mengenang kisah lalu :)


.assalammualaikum.

rasanya dah sehari tak update kan?!.camna nak dapat traffic banyak...followers ramai..duit masyuk cenggini!...opss,dah lari niat asal berblogging.(gediks tul minah neyh!)

dari kemarin I nak update,tapi bila jari-jemari ini mula menari diatas keyboard cik lappy,ada je halangan.Idea dah sekerat jalan...terpaksa simpan dalam draft.berbelas-belas draft entry tapi ntah bila nak publish.eu~.~

nak tukar layouts blog....tapi taktau mana nak cari background yang cantik.bila backgrounds ne dah cukup elok dipandang.urm!

nak tukar signature kat blog.nak letak button share & tweet..tapi malas nak godek-godek code.line lembab!siot tul~.~

cakap pasal line lembab..broadband asyik on off je.nak bagi warning lah tu suh bayar..yer la Isnin karang I bayar ler yerr....duit tak masyuk,government tak gaji lagi!..haahaa,macam I pula yang berkerja kan.

bila sebut pasal bekerja,I rindu kerja lama I..masa jadi CIKGU SANDARAN dulu.I miss the school environment..bangun awal pagi,jam 7.20am dah sampai sekolah.sampai sekolah dengar my student jerit-jerit "cigu siti..cigu siti",rutin harian,masak air tuk sarapan bersama cikgu-cikgu yang lain.then,kalau takde kelas,buat RPH dan ABM.suka sangat photocopy banyak-banyak gambar tuk suh budak Darjah 1 warnakan.Masuk kelas Darjah1 yang ada 19budak nakal.time tu pula I baru berumur 19tahun..sesuai la sangat eh!.pastu,bila waktu rehat,terus turun kat Pra-Sekolah..sebab?.makan free lah,apa lagi..takpun tunggu pengawas sekolah hantarkan lebihan RMT.kalau takde extra,masak maggi la jawabnya.Jam1petang,siap-siap nak balik rumah.kalau ada kelas tuition tuk budak-budak UPSR,paksalah balik petang.Kadang-kadang weekend pun kena datang sekolah sebab bagi tuition tuk budak-budak UPSR.alhamdulillah,berkat tuition tu,naiklah juga peratusan murid lulus.Dulu,kena ajar budak Darjah1 subjek pendidikan seni,pendidikan musik dan pendidikan moral...arghhh,tak tahan dengan kedegilan mereka..tapi hari-hari terakhir berada disana pula,nanges nak tinggalkan sume tu.After a year,datang balik sana.....tak sangka dorang masih ingat CIKGU SITI neyh.siap jerit-jerit panggil nama I.malu la pula...heehee.damn!..I miss my ex-student of SK Gumandang Kudat.

kalau lah diberi peluang,I nak balik ajar kat sekolah tu.Cikgu-cikgu kat situ semuanya baik-baik.I like them.Waktu I jadi cikgu dulu,I adalah cikgu paling muda kat sekolah tue.nak mengurat sesapa time tu pun takleh tau.sume dah kawen cikgu-cikgu kat situ,kecuali ustaz tue..tapi ustaz tu pun da kawen after a year I tinggalkan sekolah tue..ntah-ntah sekarang,ada guru baru kot.nak g sana jejak kasih la..haahaa.habis tu,abang navy nak simpan kat mana?!.ngeee.gediks lagi mina neyh!.apadeeee.korang layan je lah koleksi gambar minah ne time dia keja dulu.


time buat RPH.kena buat hari-hari.hari Jumaat GURU BESAR nak tengok :)

meja I.penuh buku-buku kat atas tue.heehee.

Cikgu Siti buli murid-murid suh buat neyh.heehee
nak tengok gambar lain,boleh tekan sini.

sepanjang entry ini disiapkan,I pun berjaya menyiapkan benda-benda yang I nak kat atas tue..see,ada signature baru.siap ada domo-kun pink lae.ko ada?takde kan..heehee. :)

2 comments.. read them below or add one

Unknown Unknown 24 April, 2011
wah pernah jadi cikgu sandaran? TERBAIK lah! mesti best layan budak2..hahaha pening pale...

nak signature jugak!!! hahaha gurau jeeee..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha 24 April, 2011
@Cik Azizah hahaa..dulu masa budak2lagi tu..ceta 3tahun lalu...

nak ke???.nanti eca ajar camna buat.after my exam.heehee

Terima Kasih atas komen anda.
Eca akan balas & terjah anda secepat mungkin.
*-*