mengingatkan dia yang sudah berstatus 'in a relationship with .....',eca tanya khabar awek dia dulu,baru tanya khabar dia.

seriuosly,sekarang ne memang tak kapel dengan sesapa kecuali dengan Allah dan blog je.Cuma adalah rapat dengan beberapa orang guys ne.eca maksudkan,selalu lah juga SMS,call,3G,webcam and so on.Tapi perasaan tu lebih kepada teman tapi mesra...awak dan saya,kita kawan je kan?!.


memanglah selalu panggil sayang,love...dah dia panggil 'dear'.so,menggediklah kononnya.(at least eca mengakukan?!.hehehe).btw,'dear' dalam bahasa melayu adalah 'sayang' kalau awak tak tahu.Tetiba pula,dia tu warning,"erm,kalau boleh tak nak terikat,means taknak langsung terikat.But,u can SMS me anytime so do I",siap cakap,"if u find someone else and he can takcare of u,just proceed with him"....down gila kan dapat text macam tu.(nak tisulah korang,,,cepat bagi boleh tak?).dah dua kali sebenarnya dia warn macam tu.eca paam maksud dia (pasrah benarnya!) tapi ya,bagi eca,betullah tu.Sementelah eca pun memang taknak kapel dulu buat sementara waktu ne,nak focus dengan study + kerja dulu.So,maybe dia salah anggap juga kot.maksud eca,dia salah anggap kot perasaan eca dekat dia,yela kita anggap dia macam kawan baik je.adik-adik gitu....rapat-rapat gitu.Kalau ada jodoh,itu rahsia Allah SWT.


TAPI,janganlah nak warn ke marah ke apa ke bila pompuan panggil korang 'sayang','love','hubby' bilamana korang sendiri seperti memberi harapan dekat pompuan.HELLO LELAKI,jangan buat perempuan ne perasan boleh tak?...sebab hati dorang ne sensitive..mudah rapuh gitu.paam tak?!

"soalnya hati,sukar dimengerti"..cecece,betul pula kan?!.
Macam dia tu pernah cakap,"soal hati ne susah,tapi hatilah paling senang nak sakit". =.="
If you want to experience love, you have to take the risk.Love's always worth the risk.

Wordless Wednesday #3

Assalammualaikum.



janganlah cakap orang lain tak handsome/tak cantik ke..
jagalah perasaan mereka juga ye!



Wordless Wednesday #2

Assalammualaikum.



sebarkan jika anda sayang kaki anda.
tekan facebook,twitter,google+ dibawah




Wordless Wednesday #1

Assalammualaikum




>______<


Wordless Wednesday,bermula sekali lagi selepas cukup WW #100 sebelum ini.

Kelebihan Berpuasa di bulan Rejab

Assalammualaikum.


Alhamdulillah,masih diberi kesempatan menghirup udara segar di pagi hari Selasa 22 Mei 2011,bersamaan 1 Rejab 1433 H...yes,its Rejab and we are near to Ramadhan.

Bulan Rejab merupakan salah satu bulan haram mengikut bulan-bulan Islam.Antara lain bulan-bulan haram ialah Zulkaedah,Zulhijjah dan Muharam.Lantas,dalam bulan-bulan ini umat Islam dilarang berperang kecuali mereka diugut.
Allah berfirman, ”Sesungguhnya bilangan bulan pada sisi Allah adalah dua belas bulan, dalam ketetapan Allah di waktu Dia menciptakan langit dan bumi, di antaranya empat bulan haram. Itulah agama yang lurus, maka janganlah kamu menganiaya diri kamu dalam bulan yang empat itu, dan perangilah kaum musyrikin itu semuanya sebagaimana merekapun memerangi kamu semuanya, dan ketahuilah bahwasanya Allah beserta orang-orang yang bertakwa.” (QS At-Taubah: 36)

Berpuasa dalam bulan Rejab adalah digalakkan tetapi tiada satu hadis sahih yang membuktikan bahawa berpuasa pada hari-hari tertentu dalam bulan Rejab akan mendapat ganjaran istimewa.
Diriwayatkan daripada Sayyiduna Anas bin Malik رضي الله عنه beliau berkata: Adalah Rasulullah صلى الله عليه وآله وسلم apabila telah masuk bulan Rejab, Baginda صلى الله عليه وآله وسلم berdoa: Ya Allah Ya Tuhan kami, limpahilah berkat kepada kami pada bulan Rejab dan Sya’ban dan sampaikanlah kami ke bulan Ramadhan. (HR Imam Ahmad, ath-Thabarani dan lain-lain) 

Orang-orang yang berpuasa pada bulan Rejab boleh dikategorikan kepada beberapa kumpulan:
  • Mereka yang memperbanyakkan puasa sunat pada bulan-bulan Haram, iaitu bulan Zulkaedah, Zulhijjah, Muharam dan Rejab tanpa melakukannya secara berterusan. Ini adalah sunnah. 
  • Mereka yang berpuasa sunat Isnin, Khamis dan sebagainya dalam bulan Rejab. Mereka berpuasa sunat bukan kerana fadilat Rejab yang bersumber dari hadis yang tidah sahih tetapi kerana hadis-hadis yang menganjurkan puasa sunat pada hari Isnin dan Khamis. Ini adalah sunnah.
  • Mereka yang berpuasa sunat dalam keseluruhan bulan Rejab kerana fadilat Rejab yang bersumber dari hadis yang tidah sahih. Ini BUKAN sunnah.
  • Mereka yang berpuasa secara berterusan daripada bulan Rejab, Syaban, Ramadhan dan enam hari bulan Syawal. Mereka tidak berhenti kecuali pada 1 Syawal. Ini BUKAN sunnah.
  • Mereka yang melarang apa-apa bentuk puasa sunat dalam bulan Rejab. Ini tidak benar. Boleh berpuasa sunat dalam bulan Rejab sebagaimana yang disebut dalam kategori pertama dan kedua di atas. Yang dilarang ialah puasa sunat kerana fadilat Rejab yang bersumber dari hadis yang tidah sahih.
  • Mereka yang mengqadha puasa Ramadhan yang lepas dalam bulan Rejab. Ini dibolehkan selagi mana dia tidak beriktikad adalah lebih utama untuk mengqadha dalam bulan Rejab kerana fadilat-fadilatnya yang bersumber dari hadis yang tidak sahih. (Hafiz Firdaus).

Beberapa lagi hadis Rasulullah saw menunjukkan kelebihan bulan rejab:
  • Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab, nescaya Allah memuliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari Qiamat.
  • Kemuliaan Rejab dengan malam Isra’ Mi’rajnya, Sya’ban dengan malam nisfunya, dan Ramadhan dengan Lailatul-Qadarnya.
  • Puasa 1 hari dalam bulan Rejab mendapat syurga yang tertinggi (Firdaus).
  • Puasa 2 hari dilipatgandakan pahalanya.
  • Puasa 3 hari pada bulan Rejab, dijadikan parit yang panjang yang menghalangnya ke neraka (panjangnya setahun perjalanan).
  • Puasa 4 hari pada bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajal di hari kiamat.
  • Puasa 5 hari pada bulan Rejab, aman daripada azab kubur.
  • Puasa 6 hari pada bulan Rejab, keluar kubur bercahaya muka.
  • Puasa 7 hari pada bulan Rejab, ditutup daripada tujuh pintu neraka.
  • Puasa 8 hari pada bulan Rejab, dibuka baginya lapan pintu syurga.
  • Puasa 9 hari pada bulan Rejab keluar dari kuburnya lalu, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH tidak ditolak dia masuk syurga.
  • Puasa 10 hari pada bulan Rejab Allah jadikan baginya hamparan perhentian di Titi Sirotolmustaqim pada tiap-tiap satu batu di hari kiamat.
  • Puasa 15 hari dalam bulan Rejab, maka ALLAH mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barangsiapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH akan menambahkan pahalanya.
  • Puasa 16 belas hari pada bulan Rejab akan dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.
  • Puasa 19 belas hari pada bulan Rejab, dibina baginya sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Allah Adam a.s.
  • Puasa 20 hari pada bulan Rejab, diampunkan segala dosanya yang telah lalu. Maka mulailah beramal barang yang tinggi daripada umurnya (pembaharuan umur).
  • Kelebihan bulan Rejab dari segala bulan ialah seperti kelebihan Al-Quran ke atas semua kalam (perkataan).
  • Puasa sehari dalam bulan Rejab seumpama puasa empat puluh tahun dan diberi minum air dari syurga.
  • Bulan Rejab Syahrullah (bulan Allah), diampunkan dosa orang-orang yang meminta ampun dan bertaubat kepada-Nya. Puasa dalam bulan Rejab, wajib bagi yang berpuasa itu:
a. Diampunkan dosa-dosanya yang lalu.
b. Dipelihara Allah umurnya yang tinggal.
c. Terlepas daripada dahaga di akhirat.
  • Puasa pada awal Rejab, pertengahannya dan pada akhirnya, seperti puasa sebulan pahalanya.
  • Siapa bersedekah dalam bulan Rejab, seperti bersedekah seribu dinar, dituliskan kepadanya pada setiap helai bulu roma jasadnya seribu kebajikan, diangkat seribu darjah, dihapus seribu kejahatan.

.insyaallah.

:: eca cakap-cakap ::
Alhamdulillah,hari ini puasa.Ingat nak puasa sekali dengan housemate,tapi kesihatan dia takbegitu mengizinkan,penyakit bulanan wanita gitu...So,hari ini sahur sorang-sorang.Tapi nasi tak lalu dekat tekak.ermmm,kawan masak nasi semalam tak silap.Mungkin tak kena dengan selera eca.So,tak makan nasi,just makan lauk dan minum air nescafe + air putih je,disertakan dengan niat.Niat puasa sunat di bulan Rejab oke,bukan puasa di bulan Ramadhan!.hikhikhik...

korang pula,puasa tak hari ini?!...kalau puasa,alhamdulillah,sama-sama kita beroleh manfaat darinya,insyaallah.Kalau tak,takpe...bulan Rejab ada sebulan,insyaallah ada kesempatan,kita berpuasa juga yer.


sumber-sumber artikel diatas : Asyraf Kamarul Blog | Tazkirah 1 | Tazkirah 2


bekerja dengan hati gembira

Assalammualaikum.


tahu tak perasaan yang ada dihati bila kita bekerja dengan hati yang gembira?..mestilah extremely happy dan kerja pun smooth je jalan.Kalau takde mood,hati pun tak gembira,apapun tak boleh kan?!..SO,bila bekerja,kenalah dengan hati yang gembira,ikhlas dan dan ......

Jom terjah pula 3 blog yang eca edit sebelum exam bermula ::

My Wonderful Family 
owner : Kak Azni.


klik BANNER untuk kesana.


Blog ini bertemakan kuning jingga.dan more to nature dengan adanya butterfly dan burung  di background blog.Eca suka tengok banner tu..kelip-kelip gitu.hikhik.Untuk blog kak azni,simple je edit...eca letakkan scroll bar untuk bloglist dan satukan kesemua gambar-gambar (anak-anak + gambar kahwin) dalam satu kolum dan letakkan border untuk sidebar.




Kisah Cinta Ketawa Airmata.
owner : Kak Mimie.


klik BANNER untuk kesana.

Blog ini bertemakan love+pink.Header tu mula-mula kosong je....maksud eca,just ada swirl dan gambar dalam frame love.....nampak SANGAT KOSONG,so eca tambahkan butterfly dari warna yang kontra dengan dark pink.Eca pilih butterfly warna ungu dan turqoise.Nasib kena dimata owner blog.hehehe.Sama seperti blog Kak Azni,blog kak Mimie pun eca satukan gambar dan letakkan scroll pada bloglist dan label serta tukarkan scroll kepada scroll berwarna (warning:scroll berwarna hanya untuk pengguna google chrome)







My Little Family
owner : Kak Sue.

klik BANNER untuk kesana.


kak Sue bagi eca pilihan sama ada hijau+putih atau pink+purple.Disebabkan nak cari kelainan,eca gunakan hijau+pink........eca paling suka tengok frame dekat header tu.comel sesangat!!!.dan yang paling eca utamakan,letakkan scroll di bahagian bloglist.yeahh =)

So,ini antara 3 blog yang sempat eca editkan sebelum bermula exam.Lepas habis exam ne,eca akan sambung kembali blog yang telak tersenarai dalam "waiting list".So,kepada sesiapa yang terdapat dalam "waiting list",mind to wait and keep in touch.oppps,peringatan buat semua sekali :
kalau korang nak batalkan tempahan sebab dah tempah dekat blogger lain or taknak edit blog,just let me inform oke?!.Jangan buat eca tertunggu-tunggu..eca dah siap buat draft,tapi sampai 3,4 kali dah inform korang tapi tak dapat feedback seperti yang eca harapkan.Dan ya,please be wait oke?!...eca sekarang final exam,lepas final exam baru eca dapat sambung buat.So,yang berada di waiting list,korang boleh mula cari gambar atau idea untuk edit blog.kalau tak,konfirm eca akan dahulukan orang lain.eca akan email sorang-sorang lepas ne.....

nak SHARE juga,...eca bangga bila blog yang eca edit KUAR TV.ececece,mestila korang dah tahu blog IntaNBerlian tu..ala ibu alisha tu yer kawan-kawan..


housemate pun hairan tetiba eca tercongok depan TV jam 3 tadi...dah memang eca jarang tengok TV kan sekarang...asyik depan laptop je...nak gambar tak sempat,sebab fokus sangat.hahahaha.yang tak sempat tengok jom ke blog Pink Ummi,ada rakaman kat situ --> IntaNBerlian @ Apa Kata Wanita.

tumpang bangga dan teruja!!!.hikhikhik.jom jom hantar lah REQUEST juga,kot kot masuk TV lagi.
perasan tak,beberapa hari ne,eca update satu entry sehari?..sebabnya lagi exam,entry pun semua AUTOPUBLISH yer...curi-curi masa nak UPDATE.urm,,jam 02.30pm Exam TRW(teaching reading writing),tips exam baru dapat tadi ++ extra notes.bagus kan?!..hukhukhuk

=.="

ganggu pembacaan korang ke?

Assalammualaikum.


eca terima satu komen bertulis macam ne (siapa yang hantar,eca rahsiakan) ::
salam.. ini kali pertama sy baca blog awak.. before this awak selalu ping blog kat (one blogger group,terpaksa dirahsiakan) kan. tp x pernah terfikir nak bukak sbb promote iklan je memanjang. hehe sori la.. saya tgk blog awak ney mcm blog iklan dah. banyak bebeno iklannya sampai naik pening nak baca entri. saya faham, iklan tu penting sbg passive income. tp kalau iklan lebih diutamakan berbanding entri, hujung2 nanti xde org nak bukak blog awak. kalau xde org bukak cane nak klik iklan ye dak? hehe.. so saya harap awak manage la blog awak baik2 ye. kang org baca iklan je xbaca entri. hehe p/s : ini komen membina. lawatlah blog sy kalau sudi. =)

even kawan-kawan cakap,"ala eca jangan amik kisahlah tu","ala eca,itu blog ko..biar je org mcm tu","akak guna dot.com tu yang ramai yang tak puashati","aah,nampak crowded gak,but,if u think u right,just proceed,dont follow what other said".......

 #nangis sikit!!.dugaan agaknya ye?.


Sincerely,eca tidak ambil kisah,but when think deeply...ya,I have to do something.I want all my readers and lovers to fall-in-love with my lovely blog since I share a lot here.Not only about myself,but also life as a student,life as a female-teen,life as future-educators,blog tutorial and etc...jap jap,baca dengan teliti sekali lagi komen tersebut.

si pengomen ada mngatakan,banyak bebeno iklannya sampai naik pening baca entry.eca nak tahu je,iklan-iklan dekat blog ne ganggu korang ke untuk baca entry?.Sebabnya eca dah MANAGE baik-baik dan elok-elok semua IKLAN tu tersusun rapi dan ditumpukkan dalam satu tempat.yeh,satu tempat.Iklan nuff diatas header dan iklan exabytes dibawahnya.(tunggu cek nuff & exabytes,hehehe).Then,iklan 'affliates' dibawa entry.....dan iklan berbayar kini eca pindahkan disidebar.Agaknya ganggu lagi ke pembacaan korang?!..

yer,eca ambil inisiatif untuk tambahkan side income dengan meletakkan iklan berbayar dan iklan affliates di blog ini.Hasilnya,bukan eca nikmati seorang....eca salurkan melalui Giveaway,eca Sponsor Giveaway,bayaran tahunan domain....so,tak salah kan?!.Lagipun,tak salah gunakan blog sebagai ajen pengiklanan kan...bukan setakat keuntungan dipihak eca,malahan keuntungan (insyaallah) bagi pihak pelanggan.omputeh cakap,"win-win situation".

" kalau awak belajar marketing,ianya sebenar antara ajen pengiklanan yang semakin mendapat sambutan!!
.owh,eca belajar camna nak jadi cikgu je.heho =.="
DISCLAIMER : eca tidak menyatakan siapa pengomen yang komen sedemikian didalam entry ini.Malah,kawan-kawan blogger yang eca utarakan permasalahan yang bermain dibenak fikiran eca ne tidak tahu siapakah pengomen tersebut.Siapa dia,biarlah rahsia.Entry ini eca buat,sebab nak dapatkan feedback dari pengunjung setia eca.PLEASE BERIKAN FEEDBACK ANDA.I need it to ensure my blog didn't give much problems to you.


untuk kamu yang sudi berikan feedback berkenaan blog eca.
tapi yang special cuma untuk dia.#owh,gatai betul.


bha,kalau kamu rasa ini entry berguna,buli kai tu kelik dulu iklan yang 'banyak bebeno' dalam blog ne?!
lakukan dengan hati yang ikhlas,semoga anda diberi pembalasan yang setimpal.sekian.

Carry Mark Feb 2012,alhamdulillah.

Assalammualaikum.

eca nak kongsi berita baik ini bersama kalian.....kena kongsi baru terasa sedikit kegembiraan itu.

kalau ikutkan grade,boleh dapat B ke atas.Insyaallah,done well in coming exam...dapat juga hasil yang memberansangkan.Usaha eca usaha!!!...usaha dan diiringi dengan doa bersama tawakal.insyaallah.

btw,ini semua atas usaha sendiri....tak payah nak bodek-bodek lecturer,nak kipas sana sini,nak popular tahap cipan,nak nak dia je yang betul.takde guna noks kalau kau keluar/grad nanti,tak makan hidup dengan kipas-kipas segala ne.Biar tak popular,asal otak cerdik.


nervous benarnya,paper pertama hari Sabtu,jam 9.


3 element wajib ada dalam blog

Assalammualaikum.


Hari ini,eca nak kongsi 'benda' wajib ada didalam blog korang.yer,korang adalah digalakkan letakkan 'benda' ne didalam blog berbanding 'widget' yang memberatkan itu.jom jom jom lihat 'benda wajib ada' yang boleh jadikan blog kita mesra pengguna.#erk,lain je bunyi.hantam je labu.

Archive/Entry Lama

Dengan adanya 'archive' ini,kita dapat mencari dengan mudah artikel/entry kita yang lama.Ianya juga memudahkan para pengunjung untuk melihat tajuk-tajuk entry terdahulu.Mungkin ada diantara pengunjung setia blog kita akan datang 2/3 hari sekali.Bayangkanlah,kalau tiada archive,agak payah bagi pengunjung membaca entry-entry sebelum itu.

Bagi mencantikkan kolum archive,lebih elok kita letakkan 'scroll bar',dapat jimatkan ruangan sidebar.Loading pun tak berat,betul tak?...tutorialnya di SINI.


Label

Setiap entry dilabelkan mengikut keyword tertentu.Contohnya,entry 'wordless wednesday' dilabelkan dibawah keyword -- wordless wednesday / WW.Dengan adanya pelabelan seperti ini,ianya akan memudahkan kita mencari entry lama dibawah keyword yang sama.

Meletakkan label dalam satu kolum khas di blog juga boleh menarik minat para pengunjung blog untuk membaca entry-entry kita.Contohnya dibawah ini:

Label yang banyak boleh buatkan kolum menjadi besar mahupun panjang.So,penggunaan 'scroll bar' adalah digalakkan sama sekali.Jom baca tutorialnya di SINI
.

Kotak Search/Carian
Kotak Search sebenarnya membantu para pengunjung yang datang ke blog kita mencari entry-entry berkaitan dengan keywords yang mereka mahukan.Contohnya,mungkin ada yang mencari entry lama di blog kita dan mereka sebenarnya lupa link entry tersebut.Dengan penggunaan kotak carian,ianya memudahkan mereka mencari entry tersebut.Kan senang macam tu....even eca sendiri cari entry lama yang eca dah post dalam blog ini gunakan kotak search.
berbalik kepada entry 100 Wordless Wednesday,eca mudahcarakan pencarian 100 link entry berkenaan gunakan tiga element diatas.Ada diantara WW tersebut,baru eca post minggu lalu,so senang nak cari melalui ruangan 'archive',ada pula yang eca telah 'label'kan dengan label "WW" dan "wordless wednesday" dan kesilapan masa lalu (tidak letakkan label pada entry) buatkan eca sukar mencari entry yang lama,so gunapakai kotak carian dengan taip keywords berkaitan....lepas tu selesai juga pencarian 100 Wordless Wednesday daku >,<

kan lebih bagus kita letakkan ketiga-tiga element yang telah eca senaraikan diatas berbanding meletakkan widget yang memberatkan loading blog.Ada juga faedahnya biarpun bagi korang agak melecehkan.Tak caya apa yang eca kongsikan di entry ini,cuba tanya blogger-blogger otai.(yela,eca kan masih newbie sampai bila-bila.hehehe)


memang blog kita,suka hati kita nak tulis apa,nak letak apa.
tapi kalau dah menjengkelkan pengunjung,ko ingat dorang nak datang balik?!

"renung-renungkan"



(tajuk) tu macam tak sesuai,tapi tak de idea nak letak tajuk apa =.="
kalau rasa entry ini berguna,tolong KLIK yang mana patut.#takpaksa.

Selamat Hari Guru,cikgu!

Assalammualaikum


16 Mei,merupakan hari yang dinanti.Simbolik kepada sambutan 'hari guru'.ye ye,memang teruja nak sambut hari guru saban tahun,even eca belum pun bergelar guru sebenar (bekas guru sandaran dan bakal guru praktikal je),tapi titlenya tetap 'guru'.

kali pertama melangkah kaki ke sekolah,teruja nak tahu,.."eh,cikgu ne macam mana orangnya" ,"cikgu ne garang tak".....macam-macam andaian bermain dibenak fikiran.Dari tadika sehingga ke sekolah menengah,eca ada 'guru feveret'.Mestilah 'guru kelas' eca tu jadi guru feveret.

sejak dari sekolah rendah sehingga sekolah menengah eca sering kali lepas dari kena 'denda'.bajet budak baik betul!!!!.hahaha.Bukan apa,sentiasa siapkan kerja yang diberikan oleh cikgu,memang la daku lepas.untung nasib sebab tu cikgu-cikgu sayang.Masa form 4,sentiasa wakil sekolah pergi pertandingan bahas,forum,drama ....,lepas balik dari pertandingan,mesti malas masuk kelas.Penyelesaiannya,lepak kat bilik guru,siap daku tolong cikgu periksa kerja murid.(tu pasal dari kecil teringin nak jadi cikgu).

Pengalaman jadi guru sandaran tidak terlatih selama 6 bulan (actually mengajarnya beberapa bulan,sebab time tu dah nak cuti dah pun) memang tidak ternilai pengorbannya.Hasilnya pun memberansangkan juga.hehehe.Pernah sekali hampir tampar murid,ye hampir tertampar.Usia baru 19tahun,ajar 19 budak berumur 7 tahun.Siapa nak tahan,tanpa apa-apa pengalaman mahupun 'kelas mengajar'.Namun,peristiwa itu mengajar daku lebih jadi dewasa.Biarpun terpaksa meninggalkan tingkatan 6,eca rela.......masa tu,belajar part-time sendiri,kerja full-time.

Biarpun dah lebih dari 3 tahun bergelar cikgu,tetap gak bekas murid panggil 'cikgu siti'.Terharu noks,ada yang ingat.Even bapa pun,kalau kerja kat kampung tempat eca mengajar pun,tetap orang kampung panggil,"bapa cikgu siti",hati mana yang tak bangga kan?!.Syukurlah,diberi peluang sambung belajar dan bakal bergelar 'cikgu praktikal' tidak lama lagi.(sebulan je lagi).hehehe.

kerjaya sebagai seorang guru memang menuntut pengorbanan yang tinggi.
tanpa guru,kita tidak akan mengenal tulis,baca,kira.
tanpa guru,kita tidak berada ditahap dimana kita berada.
tanpa guru,mungkin kita masih ternganga mencari erti hidup.
dan saya bangga saya bekas dan bakal cikguru.

"selamat hari guru"
buat guru-guru Tadika Lok Yuk Kudat,SRK Lok Yuk Tamalang,SRK Lok Yuk Bt 1 Kudat,SMK Abdul Rahim, SM Lok Yuk Kudat, SMK Kota Marudu, SK Gumandang Kudat.serta para lecturer di Universiti Tun Abdul Razak serta semua warga pendidik dimana saja kalian berada.

Khamis dan Jumaat ada briefing untuk praktikal.Pagi sabtu,exam jam 9.
~oke,tak dapat update lepas ne!!!.

100 Wordless Wednesday

Assalamualaikum


setelah hampir beberapa bulan update WORDLESS WEDNESDAY yang tak begitu 'wordless'nya,akhirnya  eca dah update genap 100 gambar yang diambil sendiri,diambil melalui facebook mahupun gambar dari pencarian google.Jom terjah 100 Wordless Wednesday eca ::

 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30
31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40
41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50
51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60
61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70
71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80
81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90
91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100




gigih betul eca mencari 100 Wordless Wednesday yang terdapat dalam blog ne.penat penat.....tapi berbaloi.hehe.jemput lihat 100 gambar yang eca kongsikan bersama didalam blog ini.




"nak tahu macam mana eca mudahcarakan cari kesemua ini,..
akan dikongsi dalam entry akan datang"