(◕‿◕✿) kOncO 55 (✿◕ ‿◕)


salam (xjawab dosa!)

tgk tajuk entri aku....
pening?pusing?
hahaha..jom2 aku nak berceloteh pasal
aku,housemate2 aku dan kehidupan kami.

(◕‿◕✿) kOncO 55 (✿◕ ‿◕)


 inilah....warga2 konco 55...
kami menyewa di
nmbr 55,
lorong kinabalu 3
luyang.


kami ada 10 orang KONCO
tpi sorang konco telah berpindah keluar 
atas sebab2 tertentu..(akan diceritakan kenapa)
kami  START mendiami ruma ini pada 20/11/2009
*ya blum smpai setahun pun*
tpi kami da lalui 2 semester bersama2....

barisan konco2::
1) ROSMIATI a.k.a KAK ROS (xgarang mcm kak ros dlm ceta upin&ipin,,jgn risau!)
2) ANISAH a.k.a Mummy Nisa (dy da kawen dan akan mendpt anak kelak.)
3) NOORAFIZAH a.k.a PIJA (a.k.a IMAS!)
4) SAHARIANA a.k.a RAINBOW (try ask her mcm dy dpt nama tue)
5) PATMAH a.k.a TOMATO (well,,,donno napa nama dy nama buah)
6) NURSIAH a.k.a NUR (nur yg cumil kunu!)
7)AMINAH a.k.a MINA (nice name kan...)
8) ROZLEYZA a.k.a ROS yg betul2...(ROS kecil...)
9) MARDIANA a.k.a KAK DIAN (ustatjah ne,jan men2)
10) ME lorr...

kami sume STUDY di
UNIVERSITI TUN ABDUL RAZAK
a.k.a
UNIRAZAK KOTA KINABALU

most of us....amik Bachelor of Education (Ijazah Pendidikan)
cuma sorg je amik Bachelor of Hospitality 

walaupun berlainan course..kami tetap saling tolong menolong dlm pelajaran (seriously,,sometimes ja...hahaha)
oh ye..lupa pla nak kenalkan KONCO ANGKAT kami


p/s :: macam beliau2 kan..............




inilah mereka...........
PERHATIAN sumenya!!!!..
yg kecil itu lebih tua dri yg besar k!...
SILA jangan salah faham...
yg kecil tue namanya
ABU SAIED SAFWAN a.k.a c adik...(coz dy kecil so dy kena pgl ADIK)
dan yg besar itu namanya
ADY MOHAMMAD FIRDAUS a.k.a c abang.......

kedua2 insan yg HENSEM *puji sikit*
banyak membantu dan menyemak d ruma kami 
atas sebab2 tertentu..
sorry la ya...kami xkkn bg lelaki masuk ruma kecuali ada hal2 yg 
PENTING lagi MUSTAHAK!!!.....
kami...hidup macam biasa tpi kehidupan kami luar biasa
bila kami da bosan kerana kami
akan bertindak diluar kebiasaan...
hahaha
life is short..so enjoy it!...
erm,kami berpegang kepada falsafah ini..
selagi kita hidup,,kita kena enjoy..yg penting kita tau batasnya k!
aktiviti-aktiviti kami???
*solat berjemaah..(lama da xbuat actually)
*makan beramai2..(jika ada yg rajin masak lebih...)
*makan d LUKLUK...(yeeea,,we love it!)
*beli buntut ayam panggang & kacau MAKCIK yg menjual tue..hahahaha
*minum TEH...(sedap bha teh lipton!)
*pg KULIAH (wajib dohh!)
*bercucuk tanam...(suatu ketika dulu lar....)
*membersihkan ruma (mesti pla tue...)
*kacau bdk2 lelaki hostel sebelah...terutama c KEVIN yg ensem...
*online....facebOOking..YMology...
*,,,,,and so on.....*

walaupun kami berlainan bangsa....
berlainan asal dan keturunan
kami sayang antara satu sama lain...
mereka2 ni la housemate2 TERBAIK aku sepanjang aku
mengabdikan diri menuntut ilmu d UNIRAZAK ini...
before this,,,aku da pindah 2 kali...
xpyh nk ckpla kenapa aku berpindah-randah...
sBB aku xnak ungkit da..hal dorg hal drg
hal aku hal aku
tpi d KONCO 55...
yepp...hal drg hal drg..hal aku hal aku,
tpi kami sentiasa berKONGSI..
baru aku tau,,,yg
SHARING IS CARING
ans shared everything will make u know urself better.
not just from ur own view but others also.
*sometimes aku suka TALKING omputih...bukan menunjuk2..cuma aku rasa lebih selesa dan dapat mengEKSPRESIKAN diri ini*

ok la..sampai disini sajalah tangan aku mampu beralun mngikut apa yg terlintas d bukan JALAN LINTAS tetapi d minda aku yg tengah mamai.....
tangan aku akan kembali beralun d EPISOD akan datang...
smpai ketemu lagi ^^
~~wasallam~~


0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*