Jom Lupakan Ex-BF!.


.assalammualaikum.
hari ini I nak kongsi dengan u'll camna I LUPAKAN EX-BF mengikut pengalaman dan pengamatan I.

1st: Jangan cuba-cuba merayu!.oke,ne memang patut ya!.Tak usah lah merayu-rayu nak kembali bersama.Buang masa dan tenaga jer.Better U'll DOA pada TUHAN,supaya u'll jumpa yang LEBIH BAIK dari si dia.

2nd: Jangan cuba-cuba nak SMS/CALL.Dah si dia yang tinggalkan kamu,tak usah lah nak SMS/CALL dia.Biarkan si dia yang SMS/CALL kamu dulu.Jual mahal sikit lah sayang~.~

3rd: Buang jauh-jauh gambar/barang pemberian/apa-apa aje yang mengaitkan kamu berdua.So,dengan tu,korang takkan la ingat kat dia tue lagi.Kalau korang rasa barang pemberian si dia tue BERHARGA,apa kata korang buka GARAGE SALE ke,kan tambah KEUNTUNGAN.at least,even korang dah putus,korang tetap dapat manfaat.BETUL ke TIDAK?..hehehe.

4th: MENANGIS!.oke,kadang-kala kita perlu menanges.Sebab bila kita nanges,kita akan rasa penderitaan ditinggalkan itu turut mengalir dalam tangisan kita.Tak perlu lah hari-hari menangis ke apa.CUKUPLAH SEKALI dalam masa kurang sejam.dan PASTIKAN korang menangis FULL BLAST yerr.Bukan pe,bila dah nanges tu,korang akan rasa lebih selesa. I admit lah,I pena nanges bila ditinggalkan.Tapi bila I da habis nanges..I rasa selesa dan lega,dan perasaan CINTA I tu kat dia....dah berkurangan.Alhamdulillah :).kawan I pula kata,menangis itu satu terapi.dan bila nanges juga,dalam masa yang sama,boleh CUCI MATA.hehe.

5th: MENGADU!.mengadu pada yang sudi mendengar.hehe.Disinilah korang tau yang mana kawan yang benar-benar ikhlas nak berkawan oke.hehehe.Sebab kawan yang ikhlas tue akan buat korang ketawa dan lupakan si dia :)

6th: SHOPPING takpun window shopping.Bila korang dah pergi menghambakan diri melawat MALL-MALL berdekatan,pasti korang akan fikir macam-macam.Tentunya,korang akan lebih fokus terhadap benda-benda yang meRAMBANGkan mata dari ingat RENUNGAN MATA si dia ;)

7th: CUBA HOBI BARU.hobi baru yer,means cuba xtvt yang selama ini korang nak cuba..macam terjun bangunan ke....OOPPS,I maksudkan xtvt yang dijamin TAHAP KESELAMATANNYA.hehee.Bukan terjun bangunan suka-suka.Kalau u rasa nak suka-suka terjun bangunan tue,BETTER g KUMPUL PAHALA dulu :)

8th: CARI PENGGANTI si dia secepat mungkin :).takde salahnya u'll cari pengganti si dia secepat mungkin kan...manalah tau dengan adanya teman baru,kamu akan lebih happy :)

9th: tambah sendiri boleh tak???...hehehe :)

pesanan I tuk U'll yang baru putus,nanges!.sebab bila u'll nanges,u'll akan lebih tenang dan happy :)
Memang agak payah tuk lupakan si dia,tapi kalau tak lupakan..camna nak dapat cinta baru kan?




p/s: AHAD ne buang duit lagi...adooi,buangnya selalu,masuknya jarang!
p/ss: alhamdulillah,semakin hilang perasaan sayang kepada encik TTM.hahhaa(gelak jahat banyak-banyak)
p/sss: 2 assignment da selamat dihantar.Alhamdulillah :) Jom Lupakan Ex-BF!.

4 comments.. read them below or add one

ecadwinkyasha ecadwinkyasha 03 April, 2011
@saya afi thanks dear :) nnti nak update tips lain pula :)

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*