Youtube dalam BLOG without video


korang suka sangat kan letak lagu dalam blog?.
hah,ne ari nak tunjuk ajar sikit...
kita akan buat camna nak letakkan lagu dalam blog.
macam yang ada kat dalam blog saya ne


jom belajar:....

.pegi Youtube dulu.
.cari lagu yang korang nak.
.da?...oke,ikut step kat bawah neyh ye...


(a) tekan "embed" -sebab kita nak amik code kat situ.
(b) pilih warna nak yang macam mana.macam kat dalam blog saya,warna pink.
(c) copy code tue--> paste dulu kat notepad korang.


sekarang kita nak ubah sikit yang I da highlight kat atas tue..
width="125" 
height="25"
fs --> autoplay

da siap ubah?
copy balik code yang da diubah.
then,paste dalam HTML/Javascript Gadget.
anda dinasihatkan untuk PREVIEW dulu before save ye kawan-kawan.hehe.


k,hope korang dapat buat yerr.So,xde la telinga orang lain sakit dengar lagu korang yang tak boleh nak PAUSE tue..hehe.






p/s: thanks puwn cukup la.hehe.

2 comments.. read them below or add one

vanilla_ice vanilla_ice 04 January, 2011
yeahhh ! thnxx cik asha :DD syg lebihhh . entry ni sgt bergune lahh . vanilla dh try , jd tauu xDDD . tp cmne nk wt mcm cik asha yg kt ats lgu tu ade bende hijau naik turun ? hehehe , bnyk songehh vanilla ni . solli arhh amoii :DDD

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*