TEMPLATE BLOG INI MASIH DALAM PENAMBAHBAIKAN.

Edit Blog Emak-Emak kepada anak-anak dara.

Assalammualaikum.

pstttt..ada orang nak masuk 3series hujung bulan neyh tapi perasan anak dara......tu pasal bila berpeluang menodai belog beliau,gua langsung tak letak muka *anak dara* tue dekat header...even footer apatah lagi banner...nak tahu sapa *anak dara tu*..jom tengok blog neyh...


nampak tak.....gambar anak-anak dara beliau je eca letak.gambar EMAK kepada anak dara tu,maaflah yer,tak hingin daku nak letak..hakhakhak.bukan pe tak nak letak,hari tu masa eca duk lepak dengan 'kawan lelaki',guna tab beliau tuk BW.....sekali masuk blog IntaNBerlian ne,selamba je 'kawan lelaki' tu dok puji-puji MakCik tu..tak menahan siap berkirim salam.=.="

part paling eca suka bila edit blog kak Ina ne,...sidebar title beliau...berkerawang gitu.Bak kata beliau,"akak tak nak yang simple-simple."....lagi tak menahan,"Tahun depan jangan serik-serik lagi yer"
#hah,bagi daku ruang bernafas sebelum tahun depan...hakhakhak~

ohya,jom join IntaNBerlian Mega Giveaway 2013

lepas tu,duk edit satu blog mak-mak juga....tapi mak-mak yang ne perasan retis oooo..konon-kononlah Yana Shamsuddin Sabah..*gua iyakan je,jaga hati katanya~ kui kui kui*..Disebabkan beliau ala-ala Yana  Shamsuddin gitu,gua dengan rasa tidak bersalah,gi curi gambar Yana Shamsuddin tu jadikan banner blog..alahai kakak,comel pula kau sana~....cuba tengok  banner dibawah,ada macam Yana Shamsuddin tak.*ala,korang iyakan je weiiiii*

klik tuk melawat blog #yanashamsuddinsabah.hakhakhak~
eca paling suka edit banner ne...rupa banner yang lain dari yang lain kononnya~
ohyeah,ada satu lagi blog yang eca edit,tapi eca MALAS nak review kepada korang.Sebabnya,bila masuk blog tu,owner blog tu dah ubah sedikit.Kalau background blog,eca oke je korang nak ubah..tapi jangan ubah width (kelebaran main body)..Sebabnya,bila eca edit blog,eca akan sediakan semua sekali.Kira da fixed!!!.Kodnya pun da ngam-ngam *orang sabah cakap*.kalau kurang atau lebih sedikit,memang rupa da lain..So,kalau nak ubah ke,let me inform.kot-kot eca ada jalan penyelesaian tuk korang.

Ini ialah saiz yang eca selalu gunakan bila edit blog.
kelebaran saiz main body post (termasuk header & footer) - 1120px.
tinggi header - 350px - 550px
tinggi sidebar - 300px - 650px
banner - 150px (dibahagian kod,eca da fixed width 125px)
watermark - 555px X 333px
sidebar title - 300px X 65px
favicon - 88px X 88px
signature - 250px X 50px
icon home,older,newer - 120px X 50px

bagi teman-teman yang nak edit tu,boleh guna saiz ini sebagai panduan yer..tak usah nak ambil gambar hasil orang lain terus bubuh kat blog korang,siap buat creditation tuk diri sendiri...padahal,sekali dengan icon-icon tu ambil dari blog orang lain...gua pena kena sekali,tapi diamkan je la...gua kan dak baik,bakal menantu pilihan mak-mak gitu =.="

yang nak masuk dalam SENARAI,sila tunggu yer.eca ada 1 blog tunggu pembayaran baru leh pasang.2 blog otw design.1 blog dalam waiting list...mohon bagi gua ruang bernafas dan emailkan ke ecasha.89@gmail.com untuk sebarang pertanyaan lanjut yer.

#kerjasama anda amatlah dihargai,apatah lagi bila gua takde kerja sekarang.mengharap duit edit blog ne je tuk bayar sewa rumah sementara tunggu interview keja.

17 comments:

  1. hahhahhahha... eca dengki..!!! penat akak bagi gambar... hahhahahhah..

    Mmg akak puas hatiiiiii!!!!!!!.. Tahun depan jangan serik yer... idea mau fresh..!! Tema tetap sama... muahhahhaha

    A'aa banner mv tu cantik.. gambar mv dkt banner tu pun cantik.. :-)

    ooo nasib baik selama ni akak nak tukar pe2 cari eca.. hihii

    ReplyDelete
  2. wahhhh transformasi baru....

    ReplyDelete
  3. hahaha..kejam kau eca...ni kes belum bayar habis ni kan..hahahaha...punya lah retis lah sgt

    ReplyDelete
  4. owh eca yg edit rhupanya

    ReplyDelete
  5. ooo..baru tau sape yg makeover blog dorang...cantik...cantik...pandai eca!

    ReplyDelete
  6. wahhh ngorat mak dolu sblm ngorat anak.. ptot la makin berseri2 blog intan..:)

    ReplyDelete
  7. support rakan :)
    nice job eca

    ReplyDelete
  8. pandai eca edit..memang cantik..rupanya eca yg edit blog dorang..:)

    ReplyDelete
  9. Tak salah kan kalau customer edit balik sebab dia dah bayar kan..lagipun blog dia..

    ~just my 10cent..jangan marah tau..just bagi pendapat :)

    ReplyDelete
  10. Pandai edit bloggggg, cantikkkk ;D hee

    ReplyDelete
  11. blog kak ina tu solehah mmg dh tau kak eca yg edit, xsgka plak blog kak MV tu kak eca jugak yg edit. mmg comel theme dua2 blog ni... :)

    ReplyDelete
  12. nak berubah juga lah...haha

    ReplyDelete
  13. gudjob la eca! pandai eca bab edit2 ni tau..

    ReplyDelete
  14. mummy2 gijes tau diorang ni.. :)

    ReplyDelete
  15. wah tgk gambar intan berlian tu sy pon rasa terpukau...nasib beliau dah kawen....

    ReplyDelete
  16. Ooo kiranya pandai edit mengedit ler ni..hehe.nak join ehh goveaway tu...huhu

    ReplyDelete

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*