Meletakkan BACKGROUND dalam Blog.


oke murid-murid.hari ne ckgu nak ajar cara nak letakkan picture background dalam blog.
so,pertama sekali,anda adalah dinasihati untuk me REMOVE semua layout-layout anda yang telah diambil dari mana-mana website seperti thecutestblogonblock.com dan sebagainya.

1st :: CARI BACKGROUND yang korang nak.
          boleh cari kat sini::

          Bigoo
          Glitteri Graphics
          Cute Graphics
2nd :: masuk kat dalam blog.
           Dashboard -> Edit HTML

3rd :: cari code dibawah ini.(guna Ctrl+F)
          .body { 
 4th :: sekarang  tambah  dibawah code diatas tue...
           background:url( url image anda) ;
 5th :: gambar yang korang da pilih tue,amik URL-nya dan paste kat ruangan yang berwarna merah diatas.

6th :: PREVIEW.kalau da oke,baru SAVE.

sorry,tutorial kali ne takde gambar nak letak,kalau tak paam...boleh tanya k.


p/s:: thanks puwn cukup dah! Meletakkan BACKGROUND dalam Blog.

3 comments.. read them below or add one

ily story ily story 04 August, 2011
kenapa tak boleh?? =(
Nurul Izzati Nurul Izzati 05 June, 2012
Awat cek buat x jadi?? huhu

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*