c JANUARI itu...


oke fine!.I tau sekarang da masuk bulan Februari.asal je Februari,sume dok pikir pasal Valentine Days kan...erm,I tak oke.even sekarang I suda ada seseorang yang boleh dipanggil teman tapi mesra.tapi plan nak sambut HARI KEKASIH itu takde.seriously,tak pena terfikir nak sambut pun.
Besties I cakap kat I ::
'dalam Islam tidak digalakkan sambut valentine days.So,tak payah lah ko fikir nak sambut tue dan tak payah nak bazir duit nak beli hadiah segala'.
da,cukup pasal bulan Februari yang takde makna kat I....sebab I nak cakap pasal JANUARI,even da berlalu...sebab Januari kan bulan kesayangan I .*-*.

nak kongsikan rahsia kasih sayang berdasarkan bulan kelahiran I tue.baca dan fahami oke:

Januari 

1)Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan

2)Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati

3)Sukar setia pada yang satu.

4)Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya

5)Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.

6)Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.

7)Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya.

8)Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.

9)Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11. 

10)Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.


I amik info ne dari sini.
so,sekarang kita renungkan seketika info tersebut dengan sifat-sifat I.

1) Yeay..ne betul.I ne mudah sangat nak jatuh cinta dengan orang yang ada daya penarik.tapi bukan I je oke...rasa-rasa korang sume pun sama kan.Mestilah 'si dia' yang memikat hati anda tu,mempunya daya penariknya kan.Kalau tak,camna anda boleh terpikat?..


2) Tu sangat betul.Mudah sangat tue.I dah pernah rasa dah.Bila tahu ex-lovely bf I tu main kayu tiga dengan pompuan tue...rasa sayang I pada dia da hilang da...susah kan bila dikhianati.


3) Sukar?..erm.I taknak komen la.Sebab bila I da setia,orang tu pula wat hal.huhu.


4) Pandai?..maybe kot.nanti I tanya teman tapi mesra I tue yer...tapi part melukai tu...tak tahu la.betul puwn ada,sebab I selalu wat teman tapi mesra I tu,nanges teringat family dia.haha.I jahat,tapi jahat kat dia je..suka sangat sakat dia.


5) YE BETUL!.I selalu diam diam je,sebab I nak fokus dengar cerita dia.hehe.tapi bila I da buka mulut,sila jangan berhentikan!.


6) hell ya.betul la tue.taknak la show off sangat.macam Fynn Jamal cakap dalam 150 juta:
     aku punya manja,hanya kau boleh rasa.
--lebih kurang la dengan jiwa romantika I tue.
7) betul juga neyh!!! I memang cemburu oke..tapi taklah membuta tuli punya cemburu.I tanya dulu kat dia,kalau ada apa-apa,I memang cakap terus terang I cemburu.nasib dia dapat terima perangai gedik I ne.hehe.


8) Insyaallah,kita doakan je.


9) tak boleh nak cakap lah.Tu sume Tuhan yang tentukan.


10) erm..I berbangsa Bajau dan I lahir bulan Januari.hehe.

so,bandingkanlah info yang I amik tu dengan sifat-sifat I.ada yang betul,dan ada yang tidak.Semua itu,dari diri kita juga sebenarnya.Kalau hati kita kata nak,maka akan terjadilah.Tapi kalau hati kata sebaliknya?....So,apa pun yang kita lakukan dalam percintaan,kita haruslah berfikiran positive.Bila berhadapan dengan masalah,jangan lari.Berdepan dan selesaikan dengan cara yang baik itu adalah lebih bagus,sebab bila kita lari,masalah itu akan semakin menghimpit dan menghantui kita.

sekian saja entry I pasal Januari + Cinta.
ingat lagi tak encik M?..ada cerita tentang beliau lagi ^-^
tunggu entry seterusnya..........


p/s  :: tadi I buang duit dalam RM20 tuk kasut berwarna putih,cam kasut sekolah je.Then,I beli tali kasut kaler itam+bintang pink....berseri la kasut tue.hehe.
p/ss :: broadband tak bayar lagi,hopefully tak lah diputuskan talian hayat ini.haha.
p/sss :: Fish Donut KFC sangat sedap walaupun ianya kecil sahaja.
p/ssss :: I rindu dengar suara teman tapi mesra I..nasib ada simpan recording sore dy.


nak tengok gambar the latest I tak???.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

harap maaf:itu bukan dslr I,itu abang I punya.pinjam je.

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*