Loading...

hari ini HARI ISNIN.semalam hari AHAD.

[ Eca Dwinky Asha][ Monday, January 24, 2011][ ]
oke,nak tahu apa yang paling dibenci oleh 'orang ramai' tentang hari ahad?
ia adalah...
saat mengetahui bahawa ESOKnya adalah hari ISNIN!.
tension kan?macam takde erti je hari ahad tu!
tapi nasib menyebelahi I bila hari ISNIN I takde KULIAH.boleh lagi I berhari minggu >.<...Mu tak yah nak jeles ye.Tapi esok kena bangun awal pagi,sebab I nak turun g bayar bil letrik rumah.Kalau tak bayar,terpaksa I dan housemate tersayang I bergelap.
itu hari esok a.k.a pagi nanti.haha!ne cerita petang semalam.

my besties,Shirly tengah menikmati hujung minggu a.k.a hari-hari terakhir beliau di negeri Sabah sebelum terbang balik ke Selangor.So,she was here.Weekend with me!.Happy ler,I puwn lama tak jumpa dia sejak-sejak dia kerja kat sana!This time,she drive from Kota Marudu-Kota Kinabalu.yeay we got the car!

So,dia amik I dari ruma sewa around 2.30pm!.I decide nak g Tanjung Aru sebab da lama tak gi beriadah kat sana.Lagipun,kawan baik I yang nama dia Abu tu dah lama tak ajak I g situ sebab dia ada BAD MEMORY kat situ.*agak kesian untuk dia!*...


Hang out tak lengkap kalau tak MAKAN!.lebih-lebih lagi kat Tg Aru.sure g beli Jagung Manis!.berhhhh..lama tak layan!.hahaha.so,after beli-beli makanan kat situ....kita dua orang pun g jenjalan kat pantai!.Disebabkan lama tak jumpa dan lama tak curhat berkenaan isu sensitif seorang perempuan,kali ne fullblast I curhat kat dia.

picha from:tagged

I dengan Shirly menang da lama jadi kawan baik.She's know me more than other of my friend.Some of my Friend kadang-kadang berlagak baik tapi dalam diam tikam belakang.But,with her,I menjadi diri sendiri.I free je nak memaki depan dia.I free je nak guna bahasa apa.Dengan dia,tak payah nak jaga hati!.sebab hati dia da KEBAL.haha.so do I.thats why kami jadi kawan baik.I tak kisah orang cakap she's bitch.because I know her more than others people out there.

so,after the citcat..we have  photoshoot session with her camera.I didnt bring my camera so we use hers! A lot of picha taken....disebabkan I tak dapat lagi DLSR I...so,agak TAK TERUJA untuk take picha.but when I see her face yang teruja dengan camera baru....perasaan tak teruja itu menjadi TERUJA.haha.

tapi I tak dapat lagi nak post those picha kat sini.sebab she's doesnt email me yet all the pic.will be upload a.s.a.p she email me.so,HARAP BERSABAR ya!

'perjalanan' kami berakhir di Burger King sebab kedua-duanya da lapar sangat!.haha.
sampai je rumah,I rehat jap.layan mood jiwang kat tepi tangga...'terserempak' dengan encik M.yeay,I suka itu kerna rindu terubat!hahaha.actually da lama tak bercakap dengan beliau sebab I malu kat dia.haha

kenapa malu?...
hari tu,I bangun dari tidur je tak cuci muka..tak berus gigi..tak sikat rambut,turun dari katil..amik kain kat jemuran belakang dan pindahkan kat depan supaya cepat kering.
Anda haruslah memahami ya 'studio apartment' ne kecik je.
So,kena pandai-pandai cari tempat tuk menyidai pakaian.
Waktu I tengah syok sidai kain tu,encik M lalu kat belakang.I tak sedar itu dia sebab mata masih mamai.I sedar pun bila I terhidu 'bau rokok' beliau..hoho.malu I bertambah lagi bila waktu itu I tengah sidai 'pakaian dalam'..eh,anda JANGAN NAK BAYANGKAN oke!dah la gitu,esok-esok pula,dia 'interkom' dari luar rumah gtau pasal 'taikmata' I.adOOiiiyai!..*blushing eh!*.malu I waktu tersebut berlipat kali ganda da.hoho *-*

ish..I ne balik-balik ceta pasal encik M je kan?da angau sangat la tue!SILA JANGAN SALAHKAN I,SALAHKAN PERASAAN I jer.oke dudes!

eh,I jarang kan nak letak gambar kecomelan I..so,kali ne I letak gambar I via webcam sebelum jalan tadi.
saksikanlah oleh mu.....................*drumroll*..........

sekian entry merepek dihari senin.
bye~.~