TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

ihosterz.com terbaik kerana.........

Assalammualaikum.


domain ecadwinkyasha.com ,eca beli 15 Ogos 2011 dan renew semula pada bulan Jun 2012 (renew awal sebabnya masa tu da dapat duit hasil nuffnang & exabytes)...so,tiada komplikasi berlaku melibatkan domain seperti domain expired atau pencinta blog pink ini tidak dapat baca entry merepek eca ^,^...domain ini eca beli dari pembekal domain & hosting ihosterz.com.

kenapa korang juga kena beli dari pembekal domain dan hosting ihosterz.com?

- kerana ihosterz.com merupakan pembekal domain & hosting yang murah,mesra selain perkhidmatan yang cepat.


hari tu,eca nak buka satu blog lagi....fikir-fikir,baik beli domain terus kan.baru semangat gitu.tapi bila fikir lagi,kos untuk satu domain untuk setahun ialah RM30...kalau dua domain da RM60.mana nak cekau RM60 dengan kehidupan sebagai seorang pelajar ne kan...(belanja seminggu je dah hampir nak RM60++ tau!!!).

so,decide la nak tnya pembekal ihosterz.com ne boleh ke tidak eca add-on domain under domain ecadwinkyasha.com....kurang dari 12jam da dapat reply.Selepas sedikit briefing daripada pihak pembekal,eca pun terus dengan try sendiri buka subdomain under ecadwinkyasha.com...tapi bila nak settings dengan blogger.com...tak dapat.Eca hantar ticket balik,tak sampai 30minit,dapat reply & pihak pembekal dah tolong settlekan masalah eca tue.

So,masalah subdomain untuk blog kedua eca da settle....terfikir untuk buka satu lagi blog under domain ecadwinkyasha.com,agak-agak berapa la subdomain boleh tambah tu yer....hihihihi.hopefully masih dapat tambah lagi ^,^.
muahahaha..subdomain tuk blog apa neyh?!..tungggu~

dipendekkan entry yang sedia panjang ini, eca mencadangkan anda beli domain dari ihosterz.com dengan harga setahun RM30 sahaja.Murah kan?!....perkhidmatan juga oke,setakat ini,eca takde dapat rungutan dari teman-teman blogging yang mengatakan blog eca tidak dapat dibaca.alhamdulillah.memang eca sendiri puas hati.


mari lihat dulu website ihosterz.com di SINI.


p/s : bagi yang nak tahu lebih lanjut mengenai perkhidmatan domain atau hosting,eca akan update kemudian.
p/ss : masa memula beli domain dulu,eca sangat 'noob' tentang dunia blogging...follower pun tak sampai 1k oke?!.
p/sss : Sayang,u bila nak beli domain ne...roger-roger I oke....untuk sayang saya yang macho ini! (ke blog syg~ saya!)

30 comments:

  1. pakai domain dot com lebih byk kelebihan.. :)
    x mahal kan? RM30 utk setahun.. kalau kumpul duit blogging pasti dpt utk setahun tu.. hehehe

    ReplyDelete
  2. @Sop Nama Saya betul..apalah sangat dibandingkan dengan hasil nuffnang segala kan.hikhik =)

    ReplyDelete
  3. kalau tau, saya beli daripada sini atau serverfreak.. ni saya beli terus daripada google punya.. godaddy.com. nanti kalau ada masalah, saya pulak yang blurr nak buat macam mana..

    ReplyDelete
  4. @boni kacak rsanya klu beli dgn godaddy.com tu nnti apa2 google akan hntr email..mustahil dorg xde CRM system kan?!....klu takut jadi apa-apa,lepas tamat domain tu,boleh transfer je.senang =)

    ReplyDelete
  5. akak guna exabyes..dah nak expired 17.12 nie.. tunggu cek nuff gak tak dapt2 lagi nie..dulu rm38..nape skrg renew akak kena rm55 ye ??

    ReplyDelete
  6. xpk lg nk domain... lnkali nk, akak tnya eca :-)

    ReplyDelete
  7. saya beli dgn netKL ..okay laa buat masa ni ..hehe..tapi bagus pakai domain ni

    ReplyDelete
  8. mo pakai domain sendiri tapi takut nanti nuffnang tidak meningkat.. betul ka?

    ReplyDelete
  9. teringin nak pakai domain...tp ada sesetangah blogger pakai langsung tak naik nuffnang..so tunggu dulu la..hehe

    ReplyDelete
  10. Wilma pun guna domain dan hosting sendiri...Tapi dari NetKL :-)

    ReplyDelete
  11. ciktom dah 2tahn netkl..alhamdulilh semua ok :)

    ReplyDelete
  12. apa2 pon nnti tanya eca balik. boleh ye?

    ReplyDelete
  13. xterfikir nk beli domain sbb solehah lbih slesa gne blogspot je :)

    ReplyDelete
  14. Saya menggunakan serverfreak... Agak mahal tp servis puas hati... Harap tiada masalah di masa hadapan.

    ReplyDelete
  15. @adyna planning strategy.....ada yg 1st,rm30...renew rm35..

    ReplyDelete
  16. @Syaifuddin Alias netKL pun bagus..eca dulu terfikir antara netKl @ ihosterz.com.

    ReplyDelete
  17. @Riena Haiqal tiadalah..aku pun lepas pakai domain sendiri,nuffnang lagi bagus earnings dri dlu.

    ReplyDelete
  18. @Dunia Wilma wahhh,siap dengan hosting sendiri.

    ReplyDelete
  19. @Solehah Shamsuddin klu nak lebih profesional,jom guna domain :D

    ReplyDelete
  20. @Hazmin klu nak beli domain,baik kita survey dlu kan..eca pun dlu survey2 testimoni & harga.ehehe

    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*