kita tidak pernah akan tahu tentang hari esok!


.assalammualaikum.

Hari ini kita diberi peluang oleh Allah SWT sekali lagi untuk teruskan hidup.Saat bangun dari lena,kita seringkali lupa untuk mengucapkan kesyukuran kerna diberi kesempatan.Ada segelintir dari kita,mengeluh kerna sedar dari lena.KENAPA HARUS MENGELUH bila kita diberi kesempatan?.

Hari ini,sekali lagi kita diberi kesempatan menjamah sedikit makanan.Mungkin tidak semewah orang lain,mungkin tidak sesedap ala masakan chef terkenal,mungkin kita tidak kenyang tapi sedarlah kita masih bisa untuk menjamah sedikit makanan.Tidak seperti mereka yang tidak diberi sedikit pun makanan untuk dijamah.Jadi KENAPA HARUS MENGELUH bila kita hanya mampu makan sikit sahaja?.

Hari ini,mungkin kita menempuh hari yang sangat memenatkan.Tapi sedarkah kita disebalik kepenatan itu...kita masih boleh menikmati hidup.dan KENAPA HARUS MENGELUH akan kepenatan itu?.

Hari ini,sudah selesai kita jalani.Hari esok?....tiada idea!.Kosong.! Kerna kita tidak pernah akan tahu apa akan terjadi hari esok.Namun,yang pasti,bila hari ini kita jalani dengan penuh kesyukuran,penuh keriangan pasti hari esok akan jadi lebih baik.INSYAALLAH.Usaha,doa dan tawakal kepadaNYA,itu yang paling penting.


Jalani hari ini dengan penuh kerdhaan,enjoy the moment,cheers the joy,
forget the sadness.Tomorrow will bring another story,another moment.


p/s: 3hari lagi encik TTM nak balik sini :)
p/ss:  I buang duit beli mp3 & external HDD tapi berbaloi kan....
p/sss: esok opps,jam2.45p.m ada midterm-test RME.
p/ssss: nak g LABUAN awal bulan 4.
p/sssss: sedang merindui blog ini secukup rasa tapi takde masa nak update :(

chau~
kita tidak pernah akan tahu tentang hari esok!

6 comments.. read them below or add one

.fadzmie.met. .fadzmie.met. 15 March, 2011
nah, aku kasi ko komen satu bijik.
dush!
hahahaha.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 15 March, 2011
@.fadzmie.met.
'clapclapclap'...yeehaa.ada urg kumin:)
mekaseh mekaseh mekaseh :P
TAYAR PANCIT TAYAR PANCIT 16 March, 2011
hai awak saye da follow awak :) follow saye balik ok @ http://tayarpancit.blogspot.com/
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 18 March, 2011
@TAYAR PANCIT year..nnti I follow balik k :)
Cik Aish Cik Aish 12 July, 2011
tgh baca entry2 dalam blog ni..most of the entry sgt best...:)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*