meletakkan WIDGET/TEXT dibahagian SIDEBAR dalam posisi TENGAH


nok!..I tergelak nak baca tajuk tuto neyh....posisi tengah eh..dulu-dulu main Bola Jaring tym skola rendah aku main Posisi Sayap a.k.a WA/WD tak pun GA/GD...tak pernah aku main posisi tengah dan tidak ingin juga.haha.oke,,,posisi TENGAH yang I maksudkan diatas tu ialah Centre/Center...da aku da konfius dengan dua perkataan..tapi tak pe lah..asal korang paam maksud aku da!.

disebabkan kemalasan untuk 'printscreen' contoh,U'll ble tengok kat bahagian SIDEBAR I oke.kan semua gadget.text,widget sume tu terletak ditengah?..dulu I ada buat BARCODE kat bawah,tapi I da pindahkan BARCODE tu ke tempat lain...Kalau korang ingat,BARCODE tu pun terletak di tengah-tengah gak kan?...so,kali neyh nak ajar cara meletakkan widget/gadget/text ditengah-tengah.



1st: Dashboard -> Design -> Page Elements -> Add A Gadget -> Text or HTML/JavaScript.

2nd: korang copy code dibawah neyh dan letakkan dalam kotak Text or HTML/JavaScript.

CODE 1:
<div style="text-align:center;">TEXT/CODE</div>

CODE 2:
<div align="center">TEXT/CODE</div>

aku bagi dua kod oke.sebab,kadang-kadang kod tu tak 'jalan'.Korang adalah dinasihatkan untuk PREVIEW terlebih dahulu yer.dan jangan lupa nak SAVE lepas dah buat tue.


p/s:kalau tak paam,ble tanya aku terus VIA FB,FORMSPRING,YM oke.! meletakkan WIDGET/TEXT dibahagian SIDEBAR dalam posisi TENGAH

2 comments.. read them below or add one

ai ai 12 May, 2011
thanks,, it works
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 12 May, 2011
@ai welcome. :)
try2 la tutorial yg lain k.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*