kesinambungan ceta pagi tadi ;)


.assalammualaikum......
dah baca entry pagi tadi tak?..flashback sini |flashback|

here's the story begin :)
kemarin I minta my abang belikan I makanan,erm biasalah I ne mood masak takde..so minta belikan lah..Then,his-lovely-gf cakap "petang nanti kita keluar la terus g amik gambar sunset"...wahh,me puwn semangat lah neyh,awal lagi bersiap sebab janji jam5...end-up dorang pick me up around 6pm.hampeh..tak dapat nak amik gambar sunset dari Tg. Aru.

Time jalan kemarin tu,I pakai baju gbp.Then,tetiba

abang I tanya "ko ada BLOG?"..
me: ada>,<
abang I : apalah ko tulis dalam blog ko?
me : bacalah sendiri.
abang I : ai..kasitau.
me : macam-macam ada.
abang I : pasal dslr adalah tue?
me : komform :)

....makan..makan..minum..makan...

abang I : ko kenal lah BEN ASHAARI?
me : (senyum-senyum) sapa lah tidak kenal Ben Ashaari?..apa lah ko neyh!
abang I : jadi sapa lah tu?
me : macam mana mau kasi terang sama ko arh?(time ne berfikir-fikir ayat yang sesuai sudah)
       ....dia ne TOP BLOGGER,selalu buat segmen di blog dia..so,setiap kali dia buat segmen,
       memang ramai yang join.Kiranya orang yang join segmen dia ne dapat kenalkan blog dorang,
       traffic pun UP juga.....(lebih kuranglah penerangan I kepada abang I)

abang I : jadi ko ne blogger tegar lah?
me : ai..ndalah..banyak g keja aku wat selain ngadap blog tue.
abang I : tapi ko ne facebooker tegar..tiap saat d FB seja.
me : on seja..tapi aku wat keja lain :)
abang I : kunulah...
me : update status seja bha selalu :P
abang I : bha,update lah "Eca Dwinky Asha just check in @Tg Aru FoodCourt"
me : hahahahaha.budush~.~ malaslah!.


fine..I memang ratu UPDATE STATUS,silalah jangan menyampah oke :)
nak tahu kenapa I suka update?..Sebab I nak gtau sume orang apa yang I sedang lakukan,dimana I berada,bila masanya?...hehe.nak tahu apa kelebihannya?...orang senang nak cari kita :).Macam I neyh,my parents akan tahu I berada di rumah tuk online d FB dan bukannya sedang berpeleseran diluar sana.So,janganlah korang bising yer kalau nampak I online FB.hahaha.

p/s : housemate I,cik Rainbow Kozouko ada presentation for her research today.pray for her :)
p/ss : am study for my final exam..a lot of things need to be understand 
p/sss : esok g karaoke.yeay!!! kesinambungan ceta pagi tadi ;)

4 comments.. read them below or add one

NuR si CiKGu RiBeNa (NSCR) NuR si CiKGu RiBeNa (NSCR) 18 April, 2011
haluu..sama lak ye nama blog ni..
takpela.. tapi tak sama kan?

nice blog..
keep it up!
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 18 April, 2011
@NuR si CiKGu RiBeNa hampir sama jer..heehee :)

thanks dear..
fazihahfazihah 18 April, 2011
salam... ca, aku pun tak tahu sapa ben Ashaari... pernah dgr ja....:)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 18 April, 2011
@fazihah salam...hehehe.skrg uda tau kan?.

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*