TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Review Pemenang #Joel Leslie

Assalammualaikum

Review pertama dari eca untuk tahun 2013,review pemenang Year End Contest.

I do love his header~

Mula berblogging sejak tahun 2010,seorang blogger dari Bumi Kenyalang...baru saja mendapat berita gembira bila mendapat 7A dalam PMR.Antara blogger yang rajin join Segmen,Contest mahupun Giveaway.Begitu pandai adik ne membahagikan masa untuk belajar serta blogging.

Dari segi layout,eca tak komen banyak.Interface blog yang menarik dengan backgroud yang cukup cantik.Eca paling suka header beliau,manakala bagi footer,eca tak berapa berkenan sebabnya ada ayat dibawah tersebut tidak kelihatan You're #Hawt (kena perhati betul-betul,baru nampak ne).

Bagi eca,Joel kena tambahkan kelebaran main blog (post + sidebar).Sebabnya terlalu banyak ruangan kosong dikiri dan kanan blog.Apatah lagi ruangan sidebar yang memanjang sedikit ke bawah.Apa yang eca boleh cadangkan adalah ::

# tambahkan kelebaran sidebar.
# buat scroll pada archive.
# letakkan nama blog & tajuk entry terbaru pada bloglist.(tak perlu gambar)
# letakkan scroll pada bloglist.
# cukup 1 iklan heartbeat tu...tidak perlu sampai dua.
# pada post,tukarkan warna kepada warna hitam/putih,jangan bagi transparent,sebab latar main post akan menggangu sedikit pembacaan juga memberi effect kepada gambar.


dari segi penulisan,eca suka gaya penyampaian.penggunaan BM dan BI yang menarik...
mungkin perlu tambahkan sedikit bahasa Sarawak yang pelbagai itu.Boleh tunjukkan identiti sebagai soerang blogger sarawak kan?..kita pun mahu juga belajar bahasa Sarawak ^____^,

jom kita terjah blog Joel,klik banner dibawah ::

^_____________^,



14 comments:

  1. menarik komennya....

    header pun cantik juga. MA lom ada header...

    ReplyDelete
  2. wahh. komen yg menarik. hee.


    cik fiza pon suka la tgk header dye. cantik. hee. ;)

    ReplyDelete
  3. @CiK FizA eca pun suka tang header tu juga~

    ReplyDelete
  4. Tahniah Joel. Hadiahnya pun telah diposkan...

    ReplyDelete
  5. header dia stylo mylo la pulak.. terbaik..

    ReplyDelete
  6. artistic dy punya header...

    p/s:
    pegh,, komen drp pro membina kot..hehe

    ReplyDelete
  7. tak reti nak edit2 blog sangat, kalau tak menang giveaway ari tuh, alamatnya, tak bertukar lah header i tu...hihi...

    ReplyDelete
  8. kak pun suka header nya..tahniah 7A tue

    ReplyDelete
  9. tahniah..de masa nak pi terjah lah..

    ReplyDelete
  10. MJ start kenal Joel pasal contest/GA la, dia rajin ;D

    ReplyDelete
  11. smart ... 7A.. leeza dulu 4a jer.. haaaaaa

    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*