kenapa dipertikaikan?


assalammualaikum

hari ini I nak kongsi sesuatu yang I dapat hasil dari menGOOGLE website-website beberapa lama dahulu.Entry ne sebenarnya da lama terperuk dalam draft I,cuma belum berkesempatan untuk post sahaja.I lupa sumber dari mana..sorry kepada tuan punya website,tak beri kredit penghargaan.
oke.kembali kepada TOPIK utama yang I nak kongsi kat korang sume.KENAPA DIPERTIKAIKAN?...kenapa oo kenapa?.Lelaki selalu mempertikaikan sikap dan sifat seseorang perempuan.Kadang-kala,lelaki lebih memilih untuk berkenalan dengan perempuan cantik berbanding yang tidak cantik macam I ne.Orang selalu cakap perempuan ne memilih lelaki untuk dijadikan teman lelaki ataupun suami.sekarang I nak cakap dan perJELASkan disini,perempuan memang memilih sebab mereka inginkan yang terbaik untuk masa depan mereka.Masa depan tu yang dipertaruhkan,means salah pilih...gelaplah masa depan.betul ke tidak?.

oke,I taknak banyak cakap lah yerr...Jom kita baca pula 'kata-kata' kat bawah neyh:


Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mesti ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik ditinggalkan kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik ditinggalkan kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!

 see...perempuan cantik dan perempuan tak cantik dibanding-bandingkan.Padahal luar dan dalam sama je kan?Semua perempuan pun datang bulan tiap-tiap bulan,Semua perempuan pun boleh mengandung.Semua perempuan ada impian yang sama.So,kenapa perlu di pertikaikan perempuan cantik dan perempuan tak cantik?...so,janganlah nak banding-bandingkan lagi yer!

ne kategori apa pula???.

korang rasa perempuan kat bawah ne KATEGORI apa?...tha cantikss or the jelekss?.
...saja je bagi tengok muka baru bangun I...haha...'teman tapi mesra'  I cakap I comel kalau tak pakai kacamata...tapi kalau tak pakai,terkapai-kapai la I wat keja..langsung tak nampak dear =.="


p/s: amat merindui 'teman tapi mesra'.
p/ss; inda sabar mau balik kampung jumpa c Cinta.
p/sss: petang ne makan free sebab kawan jemput makan kenduri naik ruma.
p/ssss: housemate I cakap I ada kurus sikit?..betulke?

0 comment... add one now

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*