Banner Facebook




 nampak tak?...I da tunjuk dengan anak panah cinta I tue...sila la buka mata luas-luas ek?.tak puas?,Jom tengok lebih dekat.....


ne lah Profile Banner Facebook I...jeles tak?.jangan arh,sebab I nak ajar u'll cam ne buat neyh.oke?.

sekarang pegi Facebook korang.then taip PROFILE BANNER kat ruangan SEARCH.tak pun klik je link neyh |link|.

next,bila da buka tue,korang tengok Step 2.ada 3 choice yang korang boleh pilih.
1) Choose from our popular....
2) Upload Your Own Image
3) Use Google Search Images
untuk pilihan #1,korang boleh pilih banner yang telah disediakan.Banyak pilihan,dan berbaloi-baloi.
untuk pilihan #2,korang boleh uploag gambar korang samaada yang original pic ataupun yang telah diedit *macam gambar I tu*...
untuk pilihan #3,korang boleh cari gambar-gambar kat Google.Paci dan maci Google akan sediakan untuk korang.
then,bila kornag da pilih gambar..akan mucul....
nampak tak WARNING?...hah!,baca arahan dan ikut arahan tu oke.Klik OK tu.

then,korang akan ada satu album baru dalam FB korang,iaitu Profile Banner.

pastu,tag gambar korang ikut susunan macam gambar kat atas tu k!.

next,korang akan dapati profile banner korang kat Profile FB.

da siap?...baguslah.kalau korang tak dapat buat,tanya oke.
ne special buat kawan-kawan kat FB I tu,sapa yang nak I buatkan profile banner guna gambar korang dan nak I edit,just get me inform k.I cas RM1 sorang.boleh share topup celcom dgn I.RM1 je..hehehe.apa-apa pun,boleh tanya kat FB oke....

jangan lupa add my FB.|link|

p/s:..mood nak pg kenduri,makan free *-*

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*